Ben jij aan het koken met pakjes en zakjes?! You ROCK!!! Want jij eet gezonder dan degene die zonder pakjes en zakjes koken!
He? Wat zag je nou? Koken met pakjes en zakjes is toch helemaal niet gezond. Tenminste dat is wat de voedingsdeskundigen altijd willen beweren. Maar uit recent onderzoek blijkt dat wanneer je met zakjes en pakjes kookt, je meer groenten gebruikt dan mensen die zonder pakjes en zakjes koken. Yes yes yes! Ha, ik wist wel dat deze niet-keuken-prinses ergens toch wel goed bezig was. En daarom deel ik vandaag voor de verandering eens de lekkerste pakjes en zakjes gerechten met je, die bij ons regelmatig de revue passeren. Met sommige volgen we nauwkeurig het recept na, anderen hebben we zo getweakt dat we met ons grotere gezin ook gewoon met een standaard verpakking kunnen werken.

Kip Tandori koken met pakjes en zakjes

Inmiddels kan ik koken met pakjes en zakjes, en de gerechten maken zonder nog op de verpakking te kijken. Wij hebben ook een aantal kleine aanpassingen gedaan in het receptuur. Maar Kip Tandori komt echt heel regelmatig terug in ons weekmenu. Met ons grote gezin kunnen we kiezen uit een familie verpakking (die eigenlijk bestaat uit twee keer de normale verpakking), maar hebben toch nog vaak genoeg aan de normale verpakking. We doen alleen in plaats van 300 gram kipfilet, er 600 gram in, en in plaats van 125 ml creme fraise, gebruiken we het hele potje met 200 ml creme fraise. Ook om voedselverspilling wat tegen te gaan

Burritos koken met pakjes en zakjes

Oeh lala…. Dit is eigenlijk mijn favoriete koken met pakjes en zakjes maaltijd. Normaal gesproken is het dus ook voor 2-3 volwassenen, maar ook dit recept passen we zo aan dat we er met 2 volwassenen en 3 (met de pot mee etende) kinderen er ook genoeg aan hebben. Ook hier gebruiken we weer extra kipfilet, doen we alle creme fraise bij de (dip)saus. Ook kopen we losse mini wraps bij, die we gebruiken voor extra burritos. Normaal gesproken zitten er zes in, wij eten er zelf meestal minimaal twee, dus we doen vaak nog drie extra mini wraps erbij zodat er meer dan genoeg is voor iedereen. Door wat extra kipfilet, en door wat extra paprika (klein gesneden, en niet in reepjes zoals het recept zelf zegt) toe te voegen kun je dan toch nog drie extra burritos vullen.

Macaroni en Spaghetti koken met pakjes en zakjes, én wat extra’s

We maken zelf verschillende pasta sauzen, maar één van de lekkerste sauzen vinden de kinderen toch eentje die ik zelf heb bedacht met een zakje macaroni mix. In plaats van alleen maar water bij te voegen, en de groenten, doen wij het weer net wat anders. Niet alleen omdat we van lekkere dikke sauzen houden, maar ook omdat we zo voor iedereen lekker veel saus hebben,

Als ik wat extra tijd heb, maak ik mijn eigen tomatensaus erbij, door gewoon 15 cherry tomaatjes klein te snijden, en deze extra toe te voegen bij de andere groenten. Deze worden dan vanzelf zacht en daarna voeg je nog het zakje mix toe. Maar meestal komt het er op neer dat ik gewoon een kant en klaar pakje tomatensaus er bij in knikker, zodat de saus wat dikker wordt. En zo kan ik er ook stiekem wat extra groenten in stoppen.

koken met pakjes en zakjes

Mijn kids houden eigenlijk niet zo van die voorgesneden macaroni groenten. En ook houden ze niet echt van courgette, paprika en prei. Mmmmmm dan moet je wat. Soms heb ik gewoon zoiets van, je eet maar gewoon wat de pot schaft, maar soms strijk ik over mijn hart. Dan gooi ik alle groenten (en dan soms zelfs twee zakken) door de blender, waardoor er een dikke papperige substantie vol met groenten ontstaat. Hier voeg ik dan na het bakken van het gehakt, de saus mix aan toe, en dan de ge-chopte groenten. Samen met de extra tomatensaus hebben we dan eigenlijk wel genoeg saus voor 8 personen, dus de extra dikke, vol groenten gepropte saus, doe ik dan in de vriezer. Twee vliegen in één klap dus. Goede en gezonde saus, die ik in één keer maak, om vervolgens twee keer van te smullen.

 

Bobotti koken met pakjes en zakjes + extra fruit

Deze Afrikaanse ovenschotel is super makkelijk te maken, en maakt gebruikt van de groenten die wij als Nederlander het vaakst gebruiken, de sperzieboon. Onze kids vinden sperziebonen dan weer niet heel geweldig, maar in deze ovenschotel willen ze het wel eten. Dus deze koken met pakjes en zakjes maaltijd is de uitkomst om ze toch een populaire groente te laten eten. Het gerecht zegt om minder gehakt te gebruiken dan dat wij dat doen, maar ja. Inmiddels zul je wel weten dat wij overal gewoon minimaal 500 gram gehakt door heen gooien. Ook gebruik ik zelf in plaats van appels soms ook bananen én appels. Een gerecht met zowel groenten als fruit! Gezonder kan het haast niet toch?

 

En kook jij wel eens met pakjes en zakjes? Of zijn deze uit den boze in jullie huishouden?

SHOP THE FOOD

Makkelijk en snel je pakjes en zakjes pakketten bestellen?! >>> Dat kan HIER <<<

 

Meer lezen?

Gezond eten extra lekker maken met kruiden; Yummy Mummy

Yummy Mummy  Parelcouscous & gevulde kipgehaktballetjes


© Shutterstock

Het hele onderzoek kun je hier inzien :  Onderzoeksrapport Kantar Public voor Honig