(door Toni Springer) Kijk je vandaag mee in ons kerst interieur? Ons huis was eerst in een ‘farmhouse style’ aangekleed zoals je veel ziet in de populaire tv show Fixer Upper. Met onze jongens en honden was deze rustieke stijl ideaal, en de wasbare hoezen zorgden ervoor dat het netjes en schoon bleef. Maar…. het rustieke en antieke begon een beetje te overweldigend te voelen en rommelig, en ik kreeg allergieën, die door alle opknappertjes erger werdt… Daarom vandaag ons nieuwe kerst interieur met Scandinavisch tintje.

Deze houten laten toverde ik om tot een DIY Advent kalender

Dit jaar hebben we alles compleet omgegooid naar een meer minimalistische en Scandinavische stijl. Van alle landen die we hebben bezocht, vinden we Nederland en Denemarken het allermooist. Deze landen voelen het meest als een thuis (zonder enge president, hahahaha  😉  We komen regelamtig in Nederland, en de mensen zijn er vriendelijk, het voelt er relaxed en shoppen en uit eten gaan voelt niet als een heel gedoe. Heel anders dan in Duitsland.

Deze huisjes komen bij de kringloop vandaan, net zoals het autootje. De mini kerstboom kocht ik bij een andere winkel

Goedkope kerstdecoratie. Een paar takken, wat lichtjes en klaar.

Eén ding dat we heel erg waarderen aan Nederland en Denemarken is de simpele en pure decoratie. Alles voelt vredig en licht en schoon. Toen we terug kwamen van onze vakantie naar Denemarken hebben we ons huis op de kop gezet, en alles veranderd naar een meer Scandinavische stijl. Ik zocht op blogs, in magazines en natuurlijk in diverse Facebook groepen.

De eland in het wandbord kreeg één van mijn zoons, het wandbord zelf kocht ik voor heel weinig geld in een kringloop winkel. De boekenplank is de plank Invisible en ook te koop bij bol.com

Natuurlijk een prachtige kerstboom, waarin we ook een beetje onze Amerikaanse roots hebben terug gebracht in de decoratie

Ik heb alles van onze oude stijl verkocht of weggegeven, en alleen de meubels gehouden waar ik echt nog steeds heel erg veel van houd. Zoals de banken van Ikea, met hun tijdloze design en comfortabele zit.

De twee schilderijen boven de bank maakte ik zelf voor minder dan € 5,-. De klei schaal vond ik in de UK voor minder dan een tientje.

Deze stockings heb ik zelf gemaakt. Ik zocht eerst op Etsy, maar bedacht dat ik ze beter zelf kon gaan maken. Een buurvrouw maakte de ‘name tags’ voor me.

De salon tafel is van Ebay, ik heb hem geverfd en opnieuw gewaxd. Het tv meubel is een Ikea hack, we hebben het gemaakt van een goedkope Ikea Tarve dressoir.

Het tv meubel is een DIY project met het Ikea dressoir Tavar.

De schuur deur vond ik bij het afval, deze heb ik geverfd en gewaxed. De lampen heb ik gemaakt van twee kaarsenhouders die ik kocht bij TK Maxx voor maar € 6,- .

Het dressoir is een oude Duitse tafel uit 1800, de ramen kocht ik voor € 10,- en ik heb ze helemaal kaal geschraapt, het buffet is een Ikea hack. Het zijn allemaal keuken kastjes op elkaar gezet.

We hebben ook een openhaard gebouwd in ons huis. De eettafel was een koopje uit de sale, en de stoelen zijn van Ikea.
Alles is van Ikea of zelfgemaakt, of een meubel uit de kringloop die ik zelf heb opgeknapt.

Deze antieke schaatsen waren ook een kringloop vondst en kostten mij maar € 2,- !

Met ons drukke en energieke gezin wil ik niet de hele tijd stressen over dat iets kapot of bevlekt wordt. Al mijn meubels zijn makkelijk schoon te maken en het hout maakt het rustiek. Een perfecte fit voor in ons kerst interieur dus.

Dit is de deur die bij het afval stond, en deze heb ik zelf weer opgeknapt. Hij werkt zelfs!

Deze enorme poster maakte ik zelf en ondanks dat het een groot wit vlak is met maar een beetje tekst, vind ik dat het toch erg veel sfeer geeft


Hi, ik ben Toni Springer en ik deel vandaag met alle liefde ons kersthuis met jullie. We zijn een Amerikaans gezin dat in Duitsland woont. We wonen hier met onze drie zonen en twee honden. Mijn man werkt voor de Amerikaanse regering hier in Duitsland en ik ben een lerares voor een Duitse peuterschool. Ik houd er heel erg veel van om te decoreren en DIY projecten onder handen te nemen. Ik heb ook een Facebook groep ‘Bloom on the Cheap and Easy‘ voor Amerikanen die overzees wonen en toch een thuis van hun huis willen maken. Ik heb ook een Instagram account, maar die onderhoudt ik niet zoveel als ik zou moeten doen… Natuurlijk ben je meer dan welkom om mij daar te volgen.

Meer interieur inspiratie opdoen? Kijk dan ook eens naar deze blogs:
Binnenkijken bij Sanne