Afgelopen vakantie deed ik het voor het eerst! En met het bedoel ik natuurlijk niet het ‘het’ wat pubers bedoelen, dat zou ook raar zijn met maar liefst drie kids ūüėČ Maar ik ging voor het aller eerst alleen met twee kids een weekendje weg. En ook nog eens in het buitenland. De eerste dag gingen we naar¬†LEGOland¬†en de tweede dag naar SEALife. Dus moesten we ergens blijven overnachten. Bijna 3 uur terug rijden leek me geen goede optie. Dus op zoek naar een fijn hotel of een bed & breakfast. Maar ja, deze keer was ik niet op zoek naar een tweepersoonskamer¬†(zoals ik met manlief gewend ben) maar een kindvriendelijk hotel (niet te poepie sjiek dus), betaalbaar en geschikt voor meer dan twee personen op √©√©n kamer. De kids alleen op een tweede kamer laten slapen leek me geen goed plan, en een kind alleen al helemaal niet! En het is gelukt, voor een goede prijs en we hadden ontzettend veel plezier. Dus ik deel mijn 7¬†tips & trics voor een onvergetelijk hotel verblijf met kids.

1. Vind een betrouwbare boekings-site

Ja het lijkt heel simpel, je gaat naar booking.com¬†en klikt op het goedkoopste hotel. Maar nee, zo werkt het echt niet. Een grote site heeft toch vaak hogere prijzen, berekend veel boekingskosten, of smeert je ongewild een verzekering aan die je 99% van de tijd niet nodig hebt. Het is misschien wel het makkelijkst omdat je de meeste hotels op √©√©n plek hebt, maar als je even een uurtje de tijd neemt dan kom je op veel betere sites terecht, met betere deals. Zo kun je kijken op Groupon (maar ze hadden geen deals voor ons op dat moment), eventueel zelfs VakantieVeilingen (iets minder hotels in het buitenland). Wij hebben uiteindelijk geboekt met HotelSpecials. Je betaald er wel boekingskosten, maar deze vielen wel mee. Uiteindelijk kwamen we via hun site alsnog ‚ā¨ 45,- goedkoper uit met hetzelfde hotel, dan bij de grotere sites.

2. Ontbijt inbegrepen

Het lijkt iets kleins, maar een ontbijt in het hotel is geen onnodige luxe. Dat scheelt je gewoon heel veel zoeken. Want een goed ontbijt aan het begin van een drukke dag is en wel heel fijn. Dus als je niet al om een uur of half negen bepakt en bezakt wilt rondstruinen op zoek naar restaurantjes of plekken waar je kunt ontbijten, dan is een ontbijt in het hotel echt wel nodig. Veel prijzen op hotel websites zijn exclusief ontbijt. En vaak scheelt dat toch voor drie personen een euro of ‚ā¨ 30,- tot ‚ā¨ 45,- . Want kinderen betalen net zo veel voor een ontbijt als volwassenen. Onze kids aten een paar croissantjes, dronken wat en aten een eitje. Dus ‚ā¨ 15,- betalen per kind vind ik gewoon wat zonde om eerlijk te zijn. Dan kun je ze net zo goed meenemen naar de Mac¬†(voor een ongezond ontbijtje¬†ūüėČ ¬†).

3. Familie kamer

Veel hotels hebben er wel √©√©n of twee, familiekamers. De ene keer zijn het twee geschakelde kamers¬†(dus is er gewoon een muurtje tussen twee normale kamers¬†uitgeslagen)¬†en soms is het een wat grotere kamer met meer bedden. Dat laatste hadden wij. Er stond in de beschrijving dat er een tweepersoonsbed was, en een bedbank. Twee keer raden wie er niet op de bedbank zou slapen ūüėČ Zelf zag ik het niet zo zitten om een bank om te moeten toveren tot een bed, en het leek me niet zo comfortabel liggen. Nu scheelt het natuurlijk dat kleine kinderen niet zo heel veel wegen en een goed matras niet zo dik hoeft te zijn, als een goed matras voor een volwassene. Toen we aankwamen bleek het allemaal mee te vallen. Ze hadden het bed al helemaal klaar gemaakt, netjes opgemaakt, en je zag op het eerste oog niet eens dat het een bedbank was. De oudste ging dus lekker in zijn eentje in het mega grote bed liggen, en wij dames in het andere (echte) bed. In de badkamer was ook echt nagedacht over het concept familie. Er was een dubbele wastafel, en een aparte douche en bad. Ruimte genoeg dus, ook als je met twee pubers en twee ouders zou komen. Geen file voor de badkamer in ieder geval.

