Afvallen in Burgers Zoo? Ja echt waar. Wij gingen naar Arnhem om een lekker dagje naar de dierentuin te gaan en ondertussen ook andere gezinnen hun oordeel te laten geven. Maar ai ai ai. Wat hadden wij ons verkeken. Na nog geen kwartier in deze dierentuin liepen de straaltjes zweet over ons voorhoofd. Het gevoel dat je plezier en hard werken kan combineren was geweldig!

Burgers Ocean

Als eerste kwamen we langs de pinguïns waar we niet lang bleven staan, omdat iedereen zich gelijk aan het eerste hok bleef vergapen. Op naar de uithoeken van de dierentuin dus om lekker rustig de dieren te bekijken, in plaats van tussen de mensen door een blik proberen te werpen. Dus door het overdekte (tropisch warme) Bush heen, naar Ocean toe. Prachtig gekleurde vissen zwommen overal om ons heen en de kinderen konden overal goed kijken. Natuurlijk bleven we extra lang staan bij het metershoge aquarium voor de haaien (waar we iets van drie verschillende soorten haaien zagen). Een beetje intimiderend maar des te cooler voor stoere jongens en meiden.

Burgers Zoo review Coole Ouders online magazine voor ouders

Burgers Bush

Weer terug naar Bush om alle kleine paadjes te verkennen. Wel jammer dat je met een buggy moet kiezen tussen de kleine paadjes en het normale pad. Met een ouder kind en een ‘buggy-kind’ is het soms wat lastig. Wij kozen ervoor om de buggy (met slot) ergens vast te zetten en met zijn allen over de kleine paadjes te zwerven. Test kleuter (4,5 jaar oud) Milan* vond het allemaal maar wat cool om als een echte avonturier rond te zwerven. De gladde, uitdagende stapstenen waren ‘een eitje’ en de touwbrug, die over het water ging, was ‘vet cool’! Een extra setje kleren is dus geen slecht idee. Voor de wat minder avontuurlijk ingestelde kids (en volwassene) is er het grote pad wat je ook door een oerwoud doet wanen. Even uitrusten met wat lekkers en wat fris kan ook in Bush.

Burgers Zoo review Coole Ouders online magazine voor ouders

Park

In het dierenpark zelf (niet overdekt) kun je ook veel verschillende soorten dieren zien. Van prachtige flamingo’s tot grot gieren. De kinderen raakte verslingerd aan de apen en keken hun ogen uit bij de schattige stokstaartjes.

Burgers Safari

Via een verhoogde helling en brug kun je mooi over de safari uitkijken. Met een beetje geluk loopt er wel een prachtige giraffe langs. Aan het einde van de helling is er een mooi uitkijkplaats om de neushoorns, zebra’s en cheetah’s te bekijken.

Burgers Zoo review Coole Ouders online magazine voor ouders

Burgers Desert

Als je dacht dat Burgers Bush warm was, dan moet je even naar de Desert komen. Je ziet bijna gelijk een fatamorgana maar gelukkig stromen er ook kleine beekjes door deze woestijn heen. De test kids vonden het spelen en kliederen met het kleine stroompje ook heel leuk (al weten we niet of dit wel de bedoeling was).  De dikhoornschapen waren van verschillende plekken te bekijken, en ook de lynx was vrij goed in beeld (je staat nog wel eens in een hok te staren waar je nou naar moet zoeken, maar dat was in Burgers Zoo niet het geval). Je komt in de Desert via een avonturen tunnel waar je je in een oude mijn waant, met fosielen, goudaders en nog veel meer.

Burgers Zoo review Coole Ouders online magazine voor ouders

Burgers Mangrove

In de mangrove bevind je je in Zuid Oost Azië. Hier vind je dus veel dieren die je niet vaak hebt gezien. De mega grote zeilhagedissen moet je wel even zoeken, maar ze zijn het zoeken waard. Bijna een meter groot en haast onzichtbaar. De vogeltjes vliegen in het rond en de vissen zwemmen tussen de boomwortels door.

Burgers Rimba

In een dierentuin horen natuurlijk ook tijgers. Onze speurtocht naar tijgers zorgde ervoor dat we letterlijk alle dieren hebben gezien (omdat ze aan de andere kant van het park waren). De tijgers zelf hadden alleen niet zo heel veel zin om tevoorschijn te komen (kwam misschien door het warme weer?) maar in Rimba zijn nog veel meer dieren te zien. Angstaanjagende pythons bijvoorbeeld.

Speelplekken

Er zijn twee grote speelplekken in het park (vlakbij elkaar). De ene overdekt en de ander ontzettend groot naast een groot terras. Voor de kleintjes (onder de vijf jaar) zijn er twee speciale plekken waar ze rustig en veilig kunnen spelen. Voor de grote kinderen is de speeltuin echt heel uitdagend met klimtouwen, bruggen, glijbanen en meer. Niet iets voor watjes dus.

Burgers Zoo review Coole Ouders online magazine voor oudersDe binnenspeeltuin was ook een groot succes. Met de zachte ondergrond met daarop krokodillen, eilandjes en water was veilig en fijn. Er ontstond wel enige onduidelijkheid over het schoenen aan of uit beleid. In de meeste binnenspeeltuinen moeten ze uit,maar hier stond niks over aangegeven in de speeltuin zelf. Misschien is het handig als Burgers Zoo daar nog een duidelijke regel van maakt, want nu liepen er kinderen op blote voeten en kids met harde schoenen aan rond te rennen. Wij vonden dat zelf een beetje gevaarlijk en kozen ervoor om de schoenen aan te houden (zodat de blote voetjes tenminste niet onder een andere schoenzouden komen). Met regen is deze speeltuin dus ideaal en er is genoeg zitplek. Naast de binnenspeeltuin zit het restaurant dus je kan gemakkelijk ook wat lekkers eten en verder spelen.

IMG_9625Burgers Zoo, cool of niet cool?

Wij vinden Burgers Zoo cool! Met regen is er meer dan genoeg te doen (overdekte gedeeltes zoals Bush, Ocean, Desert, Mangrove en natuurlijk de binnenspeeltuin). En met mooi weer is het een prachtig vertoeven. Het park loopt wel redelijk wat omhoog en omlaag dus goede wandelschoenen zijn een must. Wil je lekker in de Bush op avontuur dan is een setje extra kleren ook handig. Laagjes raden we sowieso aan want in de Desert en Bush lopen de temperaturen behoorlijk op.

Milan* (4,5 jaar)
Ik vond de haaien het allerleukste. En ook de piratenspeeltuin was cool.

Aagje* (8 jaar)
De giraffen waren heel groot en met heel veel. Ik vond de baby giraffen heel lief en ze kwamen ook vlakbij. De bergen waren wel heel moeilijk om te lopen maar gelukkig was ik sterk.

Rowan (10 jaar)
De binnenspeeltuin was wel leuk, maar niet zo groot als de buitenspeeltuin. Ik heb dus met mijn vriendje Mats vooral buiten gespeeld want het was ook heel warm. Ik vond de steenbokken in de woestijn heel raar, want ze hadden het niet eens superwarm. Ik zweette wel heel veel maar gelukkig had mama drinken mee genomen. Volgend jaar gaan we hier misschien met schoolreisje heen. Dan kan ik juf al alles laten zien want ik weet nu alle coole plekken al.

Wij als Coole Ouders geven Burgers Zoo een dikke vette 9! Zeker de moeite waard en de verschillende leefwerelden maken het een bijzondere dierentuin.