In september worden de meeste baby’s ter wereld geboren! Dus de hoogste tijd om eens wat fijne duurzame en originele kraamcadeautjes uit te lichten, waarmee jij zeker weten indruk maakt op de kersverse ouders. Vaak rennen we even naar de speelgoed winkel of de babywinkel en halen we daar het eerste beste speeltje uit het schap wat we kunnen betalen. Maar met een beetje meer aandacht, en een wat bewuster kijken naar een goed kraamcadeautje kom je de mooiste pareltjes tegen. Mijn favorieten deel ik vandaag met je, zodat ook jij een mooi duurzaam en/of origineel kraamcadeau kunt meenemen.

Plastic vs hout, welk kraamcadeau gaat het langste mee?

Je kent het wel, van die goedkope plastic speeltjes die na een paar dagen kapot gaan. Dat is niet alleen zo bij plastic speeltjes van bijvoorbeeld de Action. Maar ook plastic speelgoed van duurdere merken gaat regelmatig kapot. Daarom gaat mijn persoonlijke voorkeur eigenlijk altijd uit naar houten speelgoed voor een jong kind. Hout kan natuurlijk ook stuk gaan, maar dan is de duurzame oplossing dat je het met houtlijm weer netjes in elkaar kunt zetten. Met kapot plastic gaat dat net wat minder makkelijk (als het je al lukt).

Maar welk houten speelgoed is dan leuk om te geven? Zelf vind ik het merk Grimms echt fantastisch, en ook van het merk Little Dutch hebben we veel speelgoed in huis.

Wat dacht je van deze prachtige regenboog in mooie earth tones (aarde kleur tinten). Dan is het leuk om een mooie houten regenboog te kopen, maar je maakt pas echt een persoonlijk cadeau, als je de naam van het pasgeboren kindje toevoegt. Zo heb je speelgoed voor het leven!

Gepersonaliseerde zitplek

Wil je wat groter uitpakken? Dan kun je ook kiezen voor een mooie houten kinderstoel. Personaliseer deze met één van de eerste foto’s van de schattige baby, of met de naam en geboortedatum. Eigenlijk is er heel veel mogelijk, en zo heeft de kleine een prachtige en duurzame plek om nog heel wat jaartjes op te zitten.

Zachte badjas of slaapzak met naam

Ga je liever voor een zachter cadeau dan al deze prachtige houten items? Dan kun je ook kiezen voor een mooie slaapzak van het merk Jolein (weet uit ervaring dat deze heerlijk zacht zijn), met daarop de naam van de kleine. De slaapzakken zijn gemaakt van hydrofiel materiaal, waardoor het in de zomer ook een fijne slaapzak is. Zwetende baby’s kunnen zo toch comfortabel liggen omdat de slaapzak het vocht afvoert. Lekker luchtig, en geen warm gewurm in bed. Deze kleur past natuurlijk perfect bij de nieuwste ‘roest’ kleur trend.

Na het badderen een fijne warme badjas met schattige konijnen oortjes? Hoe cute is dat?! En ook wel heel fijn dat jouw cadeau zeker een paar keer per week gebruikt zal worden, in tegenstelling tot de meeste cadeautjes. Niet alleen origineel dus, maar ook duurzaam. Mocht je het echt heel erg lang mee willen laten gaan, dan kun je in plaats van een voornaam ook een ander woord op de badjas laten borduren (bijvoorbeeld, ‘spetter’, of op een slaapzakje ‘sweet dreams’ of ‘zzzz’). Zo zie je maar dat een gepersonaliseerd item niet perse maar voor 1 kindje geschikt is.

Wil je meer tips voor een duurzamer leven met kids? Dat is zeker mogelijk hoor, wat dacht je van duurzame kinderkleding kopen, of ons artikel over ‘Moestuinieren kun je leren, leuk & leerzaam voor het hele gezin‘.

Wat is jouw favoriete duurzame en originele kraamcadeau?