Op vakantie met de kids. Hartstikke leuk en gaaf, even lekker eruit, en in een andere omgeving. En dat doen we vast allemaal heel graag. Maar stel je eens voor dat je gewoon vaker dan 1 of zelfs 2 keer per jaar er op uit kon gaan. Gewoon zo vaak als je wilt. Een eigen Tiny House dus, alleen dan maar voor een aantal weken per jaar, in plaats van voor altijd.

Dat is waar wij afgelopen jaar over na hebben gedacht. Hoe kunnen we meer tijd met onze kids meer tijd doorbrengen, het liefst nog zonder schermen en WiFi en zo. Gewoon old school, lekker buiten spelen, eventueel een keertje zwemmen, een dagje uit gaan, en dan aan het einde van de dag lekker wat eten, een spelletje en uitgeput naar bed. Het hoeft echt niet in een vakantie villa te zijn. Zelfs een gebruikte stacaravan van Stekelbos waar we met z’n allen in passen zou al fantastisch zijn. En dat is precies waar we mee aan kwamen.

Een eigen vakantieplekje met een Tiny House

Een eigen sta-caravan of chalet op een prachtig vakantiepark leek dé oplossing. We konden er heen gaan wanneer we wilden, want met een jaarplaats ben je op de meeste vakantieparken het hele jaar door welkom. Er zijn altijd dagen of periodes waarin je niet meer dan ‘zoveel’ dagen op het park mag zijn. Maar in principe kun je sowieso alle vakanties er heen, en wat dacht je van de weekenden, of zelfs een marge-dag van school.

Op vakantie in de buurt

Daarom is het handig om als je graag zo vaak mogelijk wilt gaan, een vakantiepark in de buurt  te kiezen. Zo vonden wij het een beetje jammer om ergens in de Brabantse bossen een vakantie plekje te hebben. Want voor we dan ook echt op vakantie zijn, zijn we drie uur verder. Dus ons oog viel op vakantiepark ’t Hout, hier ongeveer een 20 minuten vandaan. Dan kunnen we dus zelfs op een ochtend besluiten om even erop uit te gaan, en zitten we binnen een half uur op een compleet andere wereld. Met een grote zandvlakte er vlak naast, bossen, en vooral rust en ruimte. En eigenlijk denk ik dat je overal in Nederland wel zulke plekjes hebt op een redelijke afstand. Misschien niet met een zandverstuiving, maar wel eentje die totaal anders is dan waar je nu woont.

Voorzieningen op je vakantieplek

Op ons ‘droom vakantiepark’ zijn echt heel erg fijne voorzieningen, en daar hebben we het ook echt wel op uitgezocht. Met vier kiddo’s die high energy hebben, is het wel fijn als ze die ook ergens kwijt kunnen. Een speeltuintje op het veldje is leuk, maar soms is het nog beter als er iets groots is.

En bij mooi weer is het natuurlijk fantastisch als je een mooi speelstrand op je vakantieplek hebt. Of een zwembad, of zoals in ons geval een zwembad én water speelparadijs.

En wat in mijn ogen in van de grootste pluspunten is? Dat er ook een mega grote binnenspeeltuin bij zit. Voor de gasten (of caravan eigenaren) helemaal vrij toegankelijk, net als het zwembad. Dus of het nu stralend weer is, of je de hele week in de regen en hagel zit, er is altijd wat te doen. Ook kun je kijken of er een recreatieteam is, dat met de kids knutselt, een speurtocht organiseert. En op sommige vakantieparken zijn er zelfs hele shows en musicals. Als je veel tijd op je vakantieplek wilt gaan doorbrengen, dan zijn de voorzieningen echt wel iets waar je genoeg aandacht aan wilt besteden.

En dan maar gelijk even een heikel punt. De een wil het liefst alleen op een vakantiepark zitten waar WiFi in de accommodatie is. Voor mij is WiFi in het restaurant (of de binnenspeeltuin) genoeg, Ik wil namelijk juist minder online zijn als ik op vakantie ben, of als ik de rust op zoek. Maar dat is dus iets wat je voor jezelf moet bepalen. Of je ook WiFi in je sta-caravan of chalet wilt hebben of toch liever niet.

Een eigen vakantie ‘huisje’ als tiny house

Als minimalistische mama is zo’n vakantiehuisje echt geweldig! Waarom?! Er is geen plek voor rotzooi, het heeft alleen de hoognodige zaken, geen prullaria. En wat dacht je van schoonmaken? Dat heb je in een paar minuten gedaan. Een paar vierkante meter is zo schoon gemaakt. En dat is wat ik op vakantie toch het liefste zo min mogelijk doe. Schoonmaken.

Doordat er maar weinig opbergruimte is, kun je ook niet veel meenemen, Elke keer als we op vakantie gaan verbaas ik me erover met hoe weinig je eigenlijk jezelf prima kunt redden. De 8 borden, bekers en bestek. Ja, je moet misschien elke keer even snel een handwasje doen, maar het is gewoon genoeg voor ons zessen. En je hebt niet meer nodig dan bedden, een fijne bank, en een plek om te eten, koken en douchen.

Stiekem droom ik van een tiny house, maar dat is toch de Amerikaanse kant van mijzelf denk ik. Hier in Nederland is dat nog niet heel erg groot, maar wie weet. Voor nu zou een eigen tiny house op een vakantiepark dus echt helemaal geweldig zijn!

 

Meer minimaliseer artikelen lezen?!

De ultieme minimalist vakantie paklijst voor (grote) gezinnen

Cadeautips voor kinderen die alles al hebben en wat leuks & nuttigs willen #MinimalistMama

Een stylisch rugzak luiertas als mama musthave #MinimalistMama

Zó breng je een persoonlijke touch en sfeer in een minimalistisch interieur #MinimalistMama

 

PIN IT