Wat wij doen deze vakantie?! Bouwen!!! Met Kapla, met Duplo en met LEGO… Misschien los van elkaar, maar waarschijnlijk helemaal door elkaar. We spelen met LEGO Friends die worden aangevallen door de boeven van de LEGO CITY moerasset. Natuurlijk kunnen we ze opsluiten in ons pas gekochte politie bureau, dus dat scheelt. En we houden een mega grote dierenparty met alle Duplo dieren en LEGO krokodillen en LEGO Friends en LEGO Princess sets. Maar de onderstaande sets staan wel echt super hoog op het wensenlijstje. Op de LEGO Techic set na, want daar zijn de kids toch echt te jong voor. Maar misschien is dat wel echt iets voor jouw puber.

LEGO Friends Pretpark Achtbaan

Toen wij op LEGO World waren, wilden allebei de kids (dus zowel zoon als dochterlief) deze achtbaan hebben! Hij is niet zo roze als we van LEGO Friends zijn gewend, en er zit een jongetje bij, dus dit is een ideaal cadeau als je graag iets wilt kopen voor zowel je zoon als dochter. De LEGO Friends achtbaan bestaat uit een leuke achtbaan, vier poppetjes, een aantal karretjes en dat is niet alles. Deze set is zo groot!

Er zit ook nog een reuzenrad bij, een vrije val, een popcorn karretje, een kraam waar je allerlei prijzen kunt winnen en echt nog veel meer. Dus dat je hiermee uuuuuren kunt bouwen, en daarna nog veel langer mee kunt spelen lijkt mij wel duidelijk.

 

LEGO Technic Grote Helikopter

Wauw! Van zo’n gedetailleerde helikopter gemaakt van LEGO Technic is een echte musthave voor de wat grotere jongens/meiden. Ik weet nog dat wij op school met LEGO Technic mochten experimenteren toen we in groep zeven zaten. Vanaf een jaar of tien is dit dus echt een mooie set om jouw Technic collectie mee te beginnen.

Duplo Duwtrein

We hebben al een mega collectie aan Duplo dieren, huizen, boerderijen, auto’s en tractoren. Maar een trein hadden we alleen maar bij opa en oma (ja die is dus van mij geweest toen ik zelf de Duplo leeftijd had) ! Eigenlijk best wel bijzonder, dat de rails stukken van 20 jaar geleden nog steeds passen op de rails die nu worden gemaakt. Deze grappige en kleurrijke duwtrein van Duplo heeft 12 bochten, 1 recht stuk en een mooie spoorwegovergang, waar het gele autootje kan oversteken. Een hele leuke set om je machinisten bestaan op te bouwen.

 

LEGO Friends Paardrijclub

Vast een droom van heel wat meisjes… Een eigen paard. Wat is er dan mooier dan een eigen paardrijclub?! Met deze LEGO Friends set is dat een mega stap naar die grote droom! Met twee prachtige paarden, en natuurlijk Olivia en Mia heb je met deze set ongelooflijk veel spel mogelijkheden. Laat jij je paarden op stal staan, of mest je de stallen uit terwijl de paarden buiten lekker rondlopen. Gelukkig stinkt de LEGO mest niet zo erg als de echte mest, en maakt het het juist een plezierig karweitje. Met ongelooflijk veel accessoires versier jij je vierbenige vrienden tot prachtige paradepaardjes.