Vorig jaar verbouwde we met z’n allen (oké, alleen manlief) het halve huis. Een gloednieuwe badkamer die voor een hotelbadkamer echt niet onder doet, en een dakkapel met drie nieuwe ruimtes op zolder. Super trots en heel erg blij met al dat nieuws… Maar ja, een interieur liefhebber als ik is natuurlijk nooit uitgeklust. Dus manlief vreest volgens mij alweer voor mijn ‘volgende project’. Nu waren we het er afgelopen jaar over eens geworden dat we dit jaar de tuin gaan aanpakken. Want het is nu prima hoor, een groot grasveld, en daarom heen omheind met bomen en struiken. Het is dat je de auto’s hoort, anders waan je je bijna in een bos… Maar toch zijn er wel wat kleine zaken die we willen aanpassen. Vandaar dat ik vandaag eens even mijn wensenlijstje opstelde (wie weet leest manlief deze blog wel  :p  )  Dus op naar een vernieuwde en vooral kindvriendelijke, praktische tuin, waar de natuur nog best wel een beetje in terug mag blijven komen. Zo’n betegelde tuin met schuttingen aan alle kanten vind ik toch eigenlijk geen gezicht, hoe praktisch het ook is.

Lounge hoek

Ja ja, we zouden al heel lang een lounge hoek maken. Of in ieder geval een lekkere zit en hangplek maken. We hebben nu wel tuinmeubels onder de overkapping staan, een eettafel en vier van die stoelen, maar dat hangt natuurlijk niet heel erg chill. Dus graag een aparte eet en hangplek in de tuin. Zo’n heerlijke buiten bank, waar we dan tot ’s avonds laat op kunnen liggen, luieren en lezen. Vooral in de zomer lijkt me dat heerlijk! Misschien een vuurkorfje erbij en klaar is kees.

We hebben er een prima plek voor, op een verhoogd stuk in de tuin. Dan lijken mij vlondertegels eigenlijk wel fijn. Je legt ze gemakkelijk neer, en ze zijn erg duurzaam. Dat is toch anders dan dat houten spul. Daar kun je elke vijf jaar toch eigenlijk wel op rekenen dat het vervangen moet worden. Met composiet vlonderplanken hoef je dat misschien na een jaartje of tien, vijftien zelfs pas te vervangen. Dus ja, als we het doen dan doen we het wat mij betreft gelijk goed. Want ik heb echt geen zin om elke vijf jaar de halve tuin weer overhoop te halen.

De loungebank moet eigenlijk wel uit een aantal elementen bestaan, zeker nu we een gezin van zes zijn. Dan moet er toch wel ligplek voor minstens twee zijn (ik bedoel, deze hardwerkende papa en mama willen ook wel even lekker kunnen liggen) en dan nog plek voor twee of drie zittende kids. Met een elementenbank kun je heel fijn uit de voeten. Wil je de kids effe niet met hun schoenen in je neus laten zitten, dan zet je gewoon twee elementen even apart, en kunnen zij mooi daar chillen, terwijl wij op de andere bank liggen  😉

We hoeven in onze loungehoek niet te kunnen eten, want daarvoor hebben we al de eettafel met stoelen. Dus dat is verder geen must, dat maakt de zoektocht net wat gemakkelijker.

Natuurlijke speelplek voor de kids

Het liefst zou ik een grote natuur speeltuin hebben in onze redelijk grote achtertuin. Zo eentje met  boomstammen om op te klimmen, schommels (niet gemaakt van houten palen, maar van boom stammen), een lekkere zandbak, het liefst met waterpomp erbij zodat de kids zelf beekjes kunnen maken, en met stenen dammetjes kunnen bouwen. Ja, je snapt het . Zo’n Pinterest waardige antroposofische (dat woord leerde ik laatst, dus ik gebruik ‘m nu met trots  :p  ) speelplek. Eentje waar de kinderen zelf spelletjes verzinnen, zichzelf uren vermaken en lekker kunnen spelen en ontdekken. Oja, ik was even vergeten dat ik niet hou van viezigheid… Mmmmm dus misschien moeten we die zandbak en waterpomp maar zitten, en vervangen door een trampoline ofzo. Ach ja, een natuurlijke speelplek is dus wel een grote wens. Geen lelijk felgekleurd plastic, maar de kids houden heel erg van glijden. Dus daar moet ik dan nog even een oplossing voor vinden.

Praktisch ingericht, oftwel, niet teveel groen dat om zorg vraagt

Ik ben zo iemand die zelfs een cactus kan laten overlijden, dus om nou te zeggen dat ik groene vingers heb… Nee… En dan wilde dochterlief het liefste dit jaar weer een moestuintje hebben. Pfff misschien dat we op een vierkante meter wat pogingen wagen om heel educatief groentes te kweken, maar ik heb er eerlijk gezegd niet heel erg veel geloof in.

Maar ik hou van bloemen!! Hortensia’s, tulpen, pioenrozen (love!!) en narcissen… Als het maar mooi en kleurrijk is. Maar goed, dan blijf je nog zitten met dat gebrek aan groene vingers. Dus er mag best wel wat groen blijven en dat willen we ook zeker, maar heel erg veel lastige planten of bloemen die om extra zorg vragen dat wordt ‘m niet. Ik heb al vier kleine ‘plantjes’ om voor te zorgen, dus ben allang blij als die genoeg en op de juiste tijd voeding krijgen  :p

Dus als er nog een echte groene dame hier zit, met tips voor mooie bloemen en plantjes die niet al te veel werk vragen, call me!!

 

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud