Herfst herfst, wat heb je te koop… Behalve honderdduizend bladeren op een hoop, ook een hoop leuke activiteiten en evenementen waar je met je kids heen kunt. Joehoeee, een hele vakantie vol plezier. En omdat er zoveel leuks te doen is, helpen we je een beetje op weg, en hebben we een fijne lijst met herfstvakantie tips met kinderen. Let’s go.

Doe’s Gek Festival in Zwolle

Vanaf 25 oktober t/m 28 oktober kun je op maar liefst 15.000 m2 komen spelen, bouwen, glijden, dansen, meedoen aan het kindercircus, met LEGO spelen en nog veel meer. Het is letterlijk het festival waar ‘alles kan’. Waar ooit Legoworld in de IJselhallen in Zwolle paste, is daar nu plek gekomen voor dit knotsgekke festival.

Je kunt ook naar een van de vele shows, maar ook zelf naar de MusicalSchool van Telekids, of kom lekker koekjes bakken. Maar pas ook op voor de loslopende T-Rex! Of ontmoet jouw favoriete YouTube sterren. Vermaak en plezier voor kids van alle leeftijden dus.

Wij gaan er zelf heen, en slaan Legoworld dit jaar even over. Maar gelukkig is er op dit Doe’s Gek Festival ook echt wel heel erg veel LEGO om ook mee te bouwen en spelen, dus de kids zullen niks missen. En dat voor maar € 12,50 per persoon (online, aan de kassa betaal je € 14,50) Een stuk betaalbaarder dus.

Druiven oogsten in Vijlen, Zuid Limburg

Eens met de handen bezig met de kids?! Dan kun je behalve pompoenen plukken ook eens druiven gaan plukken in Zuid Limburg. Sanne schreef er uitgebreider over op haar blog EnSanneReist, dus voor meer info kijk je daar.

Minder bekende & goedkope uitjes in Amsterdam

Je kunt honderden uitjes vinden in Amsterdam en de meeste zijn ook prima te doen met kids. Maar als je van wat meer lowkey en betaalbare Amsterdamse uitjes houdt, en niet naar de standaard toeristische plekken wil met je kids, dan heeft Annelies (van Dirksdotter) deze voor je.

Madurodam tijdens de herfstvakantie

Madurodam, Nederland in het klein, maar op een grootste manier. En er is ook echt heel erg veel leuks te doen in de herfstvakantie. Met het theater Ozofijn is er ook binnen vermaak voor kids van 4-8 jaar, of je kunt in de Playzone gaan sporten tijdens de clinics. Dus ook als het minder mooi weer is, is er genoeg te doen. Joyce ging er heen en was heel enthousiast over Madurodam in de herfstvakantie.

Bezoek een Schaapskooi bij jouw in de buurt

Danielle, van PuurVanGeluk, schreef meerdere herfstvakantie tips, en een daarvan was om een Schaapskooi te bezoeken. Fantastisch idee, en ook lekker buiten in de frisse herfstlucht

Lekker wandelen in de natuur, in heel Nederland

Wandelen met kids is helemaal niet saai. Wij zeggen zelf altijd dat we ‘op AvonturenPad gaan’, dan klinkt het al gelijk minder saai dan ‘we gaan wandelen’. Maar dat even opzij gezet… Er zijn ontzettend veel mooie en leuke wandelingen die je kunt doen met kids. Op KidsErOpUit geven ze méér dan genoeg toffe wandelroutes met kids.

Legoworld in Utrecht

We noemde het al even, en elk jaar vind het grootste plastic steentjes evenement plaats in Utrecht. Legoworld is niet alleen ontzettend gaaf voor de kleine LEGO fans, er lopen ook legio grote fans rond. We gingen elk jaar, en elk jaar weer was er meer dan genoeg voor een hele dag te doen. De kids zijn nog altijd erg enthousiast over Legoworld. Linda bezocht het Legoworld evenement dit jaar en geeft je een uitgebreide sneak peak.

Op zeilkamp in Garijp, Friesland

Even iets heel anders? Doe dan je kids op een zeilkamp. De schippers van de Kameleon zijn er niks bij. Je leert er niet alleen zeilen, maar maakt er ook nieuwe vrienden en geniet van de natuur. Marguerita schreef er een uitgebreide review over.

Slechter weer? Duik een museum in

Is het weer wat minder? Dan kun je natuurlijk heel erg veel gave museums bezoeken.De 20 leukste musea met kids vind je op de site van Saskia, en haar bloggers eropuit-team.

Gratis vliegtuigspotten met de kids

Wil je wat doen waar je prijskaartje aan hangt, maar waar de kids zich wel minimaal een uur mee vermaken? Ga dan vliegtuigen spotten in Teuge, op Schiphol, Eelde of Eindhoven. Of op een van de andere kleinere vliegveldjes die Nederland rijk is.

5D vlieg-ervaring in ‘Dit Is Holland’ – Amsterdam

Wil jij een keertje Nederland van een andere kant zien? In Amsterdam kun je in een letterlijke vogelvlucht over 22 plaatsen in Nederland heen ‘vliegen’. Het 5D theater ‘Dit Is Holland’ is fantastisch, indrukwekkend en zelfs rakend. Je zit ook niet in een gewone bioscoop stoel, maar in een soort ‘attractie’ stoeltjes. Nog gaver dus.

Dagje naar Oberhausen

Je kunt ook naar het ‘buitenland’ gaan, wat dacht je van Oberhausen. Wij gingen vorig jaar naar Legoland en Sealife, maar je kunt ook naar in Centro naar Build A Bear gaan, zoals Judith met haar dochters ging.

Met je gezin naar Parijs

Als we dan toch in het buitenland gaan zitten, bezoek dan ook eens Parijs met de kids. Genoeg te zien en te doen. Onze dochter ging laatst met haar tante, met de Thalys een dagje naar Parijs en ze vond het fantastisch. Nog steeds is ze aan het kletsen over de Eifel toren en de treinreis er naar toe.

Stedentrip naar Edinburgh

Nicole ging met haar kids naar Edinburgh voor een stedentrip. Je kunt er naar de Zoo gaan, het museum, of naar de ‘geboorteplek’ van Harry Potter. Genoeg te doen dus.

 

Meer lezen?

Reistips voor lange droomreizen met kids: de voorbereiding

Wereldwijze kids opvoeden + WIN actie

De ultieme minimalist vakantie paklijst voor (grote) gezinnen

Tiny house fan?! Een eigen vakantie huisje is een goed begin

Last Minute Herfstvakantie: de populairste steden met de leukste uitjes

Goedkope dagjes uit, of een betaalbare vakantie? Lees onze tips