Samen slapen is helemaal hot en happening. Hier ging het echter niet echt van een leien dakje. Onze oudste sliep een paar weken bij ons op de kamer (in de kinderwagen-bak dat was wel net zo makkelijk) en onze dochter sliep iets meer dan 10 dagen bij ons op de kamer. Het leek me zo handig, tijdens die slapeloze nachten je kleintje dicht bij de hand. Met borstvoeding alleen maar de kleine naast me leggen en lekker door tukken. Maar niets bleek minder waar. Onze kids schijnen nogal wat weg te hebben van een stelletje hamsters, dat het liefste ’s nachts zoveel mogelijk lawaai maakt. In tegenstelling tot hamsters, slapen ze dan wel tijdens het lawaai maken. Maar met als gevolg dat ik van al die (vreemde!) geluiden niet kon slapen. Hoe gebroken nachten? De nachten was ik gewoon non-stop wakker! En dat breekt op. Dus hoe moest dat nou met dat samen slapen?

baby-1266117_960_720

Wat als samen slapen niet lukt?

Een heel goed en vooral natuurlijk idee dus, dat samen slapen. Maar hier ging het in de praktijk nou niet echt geweldig. Dus na een aantal dagen (en in zoonliefs geval een aantal lange weken) hebben we besloten om de kids gewoon op hun eigen babykamertje te leggen.

Bij deze kleine meid (die over zo’n twee maanden haar entree maakt) had ik gedacht om haar maar gelijk in haar eigen kamertje te leggen, gezien onze “co-sleep ervaringen”. Tot dat ik het er over had met wat andere moeders en zelfs manlief was verbaasd toen ik het opperde. De gouden tip kwam misschien wel van Annelies (mede blogger en doula in opleiding). Het klonk eigenlijk bijna te simpel voor woorden. Gebruik gewoon een oordopje als je last hebt van alle kleine (en grote) geluidjes uit je kleintjes bed.

Op zoek naar een co-sleeper dus…

Dus wat we nu gaan doen? Op zoek naar goede oordopjes, en een fijn co-sleep wiegje. Naast het bed is namelijk geen ruimte voor een DIY co-sleeper van bijvoorbeeld ons Ikea ledikantje.

C61B0661-CDCD-4460-A970-6FC6161608A3

Mijn (Scandinavisch design) oog viel gelijk op de bednest (loveeeeeee it!!!) omdat ‘ie gewoon ronduit prachtig is! Mooi van hout, strak design en super minimalistisch.

 

Foto-bednest6

Tot ik de prijzen zag van de bednest (hoor je me huilen?!). Natuurlijk geef ik niet zo snel op, en besloot ik op Marktplaats een zoektocht te starten. Maar helaas. Zelfs tweedehands betaal je meer dan € 250,- voor een co-sleeper (die we waarschijnlijk maar een paar weken zullen gebruiken).

Toen viel mijn oog op de Chicco Next 2 Me wieg. Hij kan los staan, maar ook aan het ‘grote’ bed. Nieuw ook nog behoorlijk prijzig, maar via Marktplaats waren ze tussen de € 100,- en de € 250,- te verkrijgen. Dus na een goede deal gesloten te hebben gaan we maar voor de Chicco Next 2 Me, in combinatie met een paar (nieuwe, géén tweedehandse!) oordopjes.

22558_15503_chicco-next-2-me-crib