Als aanstaande moeder duik je al gauw in allerlei tijdschriften en boeken, om maar zoveel mogelijk bruikbare info te krijgen, die alles te maken heeft met je aanstaande spruit. Bij de verloskundige wordt je met kraamzorg, 20 weken echo’s, baarkrukken, aambeien en meer om de oren gegooid. Maar wat moet je nou als aanstaande vader?! Toegeven, waarschijnlijk kijk je héél héél héél af en toe misschien een keertje in zo’n blaadje. Of je leest echt één van de twaalf informatie folders. Maar waarom is er nou niet echt aan de mannen gedacht (op een uitgave van Ouders van Nu na)? Willen ze nou echt dat je, als papa in spé, alleen maar de horror verhalen je voetbalmaten hoort? Jasper Rombout (35) is oud-journalist van het Parool, debatleider, copywriter en communicatieadviseur, maar bovenal vader. Door zijn eigen zoektocht naar een echt mannenboek (tijdens die lánge negen maanden) ontstond ‘Tuurlijk Schatje’. Voor mannen, en door mannen.

‘Tuurlijk Schatje’

De achterflap geeft je wat meer inside:

‘De zwangerschap: 294 totaal bizarre dagen. Ga er maar aanstaan, als man. Je meisje is je meisje niet meer, maar verandert ineens in een toverbal die telkens van kleur verschiet – en geen idee wanneer in welke kleur precies. Maandag de stralend zwangere, donderdag het chagrijn op oorlogspad. Dit boek legt uit aan ons, mannen, waarom en wanneer je extra liinhoudef moet zijn, of juist een poging tot tegengas moet ondernemen, en wanneer je beter kunt doen of je hoofdpijn hebt voordat je het werkelijk krijgt. En ondertussen pik je handige weetjes mee over alle toestanden rond de zwangerschap. Meisje ook blij.’

Elke dag behandeld Jasper een ander aspect van de desbetreffende week. Wel zo handig, elke week wordt op dezelfde dag hetzelfde soort onderwerp behandeld. Papa, mama, geld, baby, naasten, vrije tijd en elke zondag een tip om effe een momentje rust te pakken.

Gratis download + gratis app

Nog steeds niet helemaal overtuigd? Lees dan hier gratis, vijf weken, vijf hoofdstukken om je te laten overtuigen. De app download je ook gratis in de AppStore, en geeft je elke dag nieuwe nuttige info in kleine hapklare brokken.

En bekijk hieronder een paar snapshots van de app, scheelt je gelijk wat download ‘ongemak’. Maar geloof me, deze app is die waardevolle en spaarzame ruimte op je telefoon of tablet echt waard.

Tuurlijk Schatje app Tuurlijk Schatje app Tuurlijk Schatje app

 

Review

Tuurlijk Schatje Cover188 pagina’s vol mannenhumor en een handig app. Wat wil je nog meer als aanstaande pa? Jasper raakt ook nog af en toe een gevoelige snaar, en weet zelfs een doorgewinterde moeder (die stiekem meeleest) goede tips en ideeën mee te geven. Laat bijvoorbeeld je kraambezoek een pan of bak eten meebrengen, verplicht (ja je leest het goed). Jij hoeft niet te koken, je hebt een relaxte avond, relaxte vrouw en een nieuwe voorraad Chinese bakjes. Misschien niet helemaal volgens de kraamzorg etiquette maar hey, zij zit alleen maar voor acht dagen in de hormonen. Jij nog minstens zes weken!

Het boek begint vanaf de allereerste week van de zwangerschap, dus tegen de tijd je als papa het boek in handen krijgt, heb je waarschijnlijk al een 1-0 achterstand. Gelukkig lees je de eerste weken zo weg, en kun je daarna zo’n 100 woorden (of minder) per dag lezen om je schatje te kunnen steunen en helpen tijdens deze negen maanden.

Je bent een vent of niet. Maar van gratis apps is niemand slechter geworden. De app ‘Tuurlijk Schatje’ geeft je veel info en tips, gratis (ja!! zonder irritante banners of reclames die je moet wegklikken). Handig in gebruik, vooral niet te lange verhalen of onnodige informatie.

Je kunt ‘Tuurlijk Schatje’ kopen in diverse (online) winkels, maar je kan hem ook kopen bij Jasper zelf. Dan krabbelt hij er leuke opdracht voor je bij in, en je steunt deze schrijvende papa rechtstreeks. Zeg nou zelf, dat is toch veel origineler dan bestellen bij B O L ?