Trampoline kopen? Tips, trics en dé redenen om een trampoline te kopen op een rijtje

3 juli 2018

We vierden vorig week de verjaardagen van de kids. Ja, je leest het goed. De verjaardagEN, van alle vier de kids. Waarom?! Gewoon, omdat we een keer wilden proberen hoe het zou zijn om maar één keer echte ‘verjaardagsstress’ te hebben. En vooral omdat we een grote ‘droom’ hadden. Een trampoline kopen. En wat doe je dan? Zo’n trampoline is een vrij groot cadeau vinden wij, en niet iets wat je zomaar geeft. Het moest en zou dus een verjaardagscadeau zijn. Maar voor wie dan? De #funniestkidontheblog werdt een paar weken geleden twee jaar oud, dus dat was een goed moment om cadeau te doen. Maar een trampoline aan één kind geven, is toch eigenlijk wel een beetje vragen om problemen. ‘Het is MIJN trampoline, dus jullie mogen niet’, of ‘IK wil op de trampoline, hij is niet eens van jullie’. Yes, ik heb zelf een broertje en weet dus heel goed hoe kinderen denken. Als iemand zegt dat het van mij is, dan is het van mij. En dat is helemaal waar voor peuters. Mij, mij mij! Geen fantastisch plan dus, maar wanneer geven we dan zo’n groot cadeau? Met Sinterklaas of Kerst was leuk geweest. Maar wees nou eerlijk, wanneer ga je nou in de winter ook echt naar buiten om trampoline te springen? En wat doen we dan de hele zomer in de tuin?! Daarom besloot ik maar om de verjaardagen van alle kids te vieren, en konden we ze eindelijk die langverwachte trampoline cadeau doen. Een trampoline kopen was nog niet zo makkelijk als het leek trouwens, dus daarom vertel ik je vandaag graag meer over waar je op moet letten als je een trampoline wilt kopen, en waarom een trampoline kopen zo’n geweldig idee is.

Een trampoline kopen…. waar begin ik mijn zoektocht?

Als je een drukbezette moeder bent, zoals ik, dan heb je meestal geen zin om met kinderen en al op stap te gaan, naar een winkel om een trampoline te kopen. Speciaal als het een verrassing moet blijven. Dus wat doe je dan? Online shoppen maar! Gelukkig zijn er tal van online shops die trampolines verkopen. Varriërend van € 50,- voor een kleine fitness trampoline, tot maar liefst € 800,- voor een vier meter lange trampoline met net! Oef, waarom zijn die prijsverschillen zo enorm groot? Natuurlijk speelt kwaliteit hier een grote rol. Je kon een aantal weken geleden namelijk zelfs een trampoline bij de Lidl kopen, en ook bij de Action verkopen ze af en toe trampolines. Je ziet er dan in veel tuinen hier in de wijk wel eentje staan. Maar je ziet ook gelijk best wel een verschil aan kwaliteit.

Veiligheid

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat een trampoline veilig is. Waar we vroeger op de boerencamping op een trampoline sprongen waar de veren net niet in je kont staken, en er absoluut geen net om heen zat, maar een grasveld met bobbels, moet alles tegenwoordig veel veiliger zijn. Een trampoline kopen mét net is dus eigenlijk wel een must. Die netten zijn trouwens ook weer van verschillende kwaliteit, en ook de buizen constructie waar het net aan vast zit is een dingetje.

Kwaliteit van het veiligheidsnet

Als je een trampoline gaat kopen, let dan vooral goed op de kwaliteit van het veiligheidsnet, want dat is waarom je een net erom heen hebt. Niet voor de sier (want zo lijken die joekels van trampolines vaak nog groter), maar voor de veiligheid van je kids. Een net dat aan de bovenkant alleen maar vastgeknoopt zit met een beginnersknoopje dat je er zelf in moet leggen, is niet zo veilig. Onze trampoline heeft een soort stalen dunne buizen constructie die door de bovenkant van het net heen zit, en die stalen buizen zitten vastgeschroefd in een stevig omhulsel. Een knoopje in een touwtje gaat een stuk sneller los of kapot tijdens het springen, dan zo’n stevige constructie zoals wij hebben.

Ook de buizen die het veiligheidsnet omhoog houden zijn niet geheel onbelangrijk. Als je met drie keer tegen een buis aanspringen als een gebroken stuk ijzer hebt, dan ben je natuurlijk nog veel verder van huis. Let er op dat om die buizen ook een stevig stuk foam zit. Want wat is er nou gevaarlijker dan van een trampoline stuiteren omdat er geen net om zit? Tegen een ijzeren paal aan stuiteren, omdat er een net omheen zit. Bij de meeste trampolines is dit standaard, maar tijdens mijn zoektocht naar een trampoline kopen, bleek dat er toch nog trampolines zijn waar dit niet eromheen zit.

trampoline kopen tipsPrijs zegt vaak veel over de kwaliteit

Je kunt er eigenlijk niet omheen. Als je een trampoline gaat kopen, zul je of moeten kiezen voor budget versies met minder goede kwaliteit, of je trekt de portemonnee wat verder open en hebt jarenlang plezier aan de trampoline. Zelf lees ik graag reviews over een bepaald product, voor ik het aanschaf. En zo kom je erachter dat de duurdere trampolines ook echt wel veel langer meegaan dan goedkopere. Zo las ik meerdere reviews waarbij ouders zeiden ‘dit is onze derde trampoline, en de eerste die langer dan twee jaar volhoudt’. En dat is ook wat ik in mijn omgeving vaker hoor. Dat mensen een goedkope trampoline kopen, daar een jaar, maximaal twee jaar, mee doen, en dat de trampoline dan eigenlijk wel bij de schroot kan.

Onze trampoline is dus echt wel uitgezocht op kwaliteit. Ik betaal liever nu iets meer, dan dat ik over een jaar weer een nieuwe moet kopen. Goedkoop is in het geval van een trampoline kopen toch vaak echt wel duurkoop.

Waarom elk gezin een trampoline zou moeten kopen

Oei, ik hoor je. Wij hebben alleen een balkon, dus we kunnen geen trampoline kopen. Of… we hebben een hele kleine tuin, dus een trampoline past daar nooit ook nog bij in. Maar als je even die twee redenen wegdenkt, en de ruimte voor een trampoline hebt, dan zeg ik; nu als de wiedeweerga een trampoline kopen. Waarom?! I’ll show you:

trampoline kopen tip

Zoals je ziet, zijn er meer dan genoeg fantastische redenen om vandaag nog een trampoline te kopen. Speciaal met de zomervakantie in aantocht. Als je niet op vakantie gaat, weet je op deze manier toch zeker dat de kids zich in ieder geval een groot gedeelte van de tijd, zichzelf goed zullen vermaken.

 

Heb jij al een trampoline in de tuin staan? Of zit je er nog aan te twijfelen om een trampoline te kopen?

 

Meer lezen?!

Cadeautips voor kinderen die alles al hebben, en wat leuk en nuttigs willen #MinimalistMama

De natuurspeeltuin; alle beste natuurspeeltuinen in Nederland op een rijtje

Minimalistische, duurzame en groene kraamcadeau tips!

Mak’s kijken, in een Mangrovebos spelen, watermonsters garnalen voeren én meer in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

UV zwemkleding voor veilig zwemmen en spelen in de zon

 

 


© Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge