(door Janet) 
Ik ben zo’n  30 jaar geleden met mijn gezin in dit kleine arbeidershuurhuisje in Harderwijk komen wonen. Inmiddels zijn de kinderen al geruime tijd de deur uit en bleef ik zelfs alleen over in dit huisje. We hadden het in de loop van de jaren omgetoverd naar een zeer kleurrijk huis waar vooral de kleuren knalrood en fuchsia roze de boventoon voerden. Ik voelde mij daar prima bij maar er kwam een nieuwe liefde in mijn leven en dat werd serieus. Toen we gingen nadenken over samenwonen en dat in mijn huisje zou gaan gebeuren was 1 ding zeker…… mijn huisje moest wel heel drastisch worden getransformeerd tot ONS huisje. Het toeval wilde dat ook juist in die tijd een groot onderhoud stond gepland door de woningbouwvereniging voor de douche en het toilet dus dat was mooi meegenomen.

Woonkamer en hal

Zelf zijn we tijdens de renovatie door de woningbouwvereniging begonnen met de huiskamer aan te pakken. In de rotzooi zaten we toch al dus dan maar meteen daar ook aan de slag. De rode muur hebben we laten stukken en daarna donkergrijs gesausd. Veel van mijn oude meubelen zijn vervangen door ‘nieuwe’ van met name Marktplaats.

De oude bruine kast hebben we wit gemaakt. Zeer binnenkort wordt de vloer geschuurd en in de olie gezet. Het is een grenen vloer waar nu een laklaag op zit die zo glimt dat het lijkt alsof er een emmer water overheen is gegooid. Ook worden dan het plafond en de muren wit gesausd. De donkergrijze muur die we nu toch alweer ruim 6 jaar hebben bevalt nog steeds goed dus die laten we nog zo.

Nu hadden we dus douche, toilet en huiskamer al helemaal ons gemaakt. Het volgende project was de hal, trap en overloop. Hier lagen gele plavuizen, de muren en deuren waren lichtgeel en de latjes op de deuren waren donkerrood.

We hebben alles gesausd en geverfd in 9010. Hier was mijn broer Tim onze grote held. Hij heeft maar liefst 9 deuren en deurkozijnen voor ons strak in de verf gezet. We hebben gekozen voor zwarte vloerbedekking op de trap en overloop in de hal zelf liggen tegels van PVC.  De vloer heeft mijn vriend Wilfred zelf gelegd. Ook het ‘rek’ met trapleuning rechts van de trap heeft Wilfred er weer opnieuw aangemaakt. Deze was eraf gezaagd. De hal heeft een jaren 30 uitstraling nu. Ooit wil Wilfred er nog een kast in maken waarin we onze jassen en schoenen op kunnen bergen.

Logeerkamer

Vervolgens hebben we de oude slaapkamer van mijn dochter aangepakt. Ik wilde hier graag een lounge en logeerkamer van maken maar met een minimaal budget. We hebben ook hier alles geschilderd en gesausd met 9010 behalve 1 muur die is gedaan met de kleur Wow nr 60 van de Kwantum. Na het schilderwerk hebben we de vloerbedekking eruit gehaald en waar we op hoopten kwam ook uit namelijk dat de orginele houten vloer er super gaaf uitzag. We hebben een groot sisal kleed gekocht om in het midden te leggen.

Slaapbank komt van marktplaats net als de kast die ik in de krijtverf heb gezet. Het is een heerlijk lichte strandkamer geworden. De plank aan de muur komt uit de schuur en hier heeft Wilfred grote spijkers schuin in geslagen. Het grote bord met de ster is ook van dezelfde oude planken, de ster heb ik er met krijtverf opgemaakt.
Hebben we logees klappen we de bank uit tot bed en heeft 1 van ons er behoefte aan om zich even terug te trekken is deze kamer hiervoor een heerlijke rustgevende ruimte.

