Hoor je het jezelf, of een ander ook wel eens zeggen? “Thuis spring je toch ook niet op de bank?” Kennelijk heeft ooit iemand bepaald dat kinderen niet op banken mogen springen, want ‘banken zijn om op te zitten’. Of ‘billen op de bank’ en ‘het is hier geen speel paradijs’.
Maar bij ons thuis kiezen wij gewoon voor fijne meubels die niet alleen voor grote mensen goed zijn. Ik kies het liefst voor meubels die tegen een stootje kunnen, die schoon gemaakt kunnen worden, en waar we allemaal lekker in en op kunnen leven.

Een stevige bank


Toen we een tijdje geleden een bank nodig hadden, ging mijn voorkeur uit naar een leren bank. Niet omdat we die thuis ook altijd hadden, of omdat ik van een strak uiterlijk houdt, maar meer vanwege het praktische gedeelte. Voordat we kinderen kregen gingen we eigenlijk shoppen voor ons interieur op wat we mooi vonden. Maar tegenwoordig is dat eigenlijk bijna allemaal vooral praktisch. Of in ieder geval is dat het eerste waar ik naar een kijk.

Een grote stevige bank hadden we dus nodig. Eerste een online zoektocht, toen naar een aantal winkels en uiteindelijk haalden we twee echte Jan des Bouvries banken bij een bouwmarkt vandaan. Nadeel was dat we dus wel alle twee de banken stel op sprong moesten mee nemen, in onze (toen) Ford Fiesta. Hmmm… Dan hadden we beter online kunnen bestellen bij bijvoorbeeld meubelwinkel Emob, waar de gewoon tot aan de voordeur lekker bezorgen. Veel praktischer, en geen gedoe, want tijdens het vervoer kwam er een beste kras op de achterkant van één van de banken.

Maar goed, een leren bank dus en wat ben ik er blij mee! Ik had zelf gedacht dat het een beetje koud en kil zou zijn. Maar dat valt best mee. En met warme dagen als deze is het juist heerlijk, een koele bank. En als er iemand toch stiekem drinken meeneemt op de bank en het knoeit dan is het met een doekje zo weer weg te halen. Geen gedoe en gedonder met dikke vlekken en natte kussens.En niet geheel onbelangrijk, de kids kunnen gewoon lekker op de bank springen. Of koprollen of duiken. Want deze banken kunnen tegen een stootje. Of ze halen alle kussens van de bank en maken er één groot grondbed van, of circus piste. Het is maar net waar ze zin in hebben. En eerlijk gezegd vind ik dat allemaal best. Hier mogen ze als het al vier dagen pijpenstelen regent prima de bank als trampoline gebruiken.

Een grote multifunctionele tafel


Het liefst zou ik na de verbouwing een super grote eettafel in huis nemen. Want op één of andere manier eten we niet alleen maar aan die tafel. Het is ook de plek waar we tekenen, schilderen, eindeloos UNO spelen, spreekbeurten uitwerken, met GraviTrax bouwen (zodat de kleintjes er niet bij kunnen), muziek maken, op de laptop met dingen bezig zijn en over een tijdje wordt hier vast huiswerk gemaakt.Een grote eettafel is dus wat mij betreft het fijnst, omdat je gewoon af en toe dan iets kunt laten liggen. Soms hebben we gewoon net wat moois gemaakt of gebouwd, en moet alles weer worden afgebroken en opgeruimd, omdat er anders geen plek is om te eten. Gewoon een de boel een beetje aan de kant schuiven en lekker tafelen.Na de verbouwing hebben we namelijk een leefkeuken! Whoop whoop! Geen afgesloten keuken meer, maar lekker bij de woonkamer en eetkamer betrokken. Dat wordt het kloppende hart van het huis! En dat vraagt dus om een goede grote eettafel.

Genoeg opbergruimte

Zo kies je kindvriendelijke meubels voor in je interieur

En last but not least.. Genoeg opbergruimte is echt een pré! Niet zo zeer voor de veiligheid van de kids, maar wel voor die van de ouders. Ik bedoel, hoe vaak heb jij je benen zo wat gebroken (of nog erger, je nek!) omdat er rondslingerend speelgoed overal en nergens lag?

Ik weet het, wij zijn niet de enige met rommelmakers…. Dus opbergruimte is echt een must! Wat ik zelf fijn vind is dat opbergruimte niet gewoon een doodnormale saaie kast is, maar iets is wat perfect in het interieur past, en multi inzetbaar is. Dus niet alleen handig om speelgoed in weg te werken, maar ook gewoon mooi om te zien. Een aanwinst voor je woonkamer en zelfs een lust voor het oog.

Ik wil super graag toffe kluisjes in huis (je weet wel, die dingen waar je tijdens je middelbare schooltijd zoveel mogelijk boeken, stinkende gymkleren en beschimmelde broodjes in had liggen). Of een wat grotere lockerkast, die je vind in fitness ruimtes of op oude legerkazernes. Gelijk een heleboel karakter, en iedereen zijn eigen locker. Geen gