Oef, de laatste loodjes. Deze week zijn we (ik bedoel natuurlijk, ik ) alweer 38 weken zwanger en kan babylief elk moment om de hoek komen kijken. Natuurlijk hopen we dat de baby gewoon nog even blijft zitten om wat spek om de botten te krijgen, maar alles kan. Nu hebben we deze week ook een bruiloft, dus ging ik op zoek naar een leuke jurk waarin ik met mijn bolle buik zou passen. Maar we kunnen natuurlijk niet mijn zoektocht van ‘meer met minder’ uit het oog verliezen, dus ging de zoektocht naar een show stopper van een jurk, die niet alleen voor deze bruiloft leuk zou zijn, maar ook nog goed zou staan als de buik weer weg was. Want ik vind het eerlijk gezegd doodzonde om een jurk te kopen die je maar één keer aan kan doen. En zo vond ik niet één maar zelfs twee jurken die ontzettend leuk staan, waar mijn babybuik in past, en die helemaal geen zwangerschapsjurken zijn!

Grijs gemêleerde jurk van Object

Deze simpele grijze jurk is niet zo simpel als je alle details eens goed bekijkt. Het is een gemeleerde stof, waarbij je dus allerlei verschillende kleuren grijs aan hebt. Misschien op het eerste oog niet dé kleur voor een bruiloft, maar ik ben altijd van mening dat het die dag toch echt om de bruid gaat, en dan is een ingetogen kleur helemaal top! Lichtgrijs, lichtroze, of zwart zijn dus ideale kleuren. Deze jurk heeft korte mouwen, wat voor een hoogzwangere toch echt wel een must is. Ik merk gewoon dat ik een lopende straalkachel ben, dus een jurk uit de AW-collectie is gewoon echt te heet. De jurk is gemaakt van een redelijk dikke stretch stof, dus koud krijg ik het zeker niet.

Die stretch zorgt er dus ook voor dat die bolle buik er ook in past! En ik heb hem al meerdere keren aangehad, omdat hij gewoon comfortabel zit. Niet het idee dat je elk moment uit ‘de voegen’ kan barsten. Gewoon ideaal, ook als je nog een kleine hebt rond’lopen’ die nog niet helemaal kan lopen.

Deze Object jurk is dus mega geschikt voor tijdens de zwangerschap, maar daarna ook. Na het wassen is de jurk namelijk nog elke keer gewoon in het ‘gewone’ model terug gegaan. Na de zwangerschap zal de jurk natuurlijk iets langer zijn qua knielengte, maar dat mag ook wel, want het wordt weer kouder en kouder.

Prima te combineren met zowel hakken, als een een slippertje of ballerina. Want hoge hakken zijn nu even niet meer aan bod. Maar wie weet dat het na de bevalling wel weer lukt om een wat hoger hakje aan te trekken.

Oudroze plissé jurk van Jacqueline de Yong

Deze prachtige jurk vind ik zelf iets meer bruiloft waardig, vanwege het kleurtje. De oudroze kleur past namelijk perfect bij een pastel thema, en het is gewoon een kleur die ik erg mooi vind.

De plissé onderkant van de jurk maakt het net even iets sjieker, want het is een jurk die verder gemaakt is van ‘gewoon katoen’. De normale pasvorm heeft de plissérok vanaf de taille, maar met een bolle buik, heb ik hem iets hoger, meer op A-lijn hoogte. Precies waar de buik begint dus, en daardoor wordt deze extra geaccentueerd, wat ik prachtig vind.

Je kunt deze jurk ook als tuniek gebruiken, of er een legging onder doen als het wat te koud voor je is. Want het is een dunne stof, maar ik vind het zelf juist heerlijk, omdat luchtig en fris erg fijn is, tijdens een feestje.

 

Heb jij een favoriete zwangerschapsjurk die eigenlijk helemaal geen zwangerschapsjurk is?!