(door Rianne) Welkom in ons jaren 30 huis. Vorig jaar juli zag ik op Facebook een huis langskomen wat binnenkort te koop zou komen. We waren ondertussen een dik jaar op zoek naar onze eerste koopwoning en dit huis kon wel eens in ons plaatje passen. Helaas stond er niet bij waar dit huis lag, afwachten dus. Een week later kwam het verlossende berichtje, het huis lag precies goed! Hoe toevallig was dit? De volgende ochtend was ik de eerste die de makelaar aan de telefoon kreeg en nog geen week later waren wij de eerste bezoekers. We waren op slag verliefd, 1 probleem, we gingen de dag erna op vakantie en er waren meer geïnteresseerden. Vanaf ons ligbedje op vakantie hebben wij een bod gedaan, nog een bod gedaan en een week later was het huis van ons. Ons eerste droomhuis was een feit.


Vanaf november hebben wij de sleutel van ons huis en sindsdien hebben wij bijna al onze tijd in het huis gestoken. Er moest nogal veel gebeuren om het te maken naar de standaard van tegenwoordig (en onze veeleisende standaard). Het is nog niet af maar we kunnen nu even rustig aandoen totdat we aan het volgende project (de badkamer) beginnen.

Nadat alles gestript en vervolgens opgebouwd en gestuct was begon voor mij het leuke werk, inrichten. Na veel Pinterest bezoekjes had ik een kleur voor op de muur gevonden, deze paste naar mijn mening precies in een jaren 30 woning. ‘Champignon’ van de Gamma. Na mijn vriend overtuigd te hebben, heb ik nu dus een mooie champignon-kleurige muur. En dit door het hele huis behalve de hal, overloop en zolder.

Als eerste was de woonkamer aan de beurt om in te richten, de keuken werd later verbouwd dus daar stak ik nog geen energie in.
We wilden graag een modern huis wat toch goed past bij de stijl van de jaren 30

De rekken in de woonkamer heb ik deels gebruikt om onze souvenirs op uit te stallen. Wij reizen graag de wereld over, om ons huis tot een thuis te maken heb ik ervoor gekozen om deze herinneringen in de woonkamer uit te stallen. Hier staan herinneringen uit Gambia, Tunesië, Cuba, zuid Afrika, Sri Lanka en Namibië. Ook de fotoboeken staan erop uitgestald. Ik krijg trouwens vaak complimenten over de rekken, deze zijn van de V&D.  😇

Nadat ons huis bewoonbaar was zijn we de keuken gaan slopen. Keuken eruit, muur eruit (hier kwamen de mensen vroeger in de keuken binnen en dan stond tussen de keuken en eetkamer een muur), gasleiding erin, alles weer opbouwen en weer mag de stukadoor komen. Nadat het stucwerk droog was kon de keuken erin. We hebben de keuken laten maken door een meubelmaker. Dit betekent dat niemand anders dezelfde keuken heeft. We hebben gekozen voor een eiken houten keuken met een betonnen blad. Het pronkstuk van de keuken is het Boretti fornuis en oven. Wat ben ik hier blij mee.  ☺️

Het voelt geweldig dat we, ook in de keuken, een redelijk moderne keuken hebben kunnen plaatsen die perfect past binnen het jaren 30 huis. De keuken is voorzien van alle gemakken, een Quooker, Boretti fornuis & oven en een Bosch vaatwasser en koelkast. Een geweldige keuze blijkt achteraf. Hier kunnen we jaren mee vooruit.


Meer zien van Rianne’s prachtige huis? Volg haar dan op Instagram  😉