Het lijkt er nog lang niet op, maar de lente en de zomer zijn alweer bijna hier. Met het zonnetje van de afgelopen dagen kregen we al een aardig voorproefje (al was het hier buiten -7 graden!) Maar in fashion land zijn bijna alle SS (spring summer) collecties alweer uitgekomen. Maandenlang zwoegen inspirerende mensen aan een nieuwe collectie die wij hopelijk dragen de komende warmere maanden. En één van die inspirerende mensen is Emily Gray. Ze richtte het duurzame en minimalistische kinderkledingmerk GrayLabel op. Ze wordt gezien als een pionier op het gebied van duurzaam produceren, anderzijds hebben ze een uitgesproken mening over producten voor kinderen: hoe meer ruimte voor de beleving het kind, hoe beter. 

Zonder het gebruik van felle kleuren of prints, maar met minimalistische, unisex ontwerpen brengen ze een rustpunt in de hectische wereld van kindermode. Gemaakt voor kinderen van 0-10 jaar, en door de unisex items is alles stuk voor stuk te dragen door meerdere kinderen. Het baggy shirt van zoonlief, kan dochterlief over een jaar gewoon aan.

En de prachtige zachte rok kan onze vijf jaar oude dochter aan, en onze tweede dochter over een tijdje. Door het tijdloze design is het echt een merk dat je gewoon jaar na jaar kan gebruiken. Het gebruik van duurzame en zachte stoffen geeft dat GrayLabel gewoon voor minstens een deccenia in je kledingkast kan hangen. Ideaal dus voor de #minimalistmama.

Ontdekkers, avonturiers en dromers…

De fantasie van een kind is magisch. Vanuit hun pure, grenzeloze verbeeldingskracht kunnen kinderen alles worden wat ze willen. Dit sprankelende gevoel van vrijheid wordt vertaald in ontwerpen als hemdjurkjes en pakjes, ruimvallend gesneden T-shirts, wikkelbroekjes en driekwart lange strand shirts, gemengd met streepjes en kraagjes.

In de nieuwe kleur blauw grijs, synoniem aan de eindeloze ruimte voor de kinderfantasie. Het is een collectie voor jonge dansers, uitvinders, ontdekkers, dierenfluisteraars, op water lopers en tijdreizigers. Voor kleine denkers, die zelf bepalen hoe groot ze zijn.

De Gray Label LIMITLESS collectie is gemaakt van het allerzachtste 100 % GOTS gecertificeerde organische katoen en bestaat uit soepele, comfortabele items, die eindeloos te combineren zijn. Prijzen variëren van € 20,- voor een draai hoofdband tot € 48,-voor een driekwart lang strand shirt.