Als moeder kan het leven soms erg hectisch zijn. Je bent hele dagen druk met de kids, des te belangrijker is het om zelf ook goed te ontspannen. In dit artikel deel ik graag een aantal fijne tips met je, hoe je als moeder heerlijk kunt ontspannen. Want een ontspannen mama, zijn ontspannen kids! Lees je mee?

Sauna

De sauna is voor veel vrouwen dé plek om te ontspannen. Je kunt natuurlijk samen met een vriendin gaan, maar voor een echt ontspannende dag is alleen gaan net zo fijn. Je neemt dan even tijd voor jezelf, wat enorm belangrijk is. Wil je nog meer ontspannen? Boek dan een lekkere massage voor jezelf! Probeer een sauna dag minimaal twee keer per jaar in te lassen zodat je ontspannen blijft.

Hoe moeders ontspannen in bad

Wanneer je een kortere tijd hebt om te ontspannen, kan in bad gaan ook heerlijk ontspannend zijn. Koop wat lekkere bruisballen voor jezelf, een tijdschrift of boek erbij en je hebt een heerlijk moment voor jezelf! Heb je geen bad? Neem dan een uitgebreide douche, inclusief haar- en gezichtsmaskers en smeer je daarna lekker in met bodylotion. Even me-time is altijd fijn! Zelf doe ik dit (bijna) elke zaterdagavond. Dan sluit de badkamer de deuren om 20 uur ’s avonds, en neem ik de hele badkamer voor mezelf. Niet dat ik die ruimte allemaal nodig heb en gebruik, maar het is gewoon heeeeeeerlijk om even niet gestoord te worden. Soms kan je niet eens even lekker alleen plassen als je vier kids hebt, waarvan twee ontzettend nieuwsgierig naar alles wat er op de toilet gebeurd. Lekker een uur of meer de tijd nemen om te ontspannen.

Sportschool

Misschien dat je bij ontspannen niet direct aan de sportschool denkt, maar sporten werkt enorm ontspannend! Bij het sporten komen stofjes vrij, waardoor je vrolijk en ontspannen bent. Daarnaast is sporten echt even een momentje voor jezelf. Koptelefoon op en lekker gaan!

Ligbed

Wat ook erg fijn is om te ontspannen, is een ligbed. Misschien ken je ze wel vanuit de sauna, de warme ligbedden. Maar je kunt natuurlijk ook een ligbed in de tuin plaatsen, waar je lekker even kunt genieten van de zon. Of misschien heb je binnen een ruimte over waar je een ligbed kunt plaatsen. Een boek erbij en even fijn ontspannen, perfect voor tussen de bedrijven door!

(Bestel je ligbed bij Tuinmeubelen.nl)

Hoe ontspan jij als moeder?

Meer lezen?

Ontspan jij helemaal van lezen, of heb je de tijd om even verder te bladeren? Lees dan ook eens deze blogs

Knuffels: waarom zijn kinderen er nou zo onwijs gek op?! (en worden ouders er zo gek van)

Een team;-uitje als ZZP-er? Ik deed het, en jij zou het ook moeten doen #BossMom

Cadeautips voor kinderen die alles al hebben en wat leuk  nuttigs willen #MinimalistMama