9x dingen om te doen met warm weer

3 juli 2017

Omdat we gewoon ontzettend optimistisch zijn en na een volle week met regen, regen en… nog meer regen, vandaag alvast wat tips om te doen met kids als het weer lekker warm weer wordt. Want wij duimen op een zomervakantie vol zon en warmte! Heb jij nog een goede tip? Laat hem dan vooral achter in de reacties, wie weet hebben wij er dan ook nog wat aan.

1. Zwemmen

Ja, misschien een beetje obvious, maar wat dacht je van zwemmen! Als je kleine kids hebt, dan is een zandbak waar je water in kan doen voldoende, en de wat grotere kids vermaken zich vaak prima in een opblaasbad. Wij zijn groot voorstander van speelzwembaden, in plaats van grote opblaasbare zwembaden waar ongeveer 2000 liter water ingaat, en waar je een pomp, en chloor etc voor nodig hebt. Ze zijn toch altijd te ondiep om echt in te zwemmen, en voordat ie staat ben je drie dagen verder, heb je een halve rugverzakking en is de warmte alweer voorbij… (oké ik weet het, het is wat overdreven maar…. wij hebben gewoon niet zo’n goede ervaring ermee). Wij creëren dus maar al te graag ons eigen zwemparadijs in de tuin!

2. Waterballonnen

Ze blijven leuk, ook al geven ze veel troep. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. En tegenwoordig kun je zelfs een handig hulpje kopen, waarbij je ongeveer 50 ballonnen tegelijk kan laten vollopen en ze in een handomdraai in één beweging allemaal hebt dichtgeknoopt! HANDIG!!

3. Trampoline waterballet

Je kent vast wel de standaard ronde trampolines, maar er zijn ook hele leuke rechthoekige trampolines , waar je naar hartelust op kunt springen. En als het hartstikke warm is, dan zet je gewoon de sproeier eronder! Kraan aan, zwemkleren aan en lekker springen in het water.

Je kunt trouwens ook allemaal waterballonnen (zie tip hierboven) op de trampoline leggen en springen maar. Kijken welke ballon het het langste volhoudt….

4. Picknicken (in de schaduw)

Picknicken is net even wat anders dan de standaard boterham tussen de middag. Als het warm is vinden mijn kids het helemaal geweldig, om tussen de middag, rond de school te gaan picknicken. Dus in plaats van ze naar huis mee te nemen en daar wat te eten, gaan we gewoon met wat gesmeerde broodjes ergens in de buurt van school op een kleedje zitten lunchen.

Even lekker wat anders, en prima te doen met heerlijk warm weer.

5. Verven met water

Heb je een waterpistool bij de hand? Ga dan eens op de muren, het tuinhek of de stoep mooie schilderingen maken. Je hebt er geen verf voor nodig, dus super fijn voor de moeders die niet van troep en rotzooi houden (count me in!).

Lekker spuiten met water, en met echte warmte is elk schilderij aan het eind van de middag wel weer verdwenen. Kun je weer gewoon overnieuw beginnen dus.

6. Beker spuiten

Je hebt wat plastic bekertjes (van bijvoorbeeld de Action, of de wat stevigere bekers van Ikea) nodig en een waterpistool. Stapel de bekers op tot een toren, net als met blikgooien, en probeer ze allemaal eraf te spuiten. Wie ze het eerst allemaal om heeft gespoten wint!

7. Spons tikkertje

Met warm weer tikkertje spelen lijkt niet echt heel erg op een goed idee. Maar wat nou als je de tikker een goed natgemaakte spons geeft, waarmee hij moet tikken? Zo koelt iedereen lekker af en hebben we toch weer wat beweging gehad.

8. Watergevecht

Trommel de straat op, en houdt een heus watergevecht. De kinderen tegen de ouders natuurlijk! Alles mag gebruikt worden. Flessen, bekers, pistolen, tuinslangen, emmers vol water. Eens kijken wie er beter tegen een beetje water kan. De grote ‘kinderen’ of de kleine kinderen.

