Het is alweer bijna zover. Eind juli gaan we beginnen aan onze praktische en betaalbare badkamer verbouwing. Van een ‘bruikbare maar niet mooie’ badkamer naar een thuis-spa is wat ik graag zou willen. Want met straks vier kids, moet je toch behalve je slaapkamer, een plek hebben waar je je af en toe kunt terugtrekken? We nemen een bad (yeah!) en het plan in om daar regelmatig in de dobberen en weken, met een fijne bruisbal en een goed boek. Wie weet zelfs wel kaarsjes en een muziekje erbij. Ach ja, zolang er niet na twee minuten een kind op de deur staat te bonken, ben ik al heel erg tevreden. Vandaag laat ik je zien hoe je gemakkelijk een wellness in je eigen huis kunt nabootsen. Let’s get started, zodat we daarna heerlijk kunnen relaxen  😉

Goede kwaliteit handdoeken

Het klinkt misschien wat raar, maar een echte fijne wellness in je eigen huis maak je niet door dunnen afgerafelde handdoeken te gebruiken. Toen ik bezig was met mijn uitzet (voor iedereen die niet zo old skool is als ik; een soort voorraad met huishoud/woon spullen voor wanneer je op jezelf gaat wonen) heb ik gekozen om gelijk te beginnen met dure en goede kwaliteit handdoeken. Ja, ze zijn duurder, maar een zachte, dikke, lekker ruikende handdoek is zoveel fijner dan een dun vodje waarvan je niet meer weet of je daarmee de hond hebt afgedroogd of niet. Echt waar, soms zie ik handdoeken in badkamers waarvan ik echt niet weet waar ze allemaal voor gebruikt zijn. En koop je gewoon één keer een goede kwaliteit handdoek, dan hoef je die echt niet elk jaar te vervangen, zoals je met de goedkope dunne handdoeken wel moet doen. Ik zou zeggen dat je uiteindelijk net zoveel kwijt bent aan dure handdoeken als aan goedkope vodjes. Zo kostte mijn hotelkwaliteit handdoeken van de Hema, voor een normaal formaat, ongeveer € 8,- . Laatst was ik bij de Action, en daar kocht je een zelfde formaat handdoek in dezelfde kleur voor maar € 2,- . Maar… De hotelkwaliteit handdoeken hebben we al ruim 8 jaar in gebruik, die van de Action 1 jaar. En die van de Action ga ik dit jaar maar weer wegdoen, want ze rafelen en zijn niet meer mooi. Als je dit vier jaar lang moet doen, dan heb je al het geld van een hotelkwaliteit handdoek ‘weggegooid’.

Kies voor weinig verzorgingsproducten

Quilty! Wij hebben denk ik wel 20 flessen met shampoo, conditioner, body wash en meer. Gewoon omdat we die kopen of krijgen. En dan geef ik zelfs al heel veel gekregen zeepjes weg, omdat ik gewoon mijn eigen ding heb waar ik tevreden over ben en altijd gebruik.

Veel verschillende flessen, in verschillende vormen, formaten en kleuren, geven onrust. En dat hoort natuurlijk niet thuis in een heuse thuis-wellness.

Weg met die hap, geef ze weg, gebruik ze tot ze op zijn en koop geen nieuwe meer (dat doen wij nu dus maar, zodat tegen de tijd dat de badkamer er is, we gewoon met één product per persoon verder kunnen).

Je hebt ook potjes/flessen die gewoon echt een lust voor het oog zijn. En ik ben dan zo gierig om als het potje leeg is (bijvoorbeeld de Rituals anti-striae creme) er een andere creme in te doen. Gewoon omdat het zo geweldig mooi staat.

Fijne en mooie warmte

Een wellness is nooit, never nooit koud! Het is heerlijk behaaglijk warm, je kunt er in weinig (of geen) kleren makkelijk rondlopen zonder het koud te hebben. Daarom hou ik zo van subtropische zwembaden.

Nu hebben we al een handige radiator, maar die is niet zo mooi als een designradiator van CVkoopjes.nl. Die van ons is geen wit, maar creme wit (en de tegels worden hartstikke wit wit) dus we moeten ook op zoek naar een andere radiator. Eentje die niet alleen maar lekkere warmte geeft, maar me ook warm maakt als ik er naar kijk.

 

Wat is jouw ultieme tip voor een thuis-wellness?

 

 


Dit bericht bevat gesponsorde inhoud