Ga je een dagje naar het park of strand? Het is verstandig om goed voorbereid op pad te gaan, zeker als je urenlang op de plek van bestemming wilt vertoeven. Neem lekker veel eten en drinken mee. Zo creëer je direct een gezellige picknick – wat een feestje! Hier kun je allemaal aan denken.

Koffie

Koffie kun je eenvoudig meenemen op pad: je hebt eigenlijk alleen een thermosfles nodig. Bereid thuis je favoriete koffie, met bijvoorbeeld Starbucks koffiebonen. Daarmee kies je voor een overheerlijke smaakbeleving. In een goede thermosfles blijft koffie lang genoeg warm: soms wel zes uur lang. Of denk juist aan het meebrengen van ijskoffie, wat nog wel lekkerder is bij warm weer – mocht je ervan houden. IJskoffie maak je eenvoudig met elk type koffie, zoals de smaakvolle koffie van Lavazza. Zwart of met melk erbij: bepaal hoe je ijskoffie het lekkerst vindt. Zo maak je van koffie een heerlijk verkoelend drankje.

Water

Uiteraard is het belangrijk om gehydrateerd te blijven, zeker als het een zonnige of warme dag is. Neem voldoende water mee! Soms is er een kraantje in de buurt om een klein waterflesje aan te vullen, maar het is wellicht slimmer om direct veel water mee te brengen. Een grote fles bijvoorbeeld, of meerdere flesjes. Leg het water vooraf in de vriezer, zodat het langer koel blijft. Ook een koelbox is een uitkomst, waar je water en ander lekkers in meeneemt. Wil je dat je water wat luxer of lekkerder smaakt? Stop er dan muntblaadjes, schijfjes citroen en frambozen in. Of maak een smaakvolle limonade of homemade iced tea!

Fruit, groente en meer lekkers

Natuurlijk neem je tijdens een dagje uit ook nog heerlijke fruit en groente snacks mee. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn als het misschien klinkt. Je kunt kant en klare snoep tomaatjes, snoep komkommers en gewassen worteltjes meenemen. Een paar (plastic herbruikbare) ijsklontjes erbij en je hebt de hele dag lekkere gezonde snacks voor de kids bij je.
Daarnaast maken fruit-spiesjes ook altijd een goede indruk op zowel de kids als degene waarmee je weg gaat. Prik simpel een aantal stukken fruit aan een saté prikker en smullen maar. Neem je gesneden appels mee, gebruik dan een klein beetje citroensap om de appels hun kleur te laten behouden (en niet bruin te laten kleuren).

Brood met dips

Het is qua eten een van de eenvoudigste dingen om mee te brengen: brood met dips. Denk aan een stokbrood, met kruidenboter, hummus en andere spreads. Ook toastjes lenen zich hier goed voor, naast stokbrood. Gewoon dippen en genieten: tijdens zo’n picknick kun je maar beter lekker makkelijk doen. Als je de dips zelf maakt, is het al helemaal een smaakfestijn. Of kies voor belegde broodjes, wat uiteraard ook een optie is. Brood is in ieder geval praktisch, en vult goed.

Meer lezen?

Een ’team’-uitje als ZZP-er? Ik deed het, en jij zou het ook moeten doen #BossMom

De tofste traveltips voor New York mét kids

Reistips voor lange droomreizen met kids – de voorbereiding