Wij zijn steeds meer aan het overstappen naar een capsule wardrobe voor kids. Een wat?! Een capsule wardrobe. In het kort gezegd is het gewoon een minder kleding in de kast. Maar niet alleen maar minder kleding, de kleding die er wel in zit, is beter, mooier, en goed te combineren met de andere kleding. Zo heb je dus geen tien shirtjes nodig en 10 broeken, maar kun je met 5 broeken en 5 shirts nog steeds met gemak 20 verschillende outfits maken.

Door de juiste basis items te kiezen, en die af en toe aan te vullen met wat statement pieces. Items die je gewoon met de trends mee koopt. Maar door goede basisstukken te kiezen, hoef je niet elk seizoen naar de winkel om nieuwe kleding te kopen. Je kunt gewoon kijken wat je nog hebt, wat er nog past (vooral bij kinderen erg belangrijk omdat zij nogal snel groeien) en wat je nog wilt aanvullen. Dus vandaag leer ik je graag de grond beginselen van het maken van een capsule wardrobe voor je kids.

Kies kwaliteitskleding als basis items in de capsule wardrobe voor kids

De basis items zijn het meest belangrijk. Zowel bij babykleding als bij kinderkleding is kwaliteit namelijk echt een must. Omdat je de basics met een capsule wardrobe vaker gebruikt dan wanneer je tientallen kledingstukken hebt, is het echt wel heel belangrijk dat de basics dus van goede kwaliteit zijn.
Zelf probeer ik om duurdere merken zoals B-Nosy, Z8, Tumble ‘N Dry etc. in de SALE te kopen. Zo heb ik wél de kwaliteit, maar niet de hele hoge kosten die soms aan merk kleding vast zit, er voor hoef te betalen. De aanvullende items kunnen dat van een goedkoper en iets minder goed merk, omdat die toch maar één seizoen meegaan. Over het algemeen zijn de meeste kinderen toch ook een jaar later niet in de zelfde maat, dus vaak gebruik je kleding niet heel lang. Wij doen wel zo lang mogelijk met vooral de meisjes kleding, maar dat kan ook omdat we drie meiden achter elkaar hebben.

Kinderkleren doorgeven, dat kan met goede items!

En dan zie je gelijk waarom een capsule wardrobe voor kids zo handig is. Ik heb namelijk wel wat shirtjes van onze oudste dochter nog, maar die vind ik gewoon echt niet meer mooi. Dus die geef ik door aan iemand die nu die stijl heeft. Maar de basic items die ik toen had, en wat duurder waren, en van goede kwaliteit, die heeft de derde dochter nu dus nog steeds aan, Fijn spijkerbroekjes, een goede tussenjas, een warme winterjas, en ander goed spul. Dat blijven we gewoon lekker hergebruiken tot het echt helemaal uit elkaar valt.

capsule wardrobe voor kids

Niet teveel kleur en printjes voor de basis items

Je zult nu misschien wel begrijpen dat juist omdat die basis items langer mee gaan, het handig is als die niet heel erg trend gebonden zijn. Zo is een gewone jeans altijd goed, en kan een zwart shirtje ook altijd. Een shirtje met botanische print of juist grafisch is nú helemaal in. Maar over een jaartje waarschijnlijk niet meer echt. Dus als je graag een duurzame kledingkast wilt maken, dan kun je het best kiezen voor kleding met niet al teveel (of te felle, sprekende) kleuren. Dan heb je er veel langer plezier van. En die trends kun je gewoon blijven volgen, door statement pieces te gebruiken.

Leef je uit, laat je stijl zien met statement pieces

Naast goede jeans, en de andere fijne basics, is het dan eindelijk tijd om wat persoonlijkheid in de kledingkast van je kind te brengen. Dat doe je met de statement pieces. Heb je een hartstikke vrolijk en uitbundig kind? Koop dan die knalroze confetti rok die ze zo graag wilt. Je kunt dat heel makkelijk combineren met andere basic items, waardoor je met alleen één knalroze rok toch met gemak 5 verschillende outfits in elkaar steekt.

Shirts met plaatjes… je moet er soms gewoon aan geloven

Of heb je een Jurassic World fan in huis?! Koop dan lekker zo’n shirt en combineer het met een fijne camouflage broek de enige dag. De volgende dag met een jeans, en als het wat kouder is gooi je er een zwart vest overheen. Zo kun je toch weer veel combi’s maken, en heeft je zoon toch nog een lievelingsshirt dat hij keer op keer aan kan. En ja, je leest het goed, ik ben de ervaringsdeskundige wat t-shirts en Jurassic World betreft, haha.

Binnenkort gaan we nog dieper in op het echt stap voor stap maken van een capsule wardrobe voor kids. Zodat je ook als je geen flauw benul van kids fashion hebt, toch een fijne minimalistische garderobe in elkaar kunt knutselen.

Hebben jouw kids veel kleding? Of meer een capsule wardrobe?

 

 

Meer lezen?

Cadeautips voor kinderen die alles al hebben en wat leuks en nuttigs willen #MinimalistMama

Zó breng je een persoonlijke touch en sfeer in een minimalistisch interieur #MinimalistMama

Een stylisch rugzak luiertas als mama musthave #MinimalistMama

Greenstory: het herbruikbaar notitieboek voor al je kids uitspraken, wensenlijstjes en to-do’s #MinimalistMama

 

 


© Shutterstock

Dit bericht bevat gesponsorde content en/of affiliate links. Dit kost jou helemaal niets, maar levert ons een zakcentje op waarmee we de site draaiende houden. en leuke dingen met de kids van doen.