Gegarandeerde waterpret.

9. Water voetbal

Lege flessen en een bal.. Oja, je hebt ook wat water nodig. Vul elke fles met precies evenveel water. Dit is je goal, en je moet die beschermen met je leven… Alle vriendjes hebben hun eigen fles, en nu is het een kwestie van proberen met de bal, een fles van een ander om te schoppen. Wordt je fles omgeschopt, dan moet je eerst zo snel mogelijk de bal halen, en daarna mag je pas je fles weer rechtop zetten. Degene diens fles het langste vol blijft wint.

 

Dat waren een aantal van onze tips bij warm weer, heb jij nog een ultieme tip of een leuk spelletje?

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud

12 reacties op “9x dingen om te doen met warm weer”

 1. Maaike schreef:

  Leuke ideeën! Ik vind flessen water en overgieten vaak ook al geweldig als ik mijn peuter zie!

 2. Blog En Beauty schreef:

  Wat een heerlijke water activiteiten. Dat heb ik wel wat aan. Zo kan je de kleintjes lekker vermaken.
  Blog En Beauty onlangs geplaatst…UNBOXING BLUXBLOX juni 2017My Profile

 3. Rory schreef:

  Jaaaa, zeker. Lekker met een bakje water en allerlei kleine bekertjes aan de slag. Dat vindt kleuter ook nog heel fijn. Of simpelweg de plantjes water geven (is met onze bamboe in potten geen overbodige luxe).

 4. Marguerita schreef:

  Leuke ideeën! Bedenk me meteen dat we nog waterpistolen moeten kopen, die hebben we niet. Leuk verjaarscadeautje voor mijn dochter.
  Marguerita onlangs geplaatst…De babykamer van… LiesbethMy Profile

 5. Fleur schreef:

  Goed om te onthouden voor als de zon weer terug komt 🙂
  Fleur onlangs geplaatst…Mamachallenge 2017 – Wij doen weer mee!My Profile

 6. Sandra schreef:

  Leuk! En doet me weer denken aan vroeger op de camping. Wij deden altijd watervoetbal en watergevechten rondom het wasgebouwtje en dan met volle emmers water… Hahaha
  Sandra onlangs geplaatst…Turkse pizza op Libanees brood à la SandraMy Profile

 7. Marjolein schreef:

  Dat verven met water heb ik onlangs ergens gezien en vond dat zo leuk gedaan! Kinderen kunnen zich perfect zo bezig houden 🙂
  leuke tips! Wist ik die vroeger maar als kind
  Marjolein onlangs geplaatst…TEA TIME| ONTDEK OR TEA? SAMEN MET MRJLNMy Profile

 8. Lonneke schreef:

  Mijn dochtertje vind het super leuk om te spelen en te gooien met waterballonnen en ik stiekem ook 😉
  Lonneke onlangs geplaatst…What’s In My Makeup Bag | SummerMy Profile

 9. Maryke schreef:

  Superleuk!! Hopen dat het snel weer heel warm wordt. In het weekend graag 🙂

 10. annelotte schreef:

  Wat een super leuke ideeën! Met het waterpistool bekertjes omver schieten, zo leuk!
  Waterballonnen zijn altijd leuk (behalve als je 100 knoopjes moet leggen in die dingen haha)
  Sproeier onder de trampoline is een heel goed idee! Dat gaan we deze week nog maar eens uitproberen, want de temperatuur loopt weer lekker op.

 11. Dat met de trampoline gaan we ene keer proberen. Leuke tips!
  Nathalie – Volgmama onlangs geplaatst…Bloggers meet-up bij de opening van Zuiver en Dutchbone in Seiger Wonen te OldenzaalMy Profile

 12. Jess schreef:

  Zo’n leuke ideeen, ik mis hier wel een trampoline! 😉
  Jess onlangs geplaatst…Bump update | 18 weken zwanger van baby2My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge