Af en toe kom je van pareltjes tegen die je het liefst helemaal leeg zou willen kopen (of stiekem jaloers bent dat je niet zelf de eigenaar bent van zo’n gave winkel). Dat was afgelopen zaterdag zeker het geval toen ik terecht kwam in de baby en kinderwinkel Wijsneus Groningen. Op het eerste oog misschien een beetje op een verkeerde locatie, aan de drukke Vismarkt waar niet echt winkels zijn voor ouders, maar eenmaal binnen vergeet je helemaal waar je bent!

wijsneus groningen

Het heeft iets weg van een oude fabriek, omdat de eigenaresse het pand zo ‘bloot mogelijk’ heeft gelaten. Stoere steiger-buizen laten de allermooiste kleren zien, en op verschillende (vintage) tafels in het midden staan accessoires, cadeau artikelen en meer.

wijsneus groningen

Helemaal achterin de winkel vind je één van de weinige wanden die niet de prachtige muur laten zien, maar ze zijn minstens net zo bijzonder. De baby kleding hangt tegen een muur met een hip behangetje.wijsneus groningen

Naast de babykleertjes een hele Bergstein laarzen afdeling, leren slofjes, meer schoeisel en een handig pashokje, waar je gelijk je aanwinsten kunt passen. Als je de kids meeneemt tijdens het shoppen staat er ontzettend handig een kleine speelplek achterin de winkel. Nee, geen Lego tafel, maar een stylisch verantwoorde lange bank met wat krukjes om op te spelen. Leuke dier figuren in een turqoise bak en jij hebt even geen kind aan je kleine spruit(en).

wijsneus groningen

Melamine cadeau setjes in verschillende stijlen (van vintage en retro tot modern) zijn een prima kraamcadeau.
wijsneus groningen

IMG_1386

Bij Wijsneus Groningen kom je niet alleen voor kleding maar ook voor rugzakken en andere tassen.
IMG_1387

Houten boxen aan de muur laten de leukste artikelen goed uitkomen op de ruige muren.

IMG_1388

Alleen al voor het inpak papier zou je eigenlijk iets mee moeten nemen uit Wijsneus Groningen. Hip, cute en uniek tegelijk. Niemand meer die vraagt of je dat bij de Blokker/Bart Smit/V&D hebt gekocht. En heel stiekem is het toch ook soms leuk om jezelf een cadeau te doen?

IMG_1389

Als je dan toch bij de kassa staat, neem dan nog een leuk tekstbord mee. Leuk voor in de baby of kinderkamer, maar ook in de woonkamer staan ze goed. Mocht je dus nog helemaal geen kids hebben, dan kun je ook prima binnenstappen voor een leuk cadeau.

IMG_1390

Vinden jullie deze kettingen niet cute? Of ze handgemaakt zijn weet ik eerlijk gezegd niet, maar super schattig zijn ze wel!
IMG_1391

Een lief rekje vol met de allerzachtste knuffels voor de allerliefste kindjes.

IMG_1392

IMG_1393

Een greep uit de collectie van Z8.
IMG_1394

Heel veel boeken… Van Bucketlist boeken tot het mega grote Gouden Boekjes boek. Je vind het allemaal hier (of online waar de collectie nog groter is).

IMG_1395

Dus mocht je een dagje naar het Hoge Noorden komen, vergeet dan niet even bij Wijsneus Groningen naar binnen te stappen (en hou de tijd in de gaten, voor je het weet ben je een uur aan het rondstruinen).