Een speelhuisje, een plek om in weg te dromen, je te verstoppen, of een boekje te lezen. Je speelt er vader en moedertje, of oefent er om later interieur stylist te worden. Een speelhuisje is dé ultieme speelplek voor veel kinderen. En daarom laten we je vandaag de tofste speelhuisjes zien. Sommige gemaakt van een saaie kartonnen doos, anderen zijn net echte minihuizen (met zelfs shutters op maat van DoeHetBudget, om je af te kunnen sluiten van de rest).

Laat de kids dus lekker los in hun fantasie spel, geef ze een potje, een pannentje, een oud kleed en een zaklamp met boek. En je zult tijdens een regenachtige dag helemaal niets meer van de kids merken.

Een speelhuisje voor binnen

Met de herfst in aantocht is het toch wel lekker om de kids binnen goed te vermaken. Dus een knusse speelhuisjes zijn dan wel een fijne uitlaatklep daarin.

Een cubby house als speelhuisje gebruiken

Een beetje jammer dat deze prachtige designer huisjes alleen nog maar in Australië te verkrijgen zijn. Want wat zijn ze prachtig! Deze blanco canvassen kun je nog helemaal pimpen naar behoeve, en je kunt ook allerlei mooie accessoires kopen en het allemaal aankleden.

 

 

Een bed omtoveren tot speelhuisje

Je kunt ook als je geen plek hebt, of tijd om een speelhuisje te maken, een bed omtoveren tot speelhuisje. Een stapelbed of hoogslaper is hiervoor het meest geschikt, maar met een beetje knutselen kun je van elk bed wel speelhuisjes maken.

https://www.instagram.com/p/BoT5YlIgdOl/?tagged=playhouse

Een speelhuisje voor buiten

Is het dan eindelijk straks weer mooier weer, dan kunnen we weer met z’n allen naar buiten. Wij bouwden afgelopen zomer een hut in onze tuin. Met wat overgebleven tegels legden we een echte vloer, en met takken en bladeren maakte we alles dicht. Maar je kunt ook aan de knutsel met hout. Kijk maar eens mee.

https://www.instagram.com/p/BoXiZMOhFH4/?tagged=playhouse

Meer lezen

Wil je nou ook meer leuke dingen doen met je kids in plaats van dingen te kopen? Kijk dan eens hieronder bij de andere posts want wij schrijven daar natuurlijk regelmatig over

GRATIS het NIEUWE dak op bij NEMO Travel Thursday

De natuurspeeltuin; alle beste natuurspeeltuinen in Nederland op een rijtje

Buiten spelen in de herfst; de leukste activiteiten en ideeën bij elkaar

10x buitenspelen in de winter

Makis kijken, in een Mangrovebos spelen, watermonsters garnalen voeren én meer in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

PIN IT

19 mooie speelhuisjes

19 stylisch playhouses