Toen we onze badkamer gingen verbouwen kregen we niet alleen een prachtige regendouche, maar hadden we ook eindelijk ruimte voor een heus bad!! Yeah!!! Een lang gekoesterde droom ging in vervulling. Maar met een groot bad komen natuurlijk ook gortere kosten. Dus moest er een kosten besparend idee komen, en het liefst eentje die ook nog een beetje pastte in onze nieuwe badkamer. En tadaaah, daar was het Stokke FlexiBath. Een enorm handig in te vouwen badje (het heeft wel wat weg van Japanse origami) dat zoveel ruimte bespaard, en ook nog eens een prachtig simpel design heeft. We love it (je kunt de gele M hier gewoon wegdenken…)

Een klein bad in een groot bad

Omdat onze jongste twee kiddo’s nogal de hand (of beter gezegd, de luier) vol hebben van een flinke poep aanval, is het voor hen gewoon haast niet haalbaar om alleen maar 1x per week in bad te gaan. Dit doen we . met de oudste twee kids wel, of ze moeten toch wel zooooo verschrikkelijk vies zijn en lekker in bad willen, dat ze bij hoge uitzondering twee keer in één week in bad mogen. Maar goed. De kleintjes worden gewoon af en toe wat sneller erg vies, en dan is douchen met een wurmpje van vier maanden gewoon niet heel erg praktisch. Of een dreumes, die weigert te zitten onder de douche, en daardoor al meer dan één keer onderuit gegleden is. In bad gaan is voor hun dus eigenlijk wel een must.

En wees nou eerlijk, badderen is zoveel leuker dan douchen. Daarom was ik erg blij met onze kleine maar fijne oplossing voor dit grote badder probleem. Het FlexiBath van Stokke (welke we trouwens gewoon zelf hebben gekocht, zo enthousiast waren we er over).

Minimalistisch top idee!

Met een minimalistisch design (!) en een mega praktische techniek waardoor het heel klein opruimt is dit denk ik wel een must have als je wilt minderen. Het is niet alleen maar minder opbergruimte (daaaaaaaaag BeBe-Jou badje met standaard, ook al heb je ons al zes jaar heel goed bedient), maar ook nog eens minder water. Want hoeveel liter water denk je dat er in dit badje gaat? Een heeeeeeeeeel stuk minder dan in onze mega grote badkuip, dat kan ik je wel vertellen.

Het FlexiBath van Stokke is trouwens al prima te gebruiken vanaf de geboorte. Ik doe zelf de aller jongste dame in het badje in het grote bad, maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor elke mama fijn is. Makkelijker is het om gewoon het FlexiBath dan op je commode te zetten. Gelukkig zit er onder het badje een handig stopje, zodat je het water er zo uit kan laten lopen. Wij gooien hem echter gewoon leeg in de badkuip, als iedereen klaar is met badderen.

Geen glij partijen, en vieze schimmel in het bad – wel zo veilig

Wat voor de dametjes ook erg fijn is, is dat ze in het FlexiBath niet echt uitglijden. Daar in tegen is de een na jongste echt al heel wat keren onderuit gegaan in de gewone badkuip. Nu kun je natuurlijk zo’n antislip mat kopen bij de Ikea of iets dergelijks, maar dat zijn gewoon grote schimmel verzamelaars. Jakkes.
Zoals je hier boven dus kunt zien is het echt een heel prima formaat badje. Onze dame die je hier in bad ziet is nu 21 maanden en kan zich prima redden in het badje. Als het moet past ook onze vijf jarige prinses in het badje, al lukt de benen strekken haar niet meer helemaal. Maar goed, het badje is dan ook vooral bedoeld voor kinderen onder de vier jaar denk ik. Het clipje dat je trouwens aan de zijkant ziet, is om het badje, eenmaal ingeklapt, zo weg te zetten dat het niet meer open vouwt. Wel zo handig, anders neemt het alsnog meer ruimte in.

Van deze opbergmethode staat zelfs Marie Kondo versteld!

En daar staat ie dan… Ingeklapt en al is het badje misschien vijftien centimeter breed. Je zou hem dus zelfs in je ladekast onder de wastafel kunnen stoppen. Wij hebben hem gewoon op een randje bij de badkuip staan, zodat hij op de kop mooi kan uitdruipen. Hier staan ook een paar kleine badspeeltjes, en ze worden mooi verborgen door het muurtje aan de zijkant. Zo kun je op de wc zitten en lekker rondkijken zonder dat er een doorn in het oog is, in de vorm van een badje en alle prullaria die erbij komt kijken.

De grijze ‘strepen’ op het badje zijn gemaakt van heel flexibel materiaal, waardoor het badje dus zo mooi opvouwt. Het badje is er trouwens in meerdere kleuren, en zelfs in een doorzichtige variant.

Wij vonden de kosten erg meevallen, vooral als we het opwegen tegen het gemak dat het met zich meebrengt. We hoeven niet meer te zeulen met het badstandaard en het badje. Geen gedoe met het lege van het badje, en het wegzetten is zo gedaan. Omdat we door het nieuwe ‘grote mensen bad’ minder ruimte hadden in de badkamer, is dit voor ons dus echt de perfecte oplossing. Het is trouwens ook erg handig als je klein behuisd bent, en alleen een douche hebt. De meeste kinderen badderen toch graag, en zo kunnen ze toch nog erg gemakkelijk lekker badderen in het douche gedeelte.

Kende jij het Stokke FlexiBath al? En wat denk jij ervan?

 

 

 


Meer minimalistische mama artikelen lezen?