Het betere weer komt er weer aan, en het is dus de hoogste tijd om weer eens het onderwerp ‘zonnebescherming’ aan te kaarten. Want elk jaar weer krijgen we er vragen over, en ik wilde eens een ander antwoord geven dan ‘smeren, smeren, smeren’. Dus deze mama ging eens op onderzoek uit naar de minder bekende, en andere soorten zonnebescherming. Want wees eens eerlijk, welk kind houd er nou van hele dag met zonnebrand ingebalsemd te worden? De mijne in ieder geval niet. Maar er zijn gelukkig ook toffe dingen die je kunt doen met ‘de zon’, en dat horen we minder vaak. Dus ook daar willen wij eens een licht over laten schijnen (zie je daar de woordgrap? Zo niet? Jammer… missed it  😉  )

UV-kleding in plaats van smeren

Wist je dat je best kun zwemmen zonder jezelf helemaal wit te smeren met zonnebrand? Er bestaat nog zoiets als UV-kleding. Dit is gewoon een UV t-shirt, bikini’s, badpakken en nog veel meer. Zelfs (sport)leggings die het grootste gedeelte van UV beschermend. Zo kun je dus gewoon lekker spetteren met de kids in het water, zonder elke twee uur te moeten smeren met nieuwe zonnebrand. Bovendien gaat er nogal wat zonnebrand doorheen als je vier kids, en jezelf moet smeren.

Onze kiddo’s hebben vorig jaar heel erg veel plezier gehad van hun UV-zwemkleding en we gaan dit jaar zeker weer een nieuw setje kopen voor de oudste twee (de kleinste twee kunnen mooi in de setjes van hun oudere zus). Ze vinden het trouwens ook erg fijn zitten, en spelen er ook gewoon in als ze niet in het zwembadje spelen.

Zonnewering voor in de kinderkamers

Veel baby’s en kinderen hebben in de zomer last van de warmte. Bij ons is het soms zelfs wel 27 graden in de kinderkamers, dat is eigenlijk veel te warm om lekker te slapen. Daarom zitten we eraan te denken om zonneluifels aan te schaffen, in ieder geval voor de beneden verdieping, zodat het daar cool is om te spelen. We houden het altijd wel wat cool, door elke keer de gordijnen dicht te doen, maar dat is ook zo wat. Is het eindelijk mooi weer, maak je een donker hol van je hele huiskamer. Gelukkig hoeft het niet meer zo’n saai zonnescherm te zijn met lelijke gele strepen, maar kan het ook veel hipper. De keuze is reuze, struin maar eens wat rond op het internet, of kijk op bijvoorbeeld bol.com naar wat bij jou past.

UV-werende tentjes

Je ziet ze steeds meer, en wij zijn al sinds onze eerste baby kwam, trotste bezitter van een UV-werend tentje. Wij kozen destijds voor een baby reisbedje van Deryan, omdat deze heel erg gemakkelijk en klein op te vouwen zijn. We wilde het meenemen op vakantie, met veel zon, zee en strand. Iets waar baby’s met negen maanden nog niet heel erg veel mee in aanraking komen, hier in Nederland. Dus we zochten naar een fijne slaapplek, die niet te zwaar was om mee te nemen, en niet teveel ruimte innam in de auto. Dit fijne reisbedje van Deryan is ook nog eens UV-werend, en houd insecten buiten. Drie vliegen in één klap dus!

Hello zonne-energie

Dacht jij dat de zon alleen maar vervelend was? Think again. Wat dacht je van je telefoon die helemaal leeg is na een dagje aan het strand, omdat je non stop schattige foto’s en filmpjes hebt gemaakt van de kids. Best jammer als je dan de weg niet meer terug kan vinden naar je auto, omdat je niet je telefoon navigatie kan gebruiken. Hello powerbank die oplaad op zonne-energie!  Of wat dacht je van verlichting in de tuin? Kan ook allemaal op zonne-energie. Geen gedoe met kabels in de grond leggen, ze per ongeluk eruit scheppen. Nee gewoon een paar lampjes de grond insteken, en overdag laten opladen door het zonnetje, en ’s avonds lekker lang nagenieten in de tuin met wat fijne lichtjes.

Je natuurlijk ook voor de echte zonne-energie benutters (ja, zo noemde onze zoon van zeven de zonnepanelen van onze opa en oma laatst!) gaan. In de meeste gemeentes krijg je zelfs subsidie en kun je nog goedkoper zonnepanelen kopen. Wij hebben ze nog niet, maar zitten er wel steeds meer aan te denken om ze op ons nieuwe dakkapel te laten zetten. Want wat is er nou fijner dan je eigen energie opwekken, en met een beetje geluk zelfs te kunnen geven aan de rest van de wijk (oké, verkopen dan, je hebt me door).

Er bestaat trouwens ook hartstikke tof speelgoed dat werkt op zonne-energie. Kun je ze ook nog eens wat leren over natuurkunde enzo, en laten spelen tegelijk. Win win! Vinden jullie trouwens leuk om daar eens wat meer over te lezen (in de vorm van een review of misschien zelfs win-actie)? Let me know, dan kunnen we daar eens naar gaan kijken!

 

 

PIN IT:

bescherming benutten zon

 

© ShutterstockDit bericht bevat gesponsorde content en/of affiliate links. Het kost jullie niks, en levert ons iets leuks op, om weer meer toffe dingen mee te kunnen doen.