Hoewel een huis natuurlijk meerdere ruimtes heeft, is de keuken toch vrijwel altijd het meest centrale punt. De keuken is namelijk de plek waar de hele familie samenkomt om te eten of om bij te praten over elkaars dag. Op een gegeven moment kan het echter voorkomen dat je keuken wel toe is aan vervanging of dat je zelf wel weer eens iets nieuws wilt, maar een nieuwe keuken kost vaak veel geld. Daarom heb ik hier een paar tips op een rijtje gezet voor de perfecte budget keuken die voldoet aan al je wensen!

Renoveer je huidige keuken

Wanneer je graag een nieuwe(re), goedkope keuken wilt maken thuis, is het wellicht een goed idee om simpelweg je huidige keuken te renoveren. Het kopen van een volledig nieuwe keuken kan namelijk ontzettend duur zijn en daarom is het soms beter om de bestaande keuken te renoveren. Kijk bijvoorbeeld om de kastjes in een andere kleur te verven als je toe bent aan iets nieuws. Als apparaten echt toe zijn aan vervanging is het daarentegen wel een beter idee om een nieuwe keuken te gaan kopen.

Kies het juiste moment

Het renoveren of installeren van jouw ideale keuken is natuurlijk een klusje dat je het liefst in de herfst zou willen doen. Overweeg echter eens om jouw budget keuken in de zomer te kopen. Vooral in juli en augustus worden er niet veel keukens verkocht, aangezien iedereen op vakantie is of liever van het weer gaat genieten. Dit betekent dat je meer kans hebt op hogere kortingen als je gedurende deze periode op keukenjacht gaat.

Weet van tevoren wat je graag wilt

Denk goed na over wat voor keuken je graag wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lay-out, of je inbouw-apparaten wilt en in wat voor stijl je de keuken graag zou willen hebben. Hierdoor kan je namelijk al voor het shoppen een overzicht maken van de kosten die bij jouw budget keuken zullen komen kijken en zo kan je ook niet verrast worden. Ook zorgt dit ervoor dat je een doel voor ogen hebt en je niet ineens verleid wordt om een duurdere keuken te kopen die je niet per se nodig hebt.

Monteer alles zelf

Deze tip is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar als je een beetje handig bent, zou je natuurlijk ook zelf je keuken kunnen monteren. De kosten van het monteren kunnen namelijk al snel oplopen en al helemaal als er veel elementen in de keuken zitten. Als je houdt van goedkope keukens en je een echte doe-het-zelver bent, kan je dus zelf de keuken monteren. Als dit niet voor jou is weggelegd, moet je het ook aan professionele monteurs overlaten, want dit scheelt je heel veel tijd, moeite en geld in het geval van beschadigingen.

Meer interieur tips?

Zo maak je een zomer frisse minimalistisch interieur in een handomdraai

Duurzame raamdecoratie?! Met houten jaloezieën haal jij sfeer en de natuur in je interieur

Scandinavische inspiratie voor een natuurlijk en licht interieur #InteriorJunkie