De zon is er weer! Wat zijn we toch gezegend geweest met zoveel prachtige zonnige dagen. Heerlijk! Maar heel eerlijk… ben ik soms ook wel geneigd om de zon even een standje lager te zetten. Of gewoon iets minder fel in de woonkamer laten shinen. Dus tja, wat doe je dan? Kiezen voor raamdecoratie. Beneden heb ik gekozen voor dikke velvet gordijnen, want met vier kinderen in een vrij lege ruimte is het lawaai echt ontzettend hard. Dus zocht ik iets wat echt heel erg goed het geluid opvangt en vooral dempt. Dus gordijnen waren eigenlijk de enige oplossing hier in de woonkamer.

Jaloezieën op maat, voor het mooiste resultaat

Maar in andere ruimtes in huis zou ik eigenlijk overal op maat gemaakte jaloezieën willen. Al is het alleen al om het grafische effect wat je ervan krijgt als de zon er doorheen schijnt… Love it!

Het is het fijnste om jaloezieën op maat te kopen zodat je niet al je zuur verdiende geld uitgeeft aan een standaard maat die eigenlijk net niet helemaal lekker in het raam zit. Als je dan toch iets nieuws koopt, koop dan iets waar je nog jaren plezier van hebt, en je niet elke keer je ergert aan het feit dat het net niet goed zit/hangt. Jaloezieen op maat kopen? Daarvoor kun je terecht in een stenen winkel, maar ook steeds meer online!

Tegenwoordig heb je zelfs jaloezieën van bamboe gemaakt, wat super duurzaam is omdat het snel groeit en er dus niet hele stukken aarde voor ontbost worden. Lekker duurzaam wat helemaal past anno 2020.

duurzame raamdecoratie

Kiezen voor duurzame materialen ook goed voor de portemonnee

Wanneer je kiest voor duurzame materialen lijkt dat vaak aan het begin niet erg goed voor je portemonnee. Want waarom zou je niet gewoon bij die goedkope interieur (of zelfs bouw) winkel raamdecoratie kopen? Interieur items die duurzaam zijn, zijn vaak gemaakt van duurdere materialen, meer arbeidsintensief en niet gemaakt in één of andere sweat shop.

In aanschaf is een duurzaam interieur inderdaad vast iets belastender voor je portemonnee. Maar hey, wel minder belastend voor je geweten of niet soms?
Je kunt kiezen voor extra gevoerde gordijnen (gewone gordijnen of vouw gordijnen) waarmee je energie bespaard. Als je een duurzaam én gevoerd honingraat (dupligordijn) neemt heb je ook nog eens 46% minder warmteverlies. Super fijn in de winter dus, maar ook in de zomer houdt het dus extra warmte van buiten weg.

Ook interessant voor jou