Toen ik zwanger was van onze eerste baby ging ik met manlief op een New York stedentrip. Vanuit Boston weliswaar, met een Chinese bus, een heel avontuur op zich. Maar hoe gaaf zou het zijn om nu met in plaats van maar één baby, met al onze vier kids naar New York te vliegen voor een weekje of zoiets. Want eerlijk is eerlijk, die twee dagen dat wij er toen waren, waren eigenlijk wel heel erg weinig. Zo hadden we eigenlijk minstens een halve dag nodig voor Central Park, en dan wil je natuurlijk nog naar Times Square, moet je wat eten, en ben je de eerste dag alweer kwijt. Dus daarom zetten wij de leukste traveltips met kids op een rij voor deze ontzettend bruisende en toffe stad; New York!

Central Park

Allereerst moet je natuurlijk met kids op z’n minst één keer naar het welbekende Central Park gaan. Of het nou is om te picknicken, een bootje te varen, te spelen in de speeltuin, of te wandelen over de paden in het park…. In deze drukke bruisende stad is zo’n grote groene oase van rust (en toch ook wel een lichte ‘buzz’) een welkome afleiding.

Wist je bijvoorbeeld dat er een heus kasteel in Central Park ligt?

Bij mooi weer kunnen de kids lekker afkoelen bij het fonteinplein, door te rennen tussen de fonteintjes door, of gewoon erboven te hangen en kijken wanneer de volgende straal ze lekker verkoeld.

Ga je meer in de koudere maanden? Dan kun je ook de ijzers onderbinden, en die New Yorkers eens laten zien waarom wij Nederlands altijd zo goed zijn met schaatsen. Of nou ja, gewoon je ding doen en lekker genieten van de idyllische en nostalgische schaatspret met op de achtergrond wolkenkrabbers in allerlei soorten en maten.

LegoLand Discovery Centre 

Wij gingen in Oberhausen een keer naar een LegoLand Discovery Centre, en dat was echt ontzettend leuk voor de kids. Ook in New York zit een Discovery Centre, lekker overdekt (dus ook tijdens een New Yorkse regenbui ideaal terrein) en meer dan genoeg te doen.

CandyTopia, een overheerlijke interactieve tentoonstelling met GRATIS snoep!

Charlie & de Chocolade Fabriek is er niks bij. Deze tentoonstelling bomvol snoep en suikergoed is een waar walhalla voor (grote) kinderen die zich meer dan een uur op een interactieve manier kunnen vermaken. Spelend leren? Snoepend leren bedoel je!

Wat dacht je van zwemmen in een bad met meer dan een half miljoen mega marshmellows?? Of een eenhoorn varken dat confetti scheet? Yup, we’ve got you covered!

Tot en met 15 november 2018 is CandyTopia te zien in New York, en daarna trekt de tentoonstelling verder door Amerika… En ondertussen blijven wij maar hopen dat die tentoonstelling ook ooit naar ons kikkerlandje toe trekt. Jij ook?!

Regenboog suikerspinnen (en meer) in Dylans CandyBar

Nog niet genoeg gehad van al dat suiker!!?? Bij Dylans CandyBar in NYC kun je nog meer snoep en ander lekkers kopen. Ook echt wel een bezienswaardigheid, en zeker de moeite waard als je een dagje in New York hebt rondgestruind.

Voor alles stripboek-lovers: Midtown Comics Downtown

Wil je even wat rust, ga dan lekker snuffelen en vooral kijken en lezen tussen honderden, dan wel niet duizenden stripboeken. Bekijk alle verhalen van jouw favoriete superheld en trek je even terug in een andere wereld, waar alles kan en mag.

M&M Store op Times Square

Yeah voor alle chocolade liefhebbers… Er bestaat dus gewoon een heuse M&M store op Times Square. Je leest het goed… Een hele winkel vol met alleen maar de legendarische felgekleurde, wereldberoemde M&M’s.

It’s Always Christmas in New York

Kan jij nooit genoeg krijgen van ’the Christmas Station’ van SkyRadio krijgen?! Wel… je bent niet de enige, want er zijn op deze wereldbol duizenden fans van kerst. En in New York kun je het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Zo ook deze shop, waar je gewoon het hele jaar door kerst kunt vieren, kijken en natuurlijk vooral kopen. It’s Always Christmas in New York is echte hotspot voor de winterwonderland liefhebbers, en iedereen die gewoon een kerstman wil kopen, terwijl buiten de vogeltjes van het dak vallen.

Toffe torens in New York City

Wil je nou je city trip naar een hoger level brengen? Bekijk en/of bezoek dan een aantal enorme wolkenkrabbers! Wat dacht je van de Jenga Tower?

En de nieuwe toren bij het World Trade Centre is een architectonisch lust voor het oog. En natuurlijk ook een goede plek om eens stil te staan bij 9-11, en de Amerikaanse geschiedenis die wij (jonge ouders) hebben meegemaakt.

https://www.instagram.com/p/BaeueRdl5Gl/?tagged=skyscrapernyc

Tom’s Coney Island

Zin in een wat actiever uitje? Ga dan naar Coney Island. Een schiereiland vlakbij ZuidWest Brooklyn, waar strand, vermaak en boulevards centraal staan. Je kunt er in een reuzenrad stappen, of hotdogs eten. Je bezoekt er allerlei leuke tentjes op de boulevard, of gaat wat frisse lucht en zand scheppen op het strand. Het kan eigenlijk allemaal.

Op de eerste dag van de zomer is er altijd de “Mermaid Parade’, waarin duizenden mensen verkleed als onderwaterwezens voorbij lopen. Kleine waarschuwing, het is toegestaan om topless te lopen in New York, dus er komt wel regelmatig wat bloot voorbij wandelen.

 

Meer lezen?

Reistips voor lange droomreizen met kids; de voorbereiding

De ultieme minimalist vakantie paklijst voor (grote) gezinnen

Vakantie met kids?! Vergeet deze dingen niet

De natuurspeeltuin; alle beste natuurspeeltuinen in Nederland op een rijtje

PIN IT

verrassende traveltips stedentrip new york met kids verrassende traveltips stedentrip new york met kids