Van babykamer naar kinderkamer? Kleine baby’s worden vanzelf groot. Het ledikantje wordt vervangen door een heus peuterbed, en de commode maakt plaats voor een leuk opbergmeubel, speelgoedkist, of wie weet zelf een kinder-keukentje. Maar hoe dat je dat nu precies? Waar moet je op letten en hoe zorg je voor een mooi geheel?

De meubels

Tegen de tijd dat je kindje uit het ledikantje kan klimmen, wordt het meestal toch echt wel tijd voor nieuw bed. Kies je voor een peuterbed of gelijk een eenpersoonsbed?
De voordeel van een peuterbed is dat je toch nog een beetje geborgenheid van het ledikantje kan nabootsen. Je begint gewoon in de kleinste stand (vaak 20 cm groter dan een ledikantje) en naarmate je kind groter wordt, schuif je het bed ook verder uit.
Een eenpersoonsbed daarin tegen heeft deze optie niet. Dus van een klein ledikantje naar een groot bed. Ook moet je even denken aan een uitvalrekje, zodat je kleintje niet elke nacht op de grond dondert. Met een eenpersoonsbed kun je dan wel weer heel wat jaren vooruit! Met een beetje geluk zelfs tot je kind uit huis is.

a1a83b68ec6935bdf3a2307f95630dfaCommode erin of eruit? Een commode kun je ook makkelijk ombouwen naar handige kledingkast. Maar de kans dat je hem nog lang gebruikt om aan te kleden en te verschonen is dan ook weer groter. Mocht je je babykamer willen verkopen, dan zul je naast het ledikantje, ook de commode en de kast erbij willen verkopen. Dus dan moet die commode toch ook eruit. Als vervanging kun je een lager bureautje kunnen aanschaffen, een grote mooie speelgoedkist of een leuk speelkeukentje. Kleine kinderen worden groot en hoe ouder ze worden, hoe meer speelgoed.

Juiste gereedschap

Heel belangrijk, maar vaak onderschat. Goed gereedschap is cruciaal om ‘missie kinderkamer’  goed te laten slagen. Zelfs bij behangen en verven kun je het beste om advies van een deskundige vragen. Een lokale bouwmarkt heeft vaak wel deze mensen rondlopen. Waar je vaak alleen maar aan de kleur van de verf denkt, komt er veel meer bij kijken. Welke kwast, verf op waterbasis of juist niet, hoeveel liter nou precies. Iemand aan het jasje trekken kan dus geen kwaad. Mocht je gereedschap gebruiken dat voor de meer gevorderden is, let dan vooral op veiligheid. Heel handig is bijvoorbeeld een haakse slijper. Hiermee slijp je ijzer maar ook hout. Gebruik ervan vraagt wel om wat voorzorgsmaatregelen, dus denk hier goed aan. Je wilt niet ‘missie kinderkamer’ veranderen naar ‘missie ziekenhuisbezoek’.9274391c994347b3248769119e2b0d15

Styling

Een kinderkamer richt je natuurlijk heel anders in dan een babykamer. Waar je bij een babykamer denkt aan rustig, comfortabel (lees schommelstoel, zacht lichtje, commode en een mobiel dat licht geeft en muziek maakt) moet je voor een kinderkamer toch een andere kant op gaan. Zorg voor een fijne slaap plek en genoeg ruimte voor al het speelgoed. Een handige grote kist, of een kastje met verschillende vakken en bakken is het beste.dd40fe204d1f3c288625e2b578dc82d1
Heb je een lekkere peuter puber dan heeft ‘ie waarschijnlijk ook een bepaalde smaak. Veel peuters houden van Bumba, Cars, Frozen of Thomas. Maar ja, als je niet elk seizoen met behang en verf in de weer wilt, kun je beter kiezen voor een neutrale inrichting. Je kan natuurlijk met allerlei accessoires nog wel hun lievelingskarakter terug brengen in hun kamertje. Een mooie poster van Cars, of kussens van Elsa. Een lichtblauw (Frozen) dekbed of felgekleurde mandjes net als bij Bumba.

Een kinderkamer mag best wat stoerder, en wat vrolijker dan de babykamer. Je kunt ook onze Pinterest borden volgen om wat inspiratie op te doen:

Kinderkamer :

Volg het bord Kids room van Coole Ouders op Pinterest.

Meisjes kamer:

Volg het bord Meisjes kamer / Girls room van Coole Ouders op Pinterest.

Jongens kamer:

Volg het bord Jongens kamer/ Boys Room van Coole Ouders op Pinterest.

 

 

 

 

 

 


*Dit bericht bevat een gesponsorde inhoud, bevat een review product of is een win-actie