‘Waar is mijn gymtas?!’ , ‘Mama, ik wil geen onderbroek aa-haaaaan!’, ‘Whheeeeeeeehhhhh!’. Soms, of eigenlijk minstens drie ochtenden in de maand gaat het er zo aan toe bij ons thuis. Het is nog geen eens een christelijke tijd (lees voor zeven uur ’s ochtends) en het halve huis staat al op stelten door drie kids die alledrie besluiten mama NU nodig te hebben! Argh. Echt, ik heb wel betere manieren dan wakker worden met zo’n orkest aan lawaaierige kinderen…

Meestal sta ik eerder op, zodat ik dit soort taferelen een beetje voor ben, en in ieder geval een kopje thee heb gehad, en heb geplast voor het halve huis ontwaakt. Maar vroeger opstaan moet je wel kunnen. En dat kan alleen na een goede nachtrust….

Genoeg slapen is als ouder key voor een goede dag

Ik weet het nog als geen ander. Die eerste paar weken… Bij alledrie de kiddo’s moest ik er ’s nachts regelmatig uit om te voeden, verschonen en vertroetelen. Misschien dat ik de eerste zes weken niet meer dan drie uur per nacht sliep. En het geweldige advies om overdag bij te slapen, kun je natuurlijk alleen opvolgen als er overdag ook tijd voor is. Geloof mij, hoe graag ik het ook had gewild, meer dan een half uurtje per dag bijslapen kon niet.

En wees nou eerlijk. Hoeveel mensen kunnen er nou normaal functioneren met 3,5 uur slaap per dag, voor zes weken lang? Om niet eens te spreken over het feit dat diegene vlak daarvoor ook nog eens is ‘overreden door een vrachtwagen’ tijdens de bevalling, en al dan niet ook nog andere kids heeft rondlopen, een huishouden dat moet worden bijgehouden, en het liefst ook af en toe een keer wilt douchen…. Ik denk niet dat veel mensen het ons (coole mama’s) nadoen.

Maar dat gaat natuurlijk met zijn up’s en zijn down’s. Goed functioneren met zo weinig slaap kan haast niet. En dan is het super stressvol als het ook nog niet eens allemaal goed loopt. EN slapen is nou juist de key voor een goede dag. Een goede nachtrust is volgens mij van onschatbare waarde, en daar kom je pas achter als je het niet meer hebt.

Een goede basis, een gezond matras

Gelukkig slapen ze allemaal door (af en toe zijn er van die dagen tussen dat ik er weer drie keer uit moet per nacht, maar gelukkig worden ze steeds minder) en kan ik mijn nachten plannen. Ik lig voor 22:00 uur te slapen, en kan zo mooi op tijd (4:30/5:00 uur) opstaan, om te werken.

Helaas kreeg ik sinds de zwangerschap steeds meer last van mijn bekken en SI gewricht, waardoor de nachten weer ellendig kort werden. Omdraaien in bed lukte niet meer zonder mega veel pijn, en elke keer dat manlief omdraaide, bewoog het matras en schoot het er bij mij weer in. Absoluut geen ideale situatie, helemaal niet met het vooruitzicht dat dat negen maanden lang nog door zou gaan.

SIMBA matras

Gelukkig kwam daar SIMBA matras op de proppen, met een heerlijk matras voor ons, om te testen. Een nieuw matras online bestellen is toch een dingetje, vooral voor manlief, die het liefste wil test liggen in de winkel. Maar ik maakte me geen zorgen door de goede reviews die we hadden gelezen. En bovendien hebben ze een 100 dagen slaap garantie. Je mag 100 dagen je matras testen (wauw, even voor de niet reken-wonderen onder ons, dat is 3 maanden!). Mocht je na die tijd nog niet lekker liggen, dan kun je het nog steeds terug sturen en je geld terug krijgen.

Maar na onze ervaring denk ik niet dat dat er van zal komen. Want ik heb voor het eerst sinds de zwangerschap weer een beetje lekker geslapen. Het hybride matras heeft 5 luxe lagen, en maar liefst 2500 pocketveren! Het traagschuim op het matras zorgt ervoor dat het matras zich vormt naar jou. En daardoor had ik precies de juiste ondersteuning bij mijn onderrug en bekken.

De 5 luxe lagen

Slaapoppervlak – Het hypoallergene ademende slaapoppervlak heeft ventilerende en temperatuurregelende eigenschappen. Dit zorgt voor een fris gevoel en een optimale hygiëne. De SimbaPura hoes is afritsbaar en wasbaar zodat je het matras altijd schoon kan houden. Zo word je elke dag weer fris en uitgerust wakker.

Simbatex – Simbatex biedt een zachte ondersteuning en een verkoelend effect tijdens je slaap.

Veerkrachtig – Het matras heeft 2.500 individueel verpakte conische pocketveren die afzonderlijk met je lichaam meebewegen en daardoor een dynamische ondersteuning bieden.

Precies op maat – Het visco-elastische traagschuim vormt zich perfect naar de contouren van je lichaam. Hierdoor neemt je lichaam een ontspannen houding aan en slaap je rustiger.
Voortreffelijke ondersteuning – De basis van het matras bestaat uit koudschuim dat onderverdeeld is in 7 drukverlagende comfortzones – dit zorgt voor een stabiele ondersteuning op de juiste plekken.

 

Lekker slapen, geen bekkenklachten meer en weer voor de kids opstaan

De eerste twee nachten waren wel wat wennen, dat zal ik gelijk zeggen. Het SIMBA matras veert namelijk niet echt, en zeer niet zoveel als ons oude matras (dat nu heel toepasselijk als trampoline wordt gebruikt door de kids, nu het op zolder ligt). Je zakt een beetje weg in het matras, dus een te hoog kussen is niet heel handig.

Manlief moest langer wennen, maar die had natuurlijk ook geen lichamelijke klachten zoals ik. Het verschil voor hem was dus aanzienlijk minder. Maar geloof mij, toen ik weer goed sliep, merkte hij echt wel dat ik beter had geslapen. Na een week was iedereen wel gewend.

Ook niet geheel onbelangrijk is dat je de hoes kunt wassen. Ik heb er wel voor gekozen om gelijk een matrasbeschermer eroverheen te gooien. Dat hebben we bij ons oude matras te laat gedaan, toen had er al een kind op gespuugd voor ik bedacht dat dat praktisch zou zijn…. (zucht) . Maar een matrasbeschermer zou ik dus zeker aanraden, helemaal omdat dit matras lang mee gaat, en toch ook niet de allergoedkoopste is. Maar hoeveel is een goede nachtrust waard? Volgens mij hebben veel ouders daar een fortuin voor over. Ik zou zeggen, begin bij een fijn matras!