Onze oudste dochter moest en zou deze vakantie zelf slijm maken. Want iedereen in haar klas had al slijm, en deze mama weigert om slijm te kopen. Dus moesten we maar zelf slijm maken. En ondanks dat er echt zoveel recepten op het internet staan om zelf slijm te maken, is het echt ontzettend lastig. We hebben wel drie verschillende recepten om zelf slijm te maken geprobeerd, maar alleen maar één van die recepten werkte. Misschien ligt het aan het warmere weer, of komt de verhouding toch wat nauwer dan degene die het zelf slijm maak recept deelt… Wij maakten in ieder geval zelf dit glitter slijm (of Frozen sneeuw zoals de meisjes het al zelf noemden) en het was een succes. Geen gedoe met te nat, te droog, te slijmerig, te hard. Gewoon precies goed. Dus als jij nog zoekt naar een leuke activiteit om deze zomer vakantie te doen, dan raad ik je ons recept om zelf slijm te maken echt 100% aan!

Zelf slijm maken; de ingrediënten

Op veel Amerikaanse sites kwam ik het ingrediënt Borax tegen, maar dat kennen we in Nederland gewoon haast niet. Gelukkig kwam ik na een beetje Google-en erachter dat in lenzen vloeistof meestal ook Borax zit, en dat dit dus de beste oplos is om zelf slijm te maken. Mocht je dus de lenzen vloeistof kopen om zelf slijm te maken, let er dan wel op dat je vloeistof koopt waar Borax ook daadwerkelijk in zit. Die van ons komt bij de Action vandaan.

zelf slijm maken

Ingrediënten om zelf slijm te maken:

  • Lijm (kinderlijm/knutsellijm, het liefst doorzichtig zodat je de glitters goed kunt zien)
  • Buisjes met glitters
  • Baking Soda (staat bij de bak producten in de meeste supermarkten)
  • Lenzenvloeistof (met Borax)
  • en een beetje geduld

Het is ook handig om een beslagkom of schaal te hebben, en een siliconen spatel om de boel om te scheppen. Dit kun je natuurlijk ook met je handen doen, maar nadat we de twee andere recepten hadden geprobeerd en met allerlei slijmerige vieze handen bleven zitten, waren we daar een beetje klaar mee.

Zelf slijm maken; aan de slag

  1. Doe de helft van het potje lijm in een beslag kom (ongeveer 50-65 ml)
  2. Voeg de glitters toe (wij deden ongeveer een kwart buisje, van de buisjes die je per 10 bij de Action koopt)
  3. Doe 1/2 TBSP baking soda bij de lijm en glitters, om zelf slijm te maken
  4. Voeg vervolgens nog 1 1/2 TBSP (dus anderhalf) aan het slijm
  5. Roeren maar…

Zelf slijm maken Zelf slijm maken Zelf slijm maken Zelf slijm maken

Na deze vijf simpele stappen het je zelf glitter slijm gemaakt, en kun je zelfs scheten laten met de zelfgemaakte slijm. Wat wil je nog meer?!

Je kunt er ook nog kleurstof aan toevoegen (welke je ook kunt gebruiken voor het kleuren van voedsel, en onder andere verkrijgbaar bij Xenos) maar wij kozen voor een zelf gemaakt wit/doorzichtige slijm met glitters.

Onze dochter van net twee jaar heeft zichzelf er echt wel meer dan een uur mee vermaakt, maar als je zelf slijm maakt moet je natuurlijk wel goed inschatten of het geschikt is voor je eigen kids. Sommige kinderen stoppen nou eenmaal alles wat ze te pakken krijgen in hun mond. Onder toezicht mee laten spelen, want zelfgemaakt slijm is gewoon niet heel erg gezond.

Zelf slijm maken

Heb jij nou ook zelf slijm gemaakt met ons recept? Deel dan een foto met #ontdekleercreeer op je social media! De tofste foto’s voegen we toe aan dit artikel.

Geen zin om zelf te maken?

Heb jij geen tijd of zin om alles zelf te maken, dan kun je natuurlijk ook gewoon je slijm kopen.

Meer zelf maken?

Prachtige DIYs die in elk interieur passen, samen klussen met #DIYDaddy of #DIYMommy

DIY; hippe Pompoms in je interieur

Babyshower DIY Mama To Be Mason Jar

DIY: bureau huisje voor in de kinderkamer