Een zonnetje, niet teveel wind, en een heerlijke temperatuur… Het is het recept voor een prachtige zomer. Zo eentje waarin de kids lekker de hele dag buiten spelen, het 0pblaasbadje in duiken, en rollen in het gras. Of zelfs wel een keertje naar het strand! Wij kunnen niet wachten. Toen we de vraag kregen of we wel UV-fashion wilde uitproberen gingen we gelijk op dat aanbod van UV-Fashions in. We kozen een shirt met lange mouwen uit voor onze oudste (zoon) uit, en een zwemsetje voor babylief, inclusief wasbare zwemluier (jaaaaah, we kunnen niet meer zonder) inclusief waterschoentjes in een heel klein maatje. Wij zijn helemaal om, en laten je zien en lezen waarom jij deze zomer eigenlijk niet meer zonder UV zwemkleding kunt. Het is niet alleen hartstikke hip, maar ook nog eens een stuk gezonder dan niet UV-werende zwemkleding. Wat is jouw favoriete UV zwemkleding?

Waarom UV zwemkleding?

Ja, daar had ik eerlijk gezegd voor deze toffe samenwerking nog nooit aan gedacht! Waarom zou je ‘gewone’ zwemkleding kopen, in plaats van gelijk, goede UV zwemkleding? UV zwemkleding heeft een UV-werende kracht door een speciale weeftechniek. Erg fijn om te weten dat er geen rare chemicaliën aan te pas zijn gekomen om de stoffen UV-werend te maken. Alle UV zwemkleding die verkrijgbaar is in deze webshop heeft een factor 50+. De beste beschermingsfactor die je in de winkel komt, beschermt dus net zoveel, tegen ongeveer 97,5% zon. Dit geldt natuurlijk wel alleen voor de plekken die met de UV zwemkleding zijn bedekt.

Een groot verschil met de zonnebrand crème die wij normaal gebruiken, is dat de zonnebrandcrème niet beschermd tegen UVA en UVB straling. UVA zorgt ervoor dat de huid verouderd en de UVB zorgt voor de verbranding. Als de huid op jonge leeftijd verbrand raakt, dan verhoogt dit de kans op het ontwikkelen van huidkanker. Dit was trouwens één van de redenen dat UV-Fashions is opgericht. De eigenaar van het bedrijf verloor zijn vader aan huidkanker, en zocht naar UV zwemkleding voor zijn jonge nichtje. Deze was toen nog niet verkrijgbaar in Nederland, en daarmee ontstond de UV zwemkleding shop. Maar door het dragen van UV zwemkleding kun je dus de kans verkleinen dat je kids later zo’n vreselijke ziekte mee moeten maken.

UV zwemshirt voor jongens

Voor onze oudste (van zes jaar) kozen we een tof zwemshirt van Snapper Rock met lange mouwen. Je hebt er ook genoeg met korte mouwen, maar we zijn van plan deze zomer veel bij het buiten zwembad door te brengen, dus vind ik het wel net zo handig om geen geleur en geklieder met zonnebrand te hebben. Het shirt is gemaakt van een super gladde lichte stof, die echt ontzettend snel droogt. Zoonlief vind het een erg fijn shirt, omdat het echt niks weegt en lekker losjes om hem heen zit. De gladde stof vond hij eventjes wennen, maar nu moet iedereen voelen hoe ‘gek’ het wel niet is.

Ik koos trouwens expres voor het toffe felle neon kleurtje van deze UV zwemkleding, want ik vind het zelf erg handig om mijn kids in één oogopslag te kunnen vinden in een druk bezocht zwembad. Daarom heeft hij ook een neon gele met groene zwembroek (welke overigens niet UV-werend is, maar deze had hij net nieuw… Dus we wachten nog even en dan gaan we ook een UV zwembroek voor hem aanschaffen) aan. Ideaal, helemaal als je drie kids hebt, en in je eentje naar het zwembad of strand gaat.

Het shirt zit dus lekker ruim genoeg, en ondanks de lange mouwen heeft zoonlief genoeg bewegingsvrijheid. Toen we klaar waren met foto’s maken moest het shirt trouwens aanblijven van meneer, zelfs tijdens het voetballen. Een ideaal shirt dus ook als het gewoon wat warmer is, omdat het een lekker dun en licht shirt is.

Ienie-mini waterschoentjes

Sinds ik met de kids regelmatig alleen naar het zwembad ga, zijn waterschoentjes echt een must! Ik heb geen glibberende kids meer die allebei een handje nodig hebben, terwijl ik de jongste op de heup heb, een dikke zwemtas om de schouder en nog meer spul bij me. Gewoon super onhandig en nog gevaarlijk ook. De oudste twee hebben dus sinds onze vorige vakantie in Center Parcs coole surf schoenen die ze gewoon elke keer in het zwembad aandoen. Ideaal want ze kunnen nu gewoon zelf lopen zonder dat ik bang hoef te zijn dat ze uitglijden.

Maar nu begint babylief steeds wat groter en zelfstandiger te worden, en is ze te zwaar aan het worden om te tillen (in combinatie met een steeds dikker wordende babybuik van mezelf) werdt het ook tijd om waterschoentjes voor haar te zoeken. Ze doet nog niet zelf stapjes, maar ik weet inmiddels dat dat soms sneller gaat dan je denkt. Gewoon een fijn idee om dus alvast in huis te hebben. Deze schoentjes met roosjes en roze onderkant (hier in maat 18/19) zijn echt wel heel erg girly girly, maar paste perfect bij haar wasbare zwemluier!

UV-werende wasbare zwemluier

Hoe handig zijn wasbare zwemluiers?! Je hoeft geen pakken zwemluiers meer mee te nemen op vakantie, want aan één (misschien twee voor de zekerheid) heb je meer dan genoeg! Zit de zwemluier vol met een onaangename verrassing, dan spoel je die gewoon eruit, en dan trek je de luier weer aan. Het vocht (plas en water) wordt namelijk door geen één luier tegengehouden. Niet de wegwerp versie, en niet de wasbare variant. Dus behalve dat je er meer van nodig hebt, en het je meer geld kost, is er geen verschil  😉

De luier is er trouwens in verschillende maten. Ik koos voor de maat 12-24 maanden. Onze dame heeft namelijk een net wat groter kontje dan de vorige twee, en ze is alweer bijna één jaar oud! Het vetertje zorgt ervoor dat de luier gewoon strak genoeg kan, en de elastische banden bij de beentjes zorgen ervoor dat het niet te strak zit, maar dat het ook niet zo los zit dat alle onaangename verrassingen er uit drijven  😉

UV-werend zwem t-shirtje voor de allerkleinsten

En met zo’n mooi setje moet er natuurlijk ook een mooi shirtje bij. Dit lichtroze Snapper Rock t-shirtje paste er perfect bij. Voor onze kleine meid koos ik bewust voor een UV-werend zwemshirt met korte mouwen. Ik vind het namelijk altijd maar een gedoe om van die kleine spek armpjes in een shirtje te krijgen, helemaal als het nat is. Voor haar dus toch nog wel wat zonnebrand meenemen, maar goed. Geen gezeur en gepruts elke keer in de kleedkamers….

Aan de zijkanten van het shirtje zitten trouwens ook weer veters, waarin je een schattig knoopje kan leggen. Zoals je ziet is babylief helemaal in de wolken met haar nieuwe zwemsetje. Op de foto draagt ze hier trouwens niet meer de schoentjes omdat deze toch nog wel een maatje te groot zijn, en ze in haar mond doen eigenlijk net zo interessant vond  😉  Kinderen…….