Dit mooie weer vraagt om leuke buitenspeeltips waarmee je plezier kunt maken samen met je kind. Dus niet alleen maar in de tuinstoel zitten en kijken hoe de kids in de zandbak zitten, maar echt even lekker samen. Hier zie je de vijf gaafste buiten speel games en spelletjes voor het hele gezin! Wedden dat je zo een nog leuker zonnig weekend hebt?

1. Smash Ball

SmashballLeuk om met wat oudere kinderen te doen, vanaf een jaar of 8. Nog een redelijk onbekende sport (of spel) in Nederland, maar daarom niet minder leuk. Het enige wat je nodig hebt, is een smash ball ’trampoline’, een bal, en twee teams. Het doel is om de bal in de trampoline te stuiteren en door één van je team genoten te laten vangen. Simpel, weinig regels en vooral heel veel fun!

 

 

2. IJsjes te koop, ijsjes te koop

1420281xHoor je je kids ook als het warm weer is gelijk vragen om ijsjes? Er is iets met zon en ijsjes. Zo

dra de zon schijnt rijd hier het ijsco-karretje (met gratis vervelend muziekje, haha) rond om zoveel mogelijk ijsjes te verkopen.
Niet meer nodig, vanaf nu maak je je ijsjes zelf. Op eten zouden we niet doen, want ze zijn gemaakt van zand.

3. Stunten met de step of fiets

1030286b
Rondjes fietsen in de straat is zó 2015! Veel cooler is het om te stunten met je fiets. Maak een stunt toernooi, leg de rampage neer in de straat en ga met alle vriendjes uit de straat crossen. Een heuse jury, bestaande uit de papa’s en mama’s, geeft elke stunter een punten aantal. Aan het eind van het toernooi wordt de stunt coureur van de week bekend gemaakt. En volgende week doe je het gewoon nog een keer over!

 

 

4. Inklapbare waterbaan3599033b

Lekker kliederen met water vinden volgens mij alle kinderen wel leuk. Dus een waterbaan is eigenlijk wel een musthave, als je kind ouder is dan 1,5 jaar. Nadeel is vaak dat ze best wat ruimte innemen (in de schuur, ’s winters) maar daar hebben ze tegenwoordig ook een oplossing voor. Een inklapbare waterbaan. Dus ook super handig om mee te nemen naar opa en oma, de camping of de buren. Lekker samen kliederen, pompen, draaien, varen en rijden maar…

 

9270003v.jpg5. Hoofdbasketbal

Fun en sport in één. Hoofdbasketbal. Zet het petje/hoedje/hoofddeksel op je hoofd, en laat de ander proberen om in de basket te scoren! Natuurlijk is het ook wel erg leuk om ‘per ongeluk’ op papa’s neus te scoren (kids, dat hebben jullie niet van mij!).

 

 

 

 

Alle spelletjes en het speelgoed is te koop bij Lobbes , waar je trouwens nog veel meer leuk speelgoed kunt vinden!

 

 

 

 

 

 

 


gesponsord