Omdat we gewoon ontzettend optimistisch zijn en na een volle week met regen, regen en… nog meer regen, vandaag alvast wat tips om te doen met kids als het weer lekker warm weer wordt. Want wij duimen op een zomervakantie vol zon en warmte! Heb jij nog een goede tip? Laat hem dan vooral achter in de reacties, wie weet hebben wij er dan ook nog wat aan.

1. Zwemmen

Ja, misschien een beetje obvious, maar wat dacht je van zwemmen! Als je kleine kids hebt, dan is een zandbak waar je water in kan doen voldoende, en de wat grotere kids vermaken zich vaak prima in een opblaasbad. Wij zijn groot voorstander van speelzwembaden, in plaats van grote opblaasbare zwembaden waar ongeveer 2000 liter water ingaat, en waar je een pomp, en chloor etc voor nodig hebt. Ze zijn toch altijd te ondiep om echt in te zwemmen, en voordat ie staat ben je drie dagen verder, heb je een halve rugverzakking en is de warmte alweer voorbij… (oké ik weet het, het is wat overdreven maar…. wij hebben gewoon niet zo’n goede ervaring ermee). Wij creëren dus maar al te graag ons eigen zwemparadijs in de tuin!

2. Waterballonnen

Ze blijven leuk, ook al geven ze veel troep. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. En tegenwoordig kun je zelfs een handig hulpje kopen, waarbij je ongeveer 50 ballonnen tegelijk kan laten vollopen en ze in een handomdraai in één beweging allemaal hebt dichtgeknoopt! HANDIG!!

3. Trampoline waterballet

Je kent vast wel de standaard ronde trampolines, maar er zijn ook hele leuke rechthoekige trampolines , waar je naar hartelust op kunt springen. En als het hartstikke warm is, dan zet je gewoon de sproeier eronder! Kraan aan, zwemkleren aan en lekker springen in het water.

Je kunt trouwens ook allemaal waterballonnen (zie tip hierboven) op de trampoline leggen en springen maar. Kijken welke ballon het het langste volhoudt….

4. Picknicken (in de schaduw)

Picknicken is net even wat anders dan de standaard boterham tussen de middag. Als het warm is vinden mijn kids het helemaal geweldig, om tussen de middag, rond de school te gaan picknicken. Dus in plaats van ze naar huis mee te nemen en daar wat te eten, gaan we gewoon met wat gesmeerde broodjes ergens in de buurt van school op een kleedje zitten lunchen.

Even lekker wat anders, en prima te doen met heerlijk warm weer.

5. Verven met water

Heb je een waterpistool bij de hand? Ga dan eens op de muren, het tuinhek of de stoep mooie schilderingen maken. Je hebt er geen verf voor nodig, dus super fijn voor de moeders die niet van troep en rotzooi houden (count me in!).

Lekker spuiten met water, en met echte warmte is elk schilderij aan het eind van de middag wel weer verdwenen. Kun je weer gewoon overnieuw beginnen dus.

6. Beker spuiten

Je hebt wat plastic bekertjes (van bijvoorbeeld de Action, of de wat stevigere bekers van Ikea) nodig en een waterpistool. Stapel de bekers op tot een toren, net als met blikgooien, en probeer ze allemaal eraf te spuiten. Wie ze het eerst allemaal om heeft gespoten wint!

7. Spons tikkertje

Met warm weer tikkertje spelen lijkt niet echt heel erg op een goed idee. Maar wat nou als je de tikker een goed natgemaakte spons geeft, waarmee hij moet tikken? Zo koelt iedereen lekker af en hebben we toch weer wat beweging gehad.

8. Watergevecht

Trommel de straat op, en houdt een heus watergevecht. De kinderen tegen de ouders natuurlijk! Alles mag gebruikt worden. Flessen, bekers, pistolen, tuinslangen, emmers vol water. Eens kijken wie er beter tegen een beetje water kan. De grote ‘kinderen’ of de kleine kinderen.

Gegarandeerde waterpret.

9. Water voetbal

Lege flessen en een bal.. Oja, je hebt ook wat water nodig. Vul elke fles met precies evenveel water. Dit is je goal, en je moet die beschermen met je leven… Alle vriendjes hebben hun eigen fles, en nu is het een kwestie van proberen met de bal, een fles van een ander om te schoppen. Wordt je fles omgeschopt, dan moet je eerst zo snel mogelijk de bal halen, en daarna mag je pas je fles weer rechtop zetten. Degene diens fles het langste vol blijft wint.

 

Dat waren een aantal van onze tips bij warm weer, heb jij nog een ultieme tip of een leuk spelletje?

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde inhoud