Yeah! Ik had eindelijk tijd om mijn bureau onder handen te nemen. Vlak voor de geboorte van onze kleine meid hebben we het halve huis verbouwd, en alle kamers omgegooid. Dit zorgde ervoor dat de logeerkamer op de eerste verdieping kwam, en daar best wel wat ruimte ‘over’ was. Dus ja… wat doe je dan? Dan maak je er een werkplek van. Want met een eigen bedrijf dat best goed loopt, verdien je eigenlijk niets anders dan een goede plek om te werken, vond ik. Dus hup, het bureau van de Ikea erin, en een laptop. Dat is alles wat je nodig hebt toch? Nou goed, ik was niet geheel tevreden over deze werkplek (een kras op het bureaublad) maar alles functioneerde prima. En bovendien was ik meer dan 40 weken zwanger toen alles op z’n plek stond.

Inmiddels is onze dochter alweer 10 weken oud (STOP de TIJD!) en zijn er af en toe momenten waarop de jongste twee meisjes tegelijk slapen. En tijdens één van die slaapjes besloot ik om mijn borrrrring bureau om te toveren tot een inspirerende werkplek.

Weg met de speelgoed dozen

De roze dozen met witte stippen (eeuwen geleden gekocht bij Ikea) waren de opbergplek voor de massa’s gekleurde DUPLO. Omdat het natuurlijk een kamer is geworden met meerdere functies (logeerkamer, wasruimte, strijkkamer, en dus werkplek) stond er ook wat spul dat niet echt op een inspirerende werkplek hoort.

Zoals de DUPLO dozen, dus hop, soms moet je gewoon jezelf even een figuurlijke schop onder de …. geven, en opruimen. De DUPLO kwam dus in een mooie lichtgrijze vilten mand, in de babykamer, waar het thuishoort.

Fijne verlichting

Omdat ik meestal alleen maar kan werken als alle vier de kinderen slapen, komt dat er vaak op neer dat dat ’s avonds is. In de zomer was dat verder geen probleem, maar het is nu om vier uur ’s middags al aan het donker worden.

Dus tijd voor een fijne bureau lamp, of een ander licht wat ervoor zorgt dat ik niet ga zitten turen.

Ik kwam deze toffe uit de kluiten gewassen bureaulamp tegen. Normaal zijn ze ongeveer 40 centimeter hoog en zet je ze op je bureau, deze is een met of anderhalf hoog en staat op de grond.

Dus ik mocht één van de koperen vloerlampen van Directlampen.nl uitproberen. Zoals je weet, begin ik steeds meer te houden van koper, of zoals anderen het noemen, rosé goud, dus het past perfect in mijn nieuwe inspirerende werkplek. Ik had al wat rosé accesoires en spulletjes, en het idee was om een marble bureau erbij te maken. Dus een perfecte fit.

De mat zwarte kap vond ik mooi contrasterend bij de verder witte kamer, en geeft het net wat stoerder uiterlijk. Het koper geeft het een vrouwelijk tintje, dus helemaal mijn ding. Stoer en vrouwelijk tegelijk. Bovendien geeft deze lamp, niet geheel onbelangrijk, perfect licht. Je kan hem namelijk ook omhoog en opzij kantelen.

Marble DIY bureau

Over dit nieuwe bureau komt denk ik nog een aparte DIY, maar het lost mijn ‘kras-op-mijn-bureau’ probleem perfect op.

Alles wat je nodig hebt is plakplastic (deze komt bij de Karwei vandaan) met een printje naar keuze. Om het een beetje sjieke en moderne uitstraling te geven koos ik voor marble (of marmer) in de witte tint. Ook met het oog op het maken van product foto’s, want dat staat gewoon erg netjes.

Het plak plastic plak je zo (oké, dat klonk makkelijker dan het echt was) op het bureau, en je ziet niks meer van de kras. Ik koos gedwongen voor een gedeelte van het bureau, omdat het plak plastic op was. Eerst was ik er een beetje chagrijnig over, maar ik bedacht me, en dan zou ik maar gewoon een gedeelte beplakken. Daar waar het marble plastic ophield plakte ik rosé gouden washi tape (van de Action), wat de lamp en de andere accesoires goed tot zijn recht lieten komen.

Handige opbergruimte

Omdat ik geen lades of iets dergelijks heb onder het bureau moet ik nog wat verzinnen voor opbergruimte. Ik kwam bij Action een mooi kastje tegen met mat zwarte geometrische print erop. Drie lades en twee vakjes waar ik allerlei pennen en gummetjes, paperclips, stiften, plakband en chocolademuntjes  😉  in kan stoppen.

Ik ga nog de zwarte trolley van Ikea kopen, zodat daar de wat grotere spullen in kunnen, zoals mijn content planner, boeken, de pakketjes die ik ontvang en producten die ik nog moet reviewen. Alles handig in een karretje bij elkaar, en makkelijk te verplaatsen. Als het goed is past hij zelfs onder het bureau, dus dan staat hij als hij niet in gebruik is ook niet in de weg. Ideaal dus.

VOOR

NA

En het is nog niet klaar. Dus wie weet komt er nog wel weer een update.