Als jij niet weet wie de gele afstompte bananen met blauwe tuinbroekjes en duikbrillen op zijn, dan heb jij de afgelopen drie jaar onder een steen geleefd. Maar natuurlijk ben je daar veel te cool voor, en weet jij dat we het nú gaan hebben over de nieuwe DVD van ‘de Minions’! (baah baah baah bananaaaahhhh) En voor je denkt dat je al alles weet over je favoriete gele animatie karakters, je kunt de DVD (met bonus materiaal) hier winnen!!!

Het verhaal

(volgens de makers van de film)

81pyOuqfXCL._SY550_

De Minions zijn al sinds het begin der tijden bestaan en maar voor 1 doel leven; kwaadaardige meesters dienen. In de loop der eeuwen werken ze onder andere voor een Tyrannosaurus rex, een Neanderthaler, een EgyptischeFarao, een Middeleeuwse koning, een piraat, Dzjengis Khan, Napoleon Bonaparte en Graaf Dracula, maar door hun onhandigheid zijn ze er steeds de oorzaak van dat hun meester aan zijn einde komt. Uiteindelijk besluiten ze zich terug te trekken op Antarctica, maar het gemis van een meester drijft hen tot een zware depressie. In 1968 besluit de minion Kevin, dat het tijd is een nieuwe start te maken. Samen met de rebelse tiener-Minion Stuart en de jonge minion Bob trekt hij de wereld in om een nieuwe meester voor zijn volk te zoeken.

Na een lange reis arriveert het drietal in New York City, waar ze horen dat er een bijeenkomst voor superschurken gaande is in Orlando, Florida. Ze liften daarheen. Eenmaal op de bijeenkomst ontmoeten ze Scarlet Overkill, de eerste vrouwelijke superschurk ter wereld, die op zoek is naar nieuwe handlangers. Dankzij Bob slagen de minions als enige voor haar test en krijgen de baan. Ze neemt de drie mee naar haar huis in Londen, alwaar ze hen de opdracht geeft om de Kroon van Sint-Eduard voor haar te stelen. Als ze falen zal ze hen echter executeren. Met behulp van wapens ontworpen door Scarlet’s echtgenoot Herb breken de Minions in bij de Tower of London, maar ontdekken daar dat de kroon reeds aan koningin Elizabeth II is gegeven.

Het drietal spoort de koningin op, en steelt de kroon van haar. Wanneer ze vervolgens moeten vluchten voor de politie, komen ze langs een steen met daarin Excalibur, het zwaard van Koning Arthur. Bob trekt het zwaard uit de steen om zichzelf te verdedigen, en wordt prompt tot koning van het Verenigd Koninkrijk gekroond. Na zijn kroning doet hij echter troonsafstand ten gunste van Scarlet in de hoop haar tevreden te stellen. Scarlet verraadt de Minions echter en laat ze opsluiten in de kerker van het paleis, alwaar Herb ze moet martelen. Geen van de middeleeuwse martelinstrumenten werkt echter vanwege de Minions’ ongebruikelijke lichaamsbouw en eigenschappen. Herb geeft het uiteindelijk maar op en gaat Scarlet’s kroning bijwonen.minions

De Minions, die toch nog graag voor Scarlet willen werken, ontsnappen uit de kerker via het riool en gaan naar Westminster Abbey in een poging zich met haar te verzoenen. In plaats daarvan verstoren ze onbedoeld haar kroning. Kwaad geeft Scarlet de superschurken die haar kroning bij waren komen wonen opdracht om de minions te vermoorden. Stuart en Bob worden gevangen, maar Kevin kan ontkomen en verstopt zich in een bar, waar Elizabeth nu ook werkt. Van daaruit begeeft hij zich naar Herb’s laboratorium, en gebruikt een machine om zichzelf in een reus te veranderen.

Ondertussen, op Antarctica, hebben de andere Minions een Yeti als hun nieuwe meester gekozen, maar ook dit keer doden ze hem per ongeluk. Woedend jagen de andere Yeti’s de Minions het continent af, waarna ze via Australië ook in Engeland belanden, net op het moment dat de reusachtige Kevin Stuart en Bob bevrijdt. Het minionleger verslaat Scarlet. Kevin krimpt weer tot zijn normale formaat. Met Scarlet uit de weg kan Elizabeth toch tot koningin gekroond worden. Kevin wordt voor zijn diensten geridderd. Scarlet duikt onverwacht weer op en doet nog 1 laatste poging de kroon te stelen, maar wordt verslagen door een jonge Gru. Gru steelt de kroon nadien voor zichzelf. De minons zijn onder de indruk, en besluiten Gru te volgen. Zodoende worden ze zijn handlangers.

Review

Oké, dat verhaal is leuk en aardig. Maar natuurlijk zit ook deze film vol met humor, die gewoon met geen pen te beschrijven is. Waar onze kids (3 en bijna 5 jaar) om de haverklap moesten lachen, mistten ze nog minstens de helft van de grappen. Allerlei woordspelingen en ‘diepe’ grappen passeren het revue. Je moet het zien om te geloven.

1280x720-wo0Af en toe zitten er voor jonge kinderen (zoals die van ons) toch wel wat ‘hele spannende’ (slash ‘enge’) stukken in. Dus samen kijken is wel echt een pré met kinderen onder de 10 jaar (onze mening, jonger alleen laten kijken moet je natuurlijk helemaal zelf weten).  Maar dat de spannende stukjes al snel worden afgewisseld worden met grappige stukken, maakt het een luchtige familie film.

Overall vinden wij het een te gekke film die je zeker zou moeten aanschaffen (even Google-en brengt je deze week ook op leuke aanbiedingen). Maar veel gaver is dat je de DVD gewoon hier kunt winnen!

WIN: ‘de Minions’ DVD op Blu-Ray

Meedoen is makkelijk, je liked Coole Ouders (bij gebrek aan een Facebook account kun je onze blog volgen door op de ‘volg ons’ button te klikken), en laat ons weten:

Welke Minion vind jij het aller coolste? Kevin… Bob… Of Stuart ?!

Extra win kans maak je door:

  • Ons te volgen op Instagram
  • Ons te volgen op Twitter
  • Minstens 2 Minion vrienden te taggen in het Facebook bericht die je ook de DVD gunt
  • Alleen geldig voor deelnemers wonend in Nederland (sorry lieve Belgische lezers)Minions-movie-1

Meedoen kan tot en met woensdag 11 november 2015 (23.59 uur) Op donderdag 12 november maken we de gelukkige winnaar bekend!

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.