In elk interieurprogramma komt de tip wel eens voorbij: maak jouw interieur uniek en zorg dat het een weerspiegeling is van jouw karakter. Dat klinkt natuurlijk prachtig, maar hoe doe je dit? In dit artikel lees je praktische tips om jouw interieur persoonlijker, spannender en daardoor uniek(er) te maken.

Kleur bekennen

De basis van je interieur wordt doorgaans bepaald door de kleur van de muren. Bedenk welke kleur verf je wilt kopen, verdiep je in uniek behang of ga voor een bijzonder wandtegel. Deze kleur(rijke) basis kan je helpen om eenheid in je woonaccessoires aan te brengen. Ga vervolgens voor ton-sur-ton en kies woonaccessoires die binnen hetzelfde kleurenpallet. Ook al zijn de spullen nog zo verschillend, het resultaat is een rustig, maar prachtig geheel.

Combineren kun je leren

Combineren, je kunt het écht leren. Geen enkel interieur is er ooit op vooruit gegaan door een samengestelde set meubels van één serie aan te schaffen. Het is geenszins een weerspiegeling van je persoonlijkheid, maar creëert een inspiratieloos geheel. En dat is alles wat je wilt vermijden. Als je zowel meubels als woonaccessoires van verschillende materialen, structuren, vormen, hoogtes en soorten durft te combineren, ontstaat er direct meer eigenheid in je interieur.

Speel met accessoires

Accessoires kunnen je interieur in een handomdraai een andere uitstraling geven. Je hoeft niet bang te zijn om fouten te maken, je kunt ze immers zo weer inwisselen of verplaatsen. Speel met persoonlijke souvenirs, kleurrijke bloemen en planten en stijlvolle woonaccessoires. Wees vooral creatief: hang objecten aan de muur, plaats accessoires op een krukje of etaleer ze in een open kast.

Laat jezelf zien

Wees vooral niet bang om iets van jezelf te laten zien in je interieur. Op die manier voeg je letterlijk persoonlijkheid toe. Dit kan vanzelfsprekend in de vorm van enkele persoonlijke foto’s, maar ook door het uitstallen van souvenirs, een mooie verzameling stenen of een zelfgemaakt schilderij aan de muur te hangen. Verstandig is wel om deze verzameling(en) enigszins groeperen, om het niet te rommelig te maken.