De masterbedroom

Door naar onze slaapkamer. Deze was fuchsia roze met een ossebloedrode houten vloer. Er stond een landelijk wit bed in die eigenlijk te groot was voor deze ruimte. Ik liep er zo vaak tegen aan dat de blauwe plekken op mijn bovenbeen bijna chronisch te noemen waren. We hebben al het schilderwerk wederom met 9010 gedaan. De muren zijn behangen met lichtgrijs behang en de muur achter het bed is behang met een steenmotief.

De vloer hebben we heel licht grijs geschilderd. Het bed komt van Ikea net als de schragen van het tafeltje tegenover het bed. Kast en nachtkastjes komen van marktplaats. Het is een fijne lichte ruimte geworden met een scandinavische touch. Ik heb trouwens een hekel aan een net opgemaakt bed , vind het zo velen malen gezelliger staan.

Tot slot hebben we een paar weken geleden de keuken gepimt.
Zoals op de foto te zien is was het een saai wit bruynzeel keukenblok en om dat een beetje op te leuken heb ik ooit de muren en plafond fuchsia roze (inderdaad alweer deze kleur) gesausd.

De keuken

Woningbouwvereniging gaf aan dat het nog jaren zou duren voor de keuken aan een renovatie toe was maar dit werd ons echt een doorn in het oog dus besloten we om de keuken zelf dan maar een flinke metamorfose te geven. Ik wilde geen bovenkastjes meer. Daarvoor in de plaats heeft Wilfred een kast tot aan het plafond gemaakt in de hoek van de keuken naast de koelkast.

We hebben het plafond en het bovenste deel van de muren stralend wit gesausd en daaronder zwart gesausd. Het keukenblok hebben we matzwart geschilderd en de koelkast en hoge kast zijn met schoolbordenverf gedaan. Het zeil komt van Leen Bakker. We hebben op de koelkast een plank op maat gemaakt die matcht met de plank die we boven het aanrecht hebben gehangen.

Ik ben niet van 1 stijl. Ik mix en match van alles door elkaar. Via Pinterest, Instagram en vele groepen op Facebook kom ik op ideeën maar geef er wel vaak mijn eigen draai aan. Interieur en alles wat daarmee samen gaat is een grote passie van mij. Vroeger als kind was ik al vaak bezig om mijn slaapkamer leuk te maken. Ik scharrelde van alles bij elkaar.

Van planten die bij anderen te groot waren geworden tot een bank die weer bij iemand anders weg moest. Vind het wel een sport om met zo weinig mogelijk budget van niets iets te maken. Bij de kringloopwinkel iets vinden wat niet mijn kleur is, is geen probleem. Spuitbus met witte verf kost geen drol bij de Action en zo heb je voor weinig weer eens wat nieuws.

Alle voor-en na foto’s

Wil je nou echt eens zien hoe groot de transformatie was bij Janet thuis?! Kijk dan maar eens de onderstaande foto’s en je ziet dat je eigenlijk elk interieur een mega makeover kunt geven, als je maar weet welke sfeer je nu wilt creeëren.

 

 

 

 


Ik ben Janet Vlijm, bijna 54 jaar oud en woon samen met mijn vriend Wilfred en onze kat Kriebel in een arbeidershuurhuisje van begin jaren 50 in Harderwijk. Mijn 2 kinderen zijn al geruime tijd uitgevlogen. Afgelopen jaar ben ik oma geworden van Thirza❤
Ruim 20 jaar ben ik werkzaam geweest als woonbegeleider maar helaas ben ik sinds een jaar afgekeurd. Binnenkort wordt er gekeken of ik nog revalideren ben dus al mijn hoop is daar op gericht. Mijn passie voor interieur heb ik al zolang ik mij kan herinneringen. Ik struin op het internet alles af wat maar met interieur te maken heeft zoals Pinterest, Instagram en alle groepen op Facebook waarbij je lekker ongegeneerd bij mensen naar binnen mag kijken. Ikzelf heb ook een Instagram account met foto’s uit ons huis. Kom gezellig bij ons binnen kijken