Super coole poolparty in je achtertuin

7 juni 2017

Een tropische waterspeeltuin in je achtertuin. Is dat niet waar ieder kind van droomt? Eentje met van die grote glijbanen die misschien zelfs wel over de kop kunnen, die kilometers lang zijn, en die onder water door gaan, terwijl je tussen de haaien zit. Tenminste… Dat is de droom van onze zoon. En ik kan me herinneren dat ik ook wel eens van die wilde ideeën had. Zo wilde ik het liefst ook een glijbaan hebben die van mijn bed naar beneden gleed door het raam, zo in een super lekker warm bubbelbad. Dat bubbelbad wil ik nog steeds wel in de tuin hebben, de rest vind ik niet meer zo heel erg spannend. Maar weet je dat je eigenlijk best makkelijk één van je kids grote dromen kunt waarmaken?

Hoe kies je een leuk zwembad?

We mochten van Top Zwembadshop maar liefst twee zwembaden uitkiezen om te testen en eens uitgebreid te onderzoeken. Wat een pret! Alleen het uitkiezen van de zwembaden was een groot feest. We hebben zelf al een standaard rechthoekig Intex zwembad, en we hadden niet echt goede ervaringen met een groter zwembad. In Nederland is het weer gewoon lang niet altijd goed genoeg om een zwembad lang te laten staan. Vaak zijn er drie, misschien vier, dagen zon achter elkaar, dan koelt het weer wat af, en met een beetje geluk laat de zon zich een week later weer zien.

Zo’n groot zwembad is misschien wel leuk, maar het werk dat eromheen komt kijken past niet bij het plezier wat wij ervan krijgen. Onze kids zwemmen toch niet echt, ze staan in het water, plonsen wat in het rond en spelen. Zwemmen doen ze als ze niet bij de bodem kunnen. Een zwembad in Nederland is dus vooral een speelplek waar ze kunnen afkoelen en met water spelen.

Wat mij betreft werdt het dus geen echt zwem-zwem bad, maar meer een speelparadijs met veel water. En dat vonden we… We kozen voor het Dinoland Play Center, en de Ocean Play Center. Het Dinoland zwembad voor de grotere kids, en het Ocean zwembad voor onze één jarige dame.

Op een onbewoond eiland

Het Ocean Play Center is niet alleen een leuk zwembad, er zitten ook erg leuke accessoires bij om het spelen nog leuker te maken. Onze jongste dochter vond deze schildpad helemaal je van het! In de buik / schild van de schildpad zitten drie balletjes met elk een eigen belletje erin. Als je met de schildpad heen en weer schudt dan hoor je dus allemaal vrolijk gerinkel uit de schildpad komen.

Deze Ocean Play set heeft ook een leuke glijbaan waar de kleintjes, en ook wat grotere kids, met veel plezier vanaf zullen roetsjen. Onderaan de glijbaan is een zacht opblaasbaar ‘kussentje’ waardoor de kids gewoon echt lekker kunnen glijden.Ze zullen niet gelijk met hun achterwerk op het harde gras (of nog erger, tegels) glijden dus. Geen gekneusde stuitjes enzo.

Je komt trouwens op de glijbaan vanuit een apart zwembadje. Hier kan het water niet hoger dan de gele rand, daar zit een soort wegloop gootje, zodat je zeker weet dat je kleintje nooit in de te diep water zit.

Bij het kinderzwembad Ocean Play Centre zitten ook nog drie werpringen, die je kunt gooien om het drijvende koraal. Een werpspel zit er dus ook bij. Verder is deze leukerd van een walvis ook bij het zwembad. Veel speel plezier dus in een fijn formaat zwembad. Ik gebruik hem trouwens ook regelmatig als ‘buiten box’ voor de kleine. Zo kan ze lekker buiten spelen en wat klauteren en kruipen zonder het hele gras te maaien of op te eten.

Jurassic World water pret

Voor de grote kids kozen we voor dit grote DinoLand Play Center. Ook hier zit weer een werpspel bij, je kunt de ringen om de Teriodactilus zijn snavel gooien. Wil je nog meer gooi pret dan kun je je uitleven met het proberen te gooien van de ballen bij de T-rex basketbal ring.


De T-rex staat trouwens los, dus je kunt er ook prima mee spelen als het wat minder mooi weer is. Dan sleep je gewoon alleen deze stoere dino naar buiten om gooi spelletjes mee te doen. Zoals je kunt zien kun je ook alle twee de ringen op de T-rex leggen voor een wat hogere basket (daar kwam dochterlief mee aanzetten) .

Ook bij dit zwembad weer een leuke glijbaan (deze is wat breder dan die van de Ocean Play, en je zou er met zijn tweeën tegelijk vanaf kunnen). De grote dino boog kan ook water spuiten, als je de tuinslang er op aansluit. Dat glijdt nog sneller en beter! Ook hier weer een fijn landingskussentje voor de gevoelige billetjes  😉

Het zwembad is opgedeeld in twee speelplaatsen, doordat de glijbaan in het midden zit. De ene kant hebben wij klaargezet om te gooien en te werpen met de twee dino’s. De andere kant heeft een soort ballenbaan waar je de vijf gekleurde ballen lekker overheen kunt laten rollen.

