(door Hanneke) Ook op zoek naar een heerlijke en makkelijke maaltijd? Deze gevulde kipgehaktballetjes met parelcouscous is een lekker en makkelijk te bereiden recept.
Balletjes van kippengehakt zijn vrij ‘natte’ balletjes, daarom bereid ik ze altijd in de oven. Hier kunnen ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.

Ingrediënten 4-6 personen

kipgehaktballetjes:
600 gr kippengehakt
1 el Italiaanse kruidenmix
2 el paneermeel
150 gr mini mozzarella balletjes
peper en zout naar smaak
couscous:
400 gr wokgroente
2 teentjes knoflook
1 el Italiaanse kruidenmix
400 gr parelcouscous
olijfolie

© Hanneke de Jong

Bereiding

  1. Verwarm de even voor op 200˚C.
  2. Maak het gehakt aan met de kruiden en paneermeel. Proef of er nog peper en zout door moet.
  3. Giet de mozzarella balletjes af en tel ze (ik had er 15 stuks).
  4. Verdeel het gehakt in 15 porties. Draai balletjes van het gehakt, druk dit plat tussen beiden handen, leg er een kaasbolletjes op en vouw dit dicht om het bolletje heen. Draai zo 15 balletjes van het gehakt.
  5. Leg de balletjes op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie en bak de gehaktballetjes ongeveer 15 minuten in de oven.
  6. Roerbak de groenten met de knoflook en kruiden in de wok in een scheut olie op middelhoog vuur tot de groenten bijtgaar zijn (ongeveer 5-7 minuten).
  7. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzing van de verpakking.
  8. Giet de couscous af en meng dit door de groenten.
  9. Verdeel de couscous over de borden en leg er de gehaktballetjes op.

Over Hanneke de Jonge. Bijna letterlijk geboren in de keuken, want haar ouders hadden een restaurant waar ze alle vijf (!) hun kids mee naar toe namen. Letterlijk opgegroeid met heerlijke maaltijden en het horeca leven om zich heen, kwam ze terecht in de spoelkeuken, daarna de bediening en ze volgde uiteindelijk allerlei culinaire opleidingen. Het lange en zware werk was op een gegeven moment teveel, en toen had Hanneke alle tijd om zich te richten op haar website Culinea. Voor nog meer lekkere recepten kijk je dus daar en volg haar ook op Facebook.