Jumpsuits staan altijd ontzettend leuk. Bij LASCANA is de keuze ook nog eens reuze. Of het nu gaat om een formele gelegenheid of om gewoon de boodschappen te doen; met een fijne jumpsuit zie je er hoe dan ook goed uit. De productie van veel van deze jumpsuits kan echter nog wel verbeterd worden. Zo wordt er veel meer water gebruikt dan nodig is, werken mensen in slechte omstandigheden en gaat het kledingstuk niet lang mee. Om dit tegen te gaan, kan je het beste duurzame jumpsuits dragen en ik leg je hieronder verder uit waarom!

Betere kwaliteit

Wanneer kleding op een duurzame manier wordt geproduceerd, wordt er meer aandacht besteed aan het productieproces. Hierbij heeft de fabrikant ook niet meer het doel om het zo goedkoop mogelijk aan te bieden, maar juist dat het echt duurzaam wordt gemaakt. Hierdoor ligt de kwaliteit van het kledingstuk ook hoger, waardoor deze langer meegaat. Dat is goed voor jou én voor het milieu. Op deze manier hoef jij namelijk niet jouw mooie jumpsuit over een paar maanden al te vervangen en is er minder textielafval, aangezien je jouw jumpsuit nog niet hoeft weg te gooien.

Minder waterverspilling

Zoals gezegd wordt er ontzettend veel water gebruikt (en verspild) bij de productie van kleding. Wist je dat er 70.000 liter water wordt gebruikt voor één spijkerbroek? Dit is veel te veel natuurlijk en daarom gaan boeren bij duurzame kleding gaan de boeren veel beter om met het water voor de productie. Daarnaast hebben ze vaak ook nog een waterplan nodig om aan de eisen van biologisch katoen te kunnen voldoen. Hierdoor wordt er minder water verspild tijdens de productie van kledingstukken. Vaak gebruiken ze maar de helft van het water dat normaal nodig is bij niet-duurzame kleding!

Betere werkomstandigheden

Bij de productie van duurzame jumpsuits wordt er dus meer aandacht besteed aan het productieproces. Naast een betere kwaliteit zorgt dit er ook voor dat de arbeiders beter behandeld worden. In plaats van werken onder erbarmelijke omstandigheden, zijn de omstandigheden nu een stuk beter voor hen. Ook krijgen ze meer betaald voor het werk dat zij verrichten, aangezien duurzame kleding ook voor een hogere prijs wordt verkocht. Op deze manier draag je zelf ook een steentje bij aan het voorkomen van slechte arbeidsomstandigheden en kan je alsnog een fijne jumpsuit dragen.

Eerlijke kleding

Als laatste help je ook nog de boeren door duurzame jumpsuits te kopen. Wanneer de boeren katoen verbouwen, spuiten ze gifstoffen op deze planten tijdens het verbouwen. Dit is om ervoor te zorgen dat ze het katoen ook goed kunnen verbouwen. Bij het bespuiten van deze planten krijgen de boeren zelf echter ook deze gifstoffen binnen, wat slecht is voor hun gezondheid. Wanneer ze biologisch of organisch katoen verbouwen, gebruiken ze deze gifstoffen echter niet. Hierdoor kan het ook niet ingeademd worden door de boeren tijdens het productieproces en is het dus eerlijke kleding wat je koopt.

Kortom; het kopen van duurzame kleding is beter voor zowel jou als het milieu! Gelukkig wordt er steeds meer duurzame kleding verkocht, waardoor je ook steeds meer keuze hebt tussen de jumpsuits. Ga voor een elegante jumpsuit met lange mouwen en een lange broek voor werkgelegenheden of ga juist voor een fleurige jumpsuit die perfect is voor bij het warme weer! Ongeacht welke jumpsuit je nodig hebt, zorg dat je deze duurzaam koopt, want dat is beter voor ons allemaal.

Meer lezen over duurzame kleding (opties)?

Sustainable fashion kopen? Let dan hierop

Tips wanneer je duurzame kinderkleding wilt kopen

Capsule garderobe (lente) voor de hippe & bewuste moeder – 10 items, 19+ outfits