Onder de vulkaan door en weer terug in het water. Het leukste aan het zwembad vonden de kids dat alles echt in het dino thema is gebleven. Ze zijn super blij met hun Jurassic World zwembad, zoals ze DinoLand hebben omgedoopt.

23 reacties op “Super coole poolparty in je achtertuin”

 1. Bianca schreef:

  Haha wat leuk! Daar kunnen ze veel plezier mee beleven, jammer dat mijn dochter alweer te groot is voor zoiets x
  Bianca onlangs geplaatst…LOVEA NATURE SWEET ALMOND OIL & AVOCADO OILMy Profile

 2. Cassandra schreef:

  Wat een toffe zwembadjes! Daar kan ik Leia ook wel mee blij maken! Ik zal dr binnenkort eens bij jullie dumpen hahahah

 3. Wat heb je leuke zwembaden uitgezocht. De zomer kan niet meer stuk <3
  Nathalie – Volgmama onlangs geplaatst…Hoe noem je het geslachtsdeel bij een meisje?My Profile

 4. Super leuke zwembaden! Helaas heb ik nog geen kinderen, maar mijn neefjes en nichtjes zouden hier gek op zijn!
  Mariëlle | Me-licious onlangs geplaatst…Review Decléor Lift & Firm Day CreamMy Profile

 5. astridmucaj schreef:

  Jaa,, alleen jammer dat we drie weken niet thuis zijn 😛 Nu maar hopen dat we in ieder geval een van die zwembaden anders kunnen meenemen in de koffer :p

 6. astridmucaj schreef:

  Hahaha, ze liggen nu op de kop (gewaaid) aan de zijkant van de tuin :p Dus kom maar langs ^^

 7. Amanda schreef:

  Cool! Op naar een hele fijne en warme zomer!

 8. astridmucaj schreef:

  Ja voor kids vanaf een jaar of zeven zou ik idd iets anders nemen

 9. astridmucaj schreef:

  Dan zou je ook wel echt de allerleukste tante allertijden zijn als je deze zomer met zoiets aan kwam zetten 😉

 10. JAmmer dat ik nog geen kinderen heb, maar anders zou er zeker eentje in de achtertuin komen. Zo leuk, hier wil ik zelf ook wel op/in spelen.
  Chantal – Capital Monday onlangs geplaatst…Casual Pink and Gray featuring Bara Ballerina | OutfitMy Profile

 11. esther schreef:

  Wat een gave zwembaden. Lijkt wel een outdoorspeelparadijs! Zoiets wilde Bloem ook voor Jip, uiteindelijk voor een rechthoekig groot bad gekozen maar nu wel een beetje spijt 😉
  esther onlangs geplaatst…Uit je lijf maar nooit helemaal uit je levenMy Profile

 12. Marjolein schreef:

  Dit is super leuk!! Zelf heb ik nog geen kinderen, maar vroeger vond ik dit de max. We mochten nooit een zwembad(je) hebben, maar ik zal mijn kids niet hetzelfde laten doorstaan 😉 ravotten in het water is echt het van het gewoon!

 13. astridmucaj schreef:

  Haha, ik voel met je mee.. Wij hadden pas een badje toen we een stuk ouder waren. Dus een outdoor waterspeeltuin is wat mijn kinderen krijgen :p

 14. astridmucaj schreef:

  Haha, je kunt altijd nog alsnog een leuk zwembad uitzoeken toch?? De zomer is nog lang niet voorbij (en met deze regen ook nog lang niet begonnen ben ik bang)

 15. astridmucaj schreef:

  Haha, ja ik heb vanaf buiten het zwembad maar meegespeeld. Anders zou al het water eruit lopen ben ik bang :p

 16. Jolanda schreef:

  Jemig wat zijn dit een leuke zwembaden zeg!! Ik zoek overal voor m’n dochter maar deze nog niet gezien. Lijken me heel tof!!
  Jolanda onlangs geplaatst…Beauty tool: Babor Silicone Cleansing BrushMy Profile

 17. astridmucaj schreef:

  Ja deze zijn echt een aanrader hoor. Ze zijn trouwens wel groter dan ik dacht, dus misschien wel iets om rekening mee te houden 😉

 18. Natalie schreef:

  Haha dit is zo tof als je een grote tuin hebt! Uren speelplezier denk ik en niet alleen voor de kindjes 😀

 19. Jolien schreef:

  Oh wat leuk! Een echt feest voor de kindjes! (En voor de ouders ook ;))
  Jolien onlangs geplaatst…Outfit: The Karl BagMy Profile

 20. Amylia schreef:

  Leuke foto’s, ze genieten er duidelijk van!

 21. […] wij hebben gewoon niet zo’n goede ervaring ermee). Wij creëren dus maar al te graag ons eigen zwemparadijs in de […]

 22. […] met dino’s (dit dino zwembad hebben wij al een jaar, en de kids (0-7 jaar) vinden ‘m allemaal nog erg […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge