Yes het is zo ver. Al het hout ligt in de tuin, de palen staan in het beton te drogen (as we speak) en we gaan beginnen. Met wat zul je misschien denken? Wat dacht je van een prachtige veranda! Eind vorig jaar begonnen we met onze verbouwing, waarbij we de keuken verplaatsten naar de woonkamer, en de woonkamer in de nieuwe uitbouw plaatsten. Een helse klus, we leefden drie maanden met z’n zessen boven. Maar die verbouwing was zoooo alles waard! We wilden alleen ook buiten beter kunnen vertoeven. Momenteel is onze tuin (mede door de verbouwing) een bouw afval plaats, en daar gaan we dus nu een begin maken aan een nieuw plekje.

Veranda met overkapping of toch een tuinkamer?

Je hebt het misschien wel eens in een woonmagazine of een advertentie online gezien, een tuinkamer wordt steeds populairder. Bij een tuinkamer heb je eigenlijk wat vroeger een serre werd genoemd. Je kunt dus met het plaatsen van glazen wanden en plafond een prachtige lichte extra ruimte aan je huis toevoegen. Serres waren vaak slecht geïsoleerd waardoor je alsnog in de koudere maanden er geen gebruik van kon maken, maar tegenwoordig is dat natuurlijk beter. De meeste tuinkamers hebben drie dubbel glas, waardoor je echt goede isolatie hebt.

Hierom kiezen wij voor een veranda

Maar toch kozen wij voor een veranda… Een overkapping dus, en we gaan een verhoogde ‘vlonder’ maken onder de veranda. Ons huis staat echt bijna 60 cm boven de grond in de tuin, dus dat is zo’n mega afstap die ik niet fijn vind, zeker niet met kinderen.

Door het plaatsen van de veranda, dus de overkapping + vlonder, brengen we dat gat naar 0 centimeter. We kunnen strakjes dus gewoon heerlijk zo ‘doorlopen’ naar buiten. Zo van ons binnen, naar ons extra stuk huis buiten.
Met een tweetal heaters kunnen we ons buitenleven zo heerlijk uitrekken naar tot zeker eind november, heerlijk buiten zitten in de frisse lucht. Vitamine D opdoen. Ik moet namelijk bekennen dat wij echt veel te veel binnen zijn. Hoe goed ik mijn best ook doe, ik plof het liefst neer op de bank met een boek. Hoe tof is het dat we dat straks gewoon buiten hebben. Een chillplek, een extra eet hoek en dat allemaal in de buitenlucht.

Super gezond ook voor de kids.

Een tuinkamer leek mij ook fantastisch, maar daarmee had ik toch minder het idee dat we echt buiten waren. Dus de veranda wordt ons nieuwe fantastische plekje waar we nog uren kunnen relaxen, eten en spelen.

Wij kunnen niet wachten om het resultaat te laten zien, dus blijf ons ook vooral volgen op Instagram, dan kom je het zeker tegen.

Meer minimalistische tuin tips lezen?

Je tuin weer helemaal winterklaar maken #MinimalistMama

Summerproof & kindvriendelijke tuin in een handomdraai

Super coole poolparty in je achtertuin

Nooit meer grasmaaien in deze kindvriendelijke tuin