Onze kids hebben heel veel plezier. Dat zie je dat weet je en dat hoor je. Ze houden van gek doen, hutten bouwen onder een sjoelbak, samen oneindig met de LEGO spelen, van Kapla’s garages en dierentuinhokken bouwen en nog veel meer. Maar ook ik heb heel veel dingen te doen. Naast zorgen voor drie kids, het huishouden, kinderen halen en brengen van school, bloggen, afspreken met vriendinnen, schrijven en sinds kort handletteren. Maar goed, dat is niet het punt dat ik wil maken. Ik moet leren vaker ja te zeggen tegen de kids. Waarom?! Omdat ze eigenlijk niet zo heel veel vragen. Ja, meestal willen ze met mama spelen als mama net even iets aan het doen is. Maar hoe erg is het om even te stoppen, een half uur samen te spelen en ’s avonds als ze op bed liggen weer de draad op te pakken? Mijn goede voornemen, of nee, mijn doel dit jaar is om vaker ja te zeggen tegen de kinderen.

Vaker samen spelen

Wij noemen het hier in huis ‘special time’. Elke dag probeer ik om met elk kind minimaal 15 minuten te spelen. En dan niet zo te spelen dat mama bedenkt wat we doen, en dat gaan we doen… Nee, kindlief mag helemaal zelf bepalen wat we gaan doen, en mama doet mee zoals zij het willen. Voor zoonlief betekent dat vaak dat ik minstens een kwartier naar een race zit te kijken. Hij speelt dan met zijn Way to Play baan en minstens dertig HotWheels, en mama kijkt. Dochterlief wil graag met de LEGO Friends spelen, de Littlest Petshop, of we drinken een houten kopje thee samen. Ik leg de telefoon aan de kant (dus lieve mensen, niet bellen tussen 15:00-16:00 uur) en focus me alleen op de kids.

Samen iets geks doen

Wij eten niet standaard op de bank en blijven nooit op tot 0:00 uur terwijl we in het pikkedonker en midden in de nacht spelen. Maar hi, soms is het helemaal niet erg om een keer iets te doen wat je normaal nooit doet. Als het niet echt kwaad kan dan kun je toch best een keer ja zeggen, in plaats van standaard nee zeggen. Ga een keer met zijn allen in de woonkamer slapen (co-sleeping is heel hip trouwens 😉 of als ontbijt patat halen. Who cares?! En wedden dat jouw kinderen het nog járen zullen hebben over al die leuke dingen die jullie samen deden. Wie weet zijn ze wel net zo leuk met jouw kleinkinderen.

Ongezond mag ook best een keertje

What?!?! Ik als wanna be fitmom en voedingsdeskundige zeg tegen je dat het best een keertje ongezond mag!? Ja! Heel gezond zelfs, om af en toe een keer te snacken en of snaaien. 80-20 regel noem ik het maar. Als je gewoon 80% van je maaltijden lekker gezond eet, dan mag je best 20% van de tijd ites lekkers nemen dat minder gezond is. Dus wij hebben een ‘grote-helpers-koek’ , voor alle kinderen die mama goed helpen, hebben we een stroopwafel ’s middags. Iets heel kleins maar iets wat ze super blij maakt, én (het allerbeste) ze willen mama maar al te graag hepen!

Zeg jij ook eigenlijk veelste vaak nee tegen je kids?! En wat vind jij van bovenstaande ideeën?