We hebben inmiddels ontzettend veel keuze als het aankomt op  het interieur voor ons huis. Er zijn namelijk ontzettend veel interieur-stijlen, maar welke past nou het beste bij jou? Voor een mooi interieur kan je het beste gaan voor een minimalistisch interieur, omdat dit eigenlijk altijd wel goed staat. Vooral met de zomer is het fijn om je interieur een fris, zomers uiterlijk te geven, terwijl je wel nog steeds een minimalistisch interieur aanhoudt. Zo maak je een zomer fris minimalistisch interieur in een handomdraai.

Kies de juiste kleuren

Hoewel er natuurlijk heel veel verschillende, mooie kleuren zijn, is het bij je interieur toch het beste om het te houden bij een aantal basiskleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grijs, wit en zwart. Met deze basiskleuren kan je een prachtig interieur samenstellen, waarbij het er alsnog minimalistisch uitziet. Als je graag een frisser interieur wilt, kan je het beste voor iets lichtere kleuren gaan, zoals bijvoorbeeld lichtgrijs. Zo heb je al heel makkelijk een fris, minimalistisch interieur.

Gebruik minder meubels

Bij minimalisme draait het natuurlijk erom dat je zo min mogelijk spullen gebruikt en dit geldt dan ook voor het interieur en vooral de meubels. Zorg ervoor dat je niet je hele woonkamer vol zet met allerlei verschillende meubels, maar beperk dit zoveel mogelijk. Je wilt echter natuurlijk ook niet dat je woonkamer er leeg uitziet en daarom zijn hoekbanken ontzettend handig. Met een hoekbank kan je namelijk veel ruimte opvullen, zonder dat het de kamer er vol uit laat zien. Hoekbanken zijn ook in veel kleuren te krijgen, waardoor je deze makkelijk in bij Otto.nl een van de basiskleuren kunt krijgen. De key voor een minimalistisch interieur is dus het gebruiken van minder meubels en in plaats hiervan een hoekbank neerzetten.

Zorg voor genoeg licht

Heb je ergens de mogelijkheid om een groot raam te plaatsen? Of kan je misschien een hor of gordijnen weghalen om meer natuurlijk licht te krijgen? Als het aankomt op fris, minimalistisch interieur, is licht ontzettend belangrijk. Natuurlijk licht zal de hele kamer een nieuwe, frissere uitstraling geven. Als dit geen optie is, kan je natuurlijk ook gewoon zorgen voor meer licht, door bijvoorbeeld LED-strips op de juiste plekken te plaatsen of ingebouwde spots te installeren. Door voor genoeg licht te zorgen, heb je in een handomdraai een frisser, minimalistisch interieur.

Kies de juiste tv-meubel

In vrijwel iedere woonkamer is vandaag de dag een tv te vinden. De meeste mensen hebben hier dan ook een tv-meubel bij om het er minder kaal uit te laten zien en zodat ze een plek hebben om een paar spullen te kunnen leggen. Het kiezen van de juiste tv-meubel is essentieel voor een minimalistisch interieur. Als je namelijk een simpele, maar toch elegante tv-kast kiest, heb je in een handomdraai een mooi, minimalistisch interieur. Wanneer je graag een frisser, minimalistisch interieur wilt, kan je natuurlijk kijken voor een meubelstuk met een iets lichtere kleur of juist in het zwart als je al een lichte woonkamer hebt.

Meer interieur tips lezen?

Zo maak je jouw interieur uniek!

Interieur styliste Petra’s mega knusse huis – InstaHome

DIY – hippe Pompoms in je interieur