Stel jij ook altijd de verkeerde vragen aan je kids, die alleen maar met een knikje of een hmm, een korte ja of nee worden beantwoord? Eigenlijk willen we graag veel meer weten van de kids, behalve of ze iets leuk vonden of niet soms? Gelukkig kwam Elma van Vliet met het toffe kaartspel ‘ Vraag Maar’ , waar heel veel leuke en originele vragen staan. Het spel speel je met moeder en kind, of vader en kind, en hebben elk andere vraagkaartjes. Zo wordt het super gemakkelijk om een leuk gesprek te hebben met je kind, en leer je ze in één klap nog beter kennen ook! Wat ook leuk is, we mogen alvast voor Vaderdag een set kaarten ‘Vraag Maar’ weggeven.

Over het kaartspel ‘Vraag Maar’

Waar heb jij vannacht over gedroomd? Wat wil je van mij leren? Heb jij vroeger weleens iets stiekems gedaan, zonder dat je moeder het wist? Wanneer moet je om mij lachen? Vraag maar! gaat in op alledaagse en niet-alledaagse onderwerpen en staat garant voor eerlijke en verfrissende antwoorden. Het spel is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, en uitgevoerd in twee varianten: Vraag maar, mama! voor moeder en kind, en Vraag maar, papa! voor vader en kind. Naast de 64 kaarten met vragen bevat het spel een boekje met tips van Elma om een expert te worden in het luisteren en het stellen van goede vragen. Zo wordt Vraag maar! onbewust een moment van reflectie en echt contact tussen ouder en kind. Het spel is vanaf 8 mei 2017 verkrijgbaar bij boekhandels, kinderwinkels en webshops voor €15.

De leukste vragen op een rij

Om je alvast een kleine sneak peak te geven, laten we onze top vijf ‘Vraag maar, papa!’ en ‘Vraag maar, mama!’ vragen laten zien. Dan heb je alvast een klein aanknopingspunt om een leuk gesprek te hebben met je kids waarin je hopelijk veel van elkaar leert. En weet je wat nou het leuke is? Misschien zijn de antwoorden van je kids (en van jezelf) over een aantal weken wel heel anders!

Papa vraagt: ‘Welke dingen doe je het liefste samen met mij?’ – zoonliefs antwoord: Voetballen natuurlijk

Papa vraagt: ‘Waar zijn we al te lang niet geweest?’ – dochters antwoord: in Amerika (waar we overigens vorig jaar nog waren, maar ok  😉 )

Kind vraagt: ‘Wat is het engste dat je ooit hebt gedaan?  – mijn antwoord: zelf een zweefvliegtuig besturen voor 10 minuten. Het idee dat er geen motoren op zitten om je te helpen vond mama echt heel erg eng.

Kind zegt: ‘Verzin 3 woorden in geheimtaal voor ons samen’ – mijn antwoord: aardappelen met jus (voor als papa zogenaamd stout doet, en je mij moet helpen met stoeien), sakapopoli (fout geschreven, maar Grieks voor ‘Ik hou meer van jou’) en de derde zeggen we natuurlijk niet, want anders kan iedereen straks onze geheim taal verstaan….

Mama vraagt: ‘Waarom ben ik een goede mama voor jou? – dochters antwoord: Omdat u een duikbril heeft gekocht zodat ik geen water in mijn ogen krijg bij Slagharen….

Dussssss… we hopen maar dat op die vraag binnenkort nog andere intelligente antwoorden komen, want dat is toch niet perse waar ik voor herinnerd wil worden, maar het was wel schattig om te horen dat dat het eerste was waar ze aan dacht. Heerlijk vind je niet? Dat komt dus door de verrassende vragen en antwoorden van de ‘Vraag maar’ kaartspellen.

Wat vinden de kids van het spel?

Onze kids zijn echte spelletjes-freaks, en vinden kaartspellen ook erg leuk om te doen. Er was wel even verwarring toen ik vertelde dat er geen regels waren. Maar huh, hoe moet je dan winnen. Tja… Winnen bij een spel is toch kennelijk wel heel erg belangrijk. Ik heb dus bij dochterlief (nadat zoonlief het ‘spel zonder regels en winnaar’ geen goed idee vond) maar achterwege gelaten dat het een spel was. Gewoon gezegd dat we iets leuk gaan doen, dat maakte het al een stuk minder verwarrend. Misschien ligt dat aan onze kids, maar mocht je echte spelletjes kids hebben die  van winnen houden, dan is dit misschien een betere aanpak.

Over het feit dat het een ander spel was dan anders, vonden ze het wel leuk. Vooral dochterlief die toch al van praten had, kon prima meedoen, ondanks haar vier jaar. Sommige vragen vroegen om wat meer uitleg voor een meisje van vier.

Eenmaal bezig, vond ze het vooral leuk om ook vragen aan mama te stellen. Want vragen stellen doen ze wel, maar meer ‘mama waarom…’ of ‘mama waar is mijn ….’. Maar deze begeleide vragen vond ze dus ook wel leuk. Omdat ze niet zelf kan lezen, moest ik het voorlezen en had zo een voorsprongetje op wat ik als antwoord zou geven.

Het leukste vond ik zelf dat je ook ondertussen meer leert over jezelf. Want hoevaak stel je jezelf nou eigenlijk goede vragen? Met ‘Vraag maar, mama!’ kun je dus ook prima jezelf beter leren kennen, en maak je er een ‘Vraag maar, aan mezelf’ spel van maken. Maar dat is een heel ander verhaal.

 

WIN: Kaartspel ‘Vraag maar, papa! ‘ voor vader en kind

Wil jij nou ook de papa in jullie leven verrassen met het toffe kaartspel ‘Vraag maar, papa!’ dan is deze week jouw geluksweek. Je maakt namelijk kans op het ‘Vraag maar, papa!’ kaartspel, waarmee je papa en de kids een leuk en leerzaam momentje kunnen creëren. Voor het slapengaan, of een keertje in het weekend?

  • Wanneer wil jij dit spel (laten) spelen? Laat het ons weten in een reactie en je maakt automatisch kans.

Meer kans maken?! Dan volg je ons op onze social media kanalen, of je deelt het Facebook bericht met je vrienden (wel openbaar anders kunnen we niet zien dat je het gedeeld hebt).

FacebookTwitter en Instagram.

Meedoen kan van maandag 22 mei 2017 tot en met maandag 29 mei 2017. De winnaar krijgt dus de dinsdag bericht. Hou je email goed in de gaten, zodat je zeker weet dat de mail niet in je spam belandt.