4. Leg je kids de ongeschreven hotel regels uit

Uhm ja. Daar had ik van te voren dus absoluut niet over nagedacht. Maar een vakantie huisje is natuurlijk iets heel anders dan een hotel. In een hotel zit je met veel meer mensen dicht op elkaar (natuurlijk heb je dat niet door, en dat maakt het juist zo lastig). Rennen door de mega lange gangen met tientallen deuren is zó aantrekkelijk, en geef ze eens ongelijk! Of je pasje in alle deuren steken om te kijken of die het daar ook in past (dat is niet gebeurd hoor, maar ik zeg het maar even). 

Of even ervoor waken dat een mega groot bad met twee kinderen niet uitloopt in een gegiechel en geschreeuw waar jouw ‘buren’ niet echt op zitten te wachten. Dus even uitleggen dat je in de gangen rustig loopt, dat achter elke deur iemand zit (ok√©, niet echt natuurlijk, maar achter elke deur k√†n iemand zitten) en dat de muren niet heel dik zijn. Sommige mensen komen er voor hun rust, anderen zijn voor hun werk in het hotel, en moeten dus misschien wel vergaderen. Een beetje respect voor anderen dus, waar je in een vakantiepark iets minder om hoeft te denken.

5. Een plekje voor de ouders

Nu was ik aan het einde van de dag moe genoeg om tegelijk met de kids om 21:00 uur onder de wol te kruipen, maar het hotel had beneden meer dan genoeg ruimte voor mama. Niet in het restaurant maar gewoon in een prachtige lobby, met haardvuur en een heleboel boeken (de meeste waren wel Duits, maar het idee is leuk). Helemaal als jouw kids wat groter zijn, is het toch fijn dat je even je kan terugtrekken. Want eerlijk is eerlijk, zelfs een familie hotelkamer is niet heel groot. En als je kleine kinderen hebt, dan slapen ze misschien wel om 19 uur al. Dan is het natuurlijk wel wat lastig om (helemaal als je een avond mens bent) tot 23:00 uur of nog later zachtjes te zijn, en geen licht te maken.

6. Neem iets mee om te doen

Kinderen blijven kinderen. En die van mij houden gewoon heel erg van spelen. Nu hadden ze in LEGOLand allebei een setje LEGO gekregen, maar ook mochten ze van huis uit 10 stuks speelgoed meenemen. Voor dochterlief werden dat Littlest Petshops, zoonlief koos voor Cars auto’s en Hot Wheels.

7. Neem wat lekkers mee

Natuurlijk bestaat er zoiets als een minibar, of een restaurant. Maar wat snacken ’s avonds of in de middag is iets wat kids nou eenmaal doen. Dus ik nam wat lekkers mee van huis, zoals kleine bakjes Smarties, bananen, wat koekjes, een paar pakjes drinken en natuurlijk flessen voor wat water¬†(ook voor tijdens onze uitjes). Natuurlijk is het voordeel van zelf wat meenemen dat je zeker weet dat je kids iets lekkers hebben, wat ze ook daadwerkelijk zullen op eten. Zo hebben we een keer in het buitenland ongeveer een uur gezocht naar iets om te snacken wat de kids wel lustten (en niet te ongezond was). Dus gewoon je eigen ding meenemen was hier een super tip!

 

En nu wil jij natuurlijk weten in welk hotel we zijn geweest. Dat was het ParkHotel Oberhausen. Fijne plek, gratis parkeerplaats (wat in veel andere hotels absoluut niet het geval was.¬†Sommige kostten zelfs ‚ā¨ 15,- per dag!)¬†Wij betaalden ‚ā¨ 85,- in het hotel voor √©√©n overnachting, en aan boekingskosten aan Hotel Specials ‚ā¨ 10,-. Deze kon je alleen met Airmiles ook betalen, en omdat we daar genoeg van hebben kozen we daarvoor. Zelf vind ik dit een heel net bedrag, aangezien het parkeren en het ontbijt voor drie personen erbij zat. Dus mocht je nog een keer naar Oberhausen willen, dan is dit een prima plek. Heerlijk ontbijt, nette kamers, fijn (en goed Engels sprekende) personeel en de kinderen vonden het allemachtig mooi.

 

Wat is jouw ultieme tip voor een hotelovernachting met kids?!

 

 

 

 


Dit bericht is¬†geenszins gesponsord. We waren gewoon erg blij met onze keuze van hotel en bedachten om onze top tips met jullie te delen¬†ūüėČ