De verbouwing is eindelijk achter de rug! Ja we moeten nog wat kleine dingen doen, maar het grove werk is klaar.. Hallelujah! Op een gegeven moment dachten we van, we hadden beter kunnen verhuizen dan verbouwen, want dit is veeeeeeel meer werk. Maar verhuizen met kinderen… Tja, dat is een dingetje. Gelukkig heb ik er ervaring mee, en weet ik dat verhuizen met kids gewoon niet zo makkelijk is als het misschien lijkt. Maar…. Het is ook niet zo moeilijk als het soms wordt afgedaan. Makkelijk zal het niet zijn, maar het wat simpeler maken, dat kan zeker. Daarom geef ik je vandaag graag wat tips over hoe je een verhuizing met kids wat simpeler maakt. Leuker kunnen we het niet maken…. wel simpeler¬† ūüėČ

Verhuizen met jonge kinderen

Er zit nogal een verschil in verhuizen met jonge, of wat meer zelfstandige kinderen. Daarom zal ik me vandaag wat meer richten op het verhuizen met jonge kinderen, want iedereen weet dat de wat oudere kinderen prima hun handen uit de mouwen kunnen steken, en hun eigen spullen kunnen in-en uitpakken.

Maar verhuizen met jonge kids is toch vaak andere koek. Je moet namelijk niet alleen honderdduizend kleine spullen inpakken, je zit ook nog eens met een kleintje dat graag de aandacht wilt, en dat zeker krijgt, door de (net ingepakte) spullen uit de verhuisdoos te gooien. Echt waar… Inpakken met een klein monster naast je is net dweilen met de kraan open. NIET DOEN dus!

TIP 1: Inpakken zonder kinderen

Ja duh! Dat je daar zelf niet op gekomen was he. Maar inpakken met drie kleine monsters aan je benen is gewoon niet ideaal. Ook niet als het er maar eentje is trouwens. Je moet het gewoon niet willen. Inpakken als ze allemaal tegelijk aan het slapen zijn¬†(kan dat √ľberhaupt!?!?)¬†dat kan prima. Je doet gewoon alleen de spullen in hun kamertjes nog niet. Maar dat is dan ook vaak de enige tijd dat je kunt inpakken zonder gestoord te worden.

Dus vraag die opa en oma die in de buurt wonen, de buurvrouw, of het nichtje van de tandarts. Maar er is vast wel iemand die voor een paar uurtjes ervoor kan zorgen dat je de handen vrij hebt, om alles in te pakken.

Mocht je echt niemand kunnen vinden dan kunnen verhuisbedrijven het tegenwoordig ook vaak doen. Zo Google je bijvoorbeeld op ‘verhuisbedrijf in Hilversum‘ of ‘verhuisbedrijf in Amersfoort‘ en vind je gelijk een bedrijf dat goed bij je past, en voorzichtig met jouw spullen omgaat. Let dus op het ‘Erkend Verhuisbedrijf’, dan zit je altijd veilig en goed. Bovendien kunnen ze het vaak veel sneller, omdat zij geen emotionele banden hebben met je spullen. Dus gaat dat gewoon rappie rappie de doos in, en klaar is Kees.

TIP 2: Pak alles in per kamer

Zorg ervoor dat alle keukenspullen bij de keukenspullen staan, de badkamer spullen bij de badkamer spullen en zo voort. Het lijkt weer een erg voor de hand liggende tip, maar je zult versteld staan over hoe vaak ik verhuisdozen (van anderen) heb staan uitpakken waar alle spullen gewoon door elkaar ingepropt waren. Dat is met het uitpakken echt verschrikkelijk irritant, omdat je non stop moet vragen (of gevraagd wordt) waar alles moet.

Niet ideaal dus. Ik kocht zelf verschillende kleuren memo blaadjes. Alles met een groen blaadje hoorde ergens in de keuken, de roze in de badkamer en zo had ik voor elke ruimte in huis een eigen kleurtje. Dat brengt me gelijk op tip nummertje 3.

TIP 3: Schrijf op wat er globaal in de doos zit

Heb je alle borden en bekers in √©√©n doos zitten? Schrijf dat op het memo blaadje. Keukenspullen is namelijk een erg breed begrip, En als je na een dag verhuizen dan eindelijk een beetje alles om je heen hebt staan, is het gewoon fijn om gelijk de doos met borden te kunnen pakken om te gaan eten¬†(of je bestelt een patatje uit een bakje, dat kan natuurlijk ook….)¬†. Maar het schrijven van de inhoud van de doos zorgt ervoor dat je dingen sneller een nieuw plaatsje kunt geven.

TIP 4: Maak een klein feestje van het verhuis proces

Kinderen voelen maar al te goed aan hoe papa en mama zich voelen. Dus ben jij super gestresst, of zelfs zenuwachtig of bang voor het nieuwe dat komen gaat?! Dan zullen de kids dat snel overnemen. Maak van het verhuizen dus een feestje. Zorg ervoor dat je zelf enthousiast overkomt, vertel ze over hun nieuwe kamer, laat ze zien hoe cool het nieuwe huis is, maak een spelletje van het uitpakken (wie heeft als eerste al de kleren in de kast, wie kan als eerste alle knuffels in bed leggen etc.)  en vier vooral het feit dat je eindelijk gesetteld bent. Koop een taart, steek de kaarsjes aan en hang de slingers uit. Er is altijd tijd voor ballonnen en feest. Een nieuw huis is een nieuwe gebeurtenis, een uitdaging en een volgende fase in jullie gezin.

Tijd om dat te vieren dus!

TIP 5: Houd bekende spullen in een speciale doos

Ieder kind heeft het… een lievelingsknuffel, een auto waar altijd mee gespeeld wordt, een dekbedovertrek waar heerlijk onder geslapen wordt… Iedereen heeft iets waardoor je je thuis voelt. Zorg ervoor dat je deze dingen in de laatste (en dus eerste doos die de verhuiswagen uitkomt) inpakt. Zo kun je deze gelijk uitpakken, en je kids hun eigen dingetjes geven. Misschien is nog lang niet alles op z’n plek, maar dat wat hun gerust stelt, en blij maakt, dat heb je gelijk bij de hand.

 

Heb jij nog een TOP tip?! Laat het ons weten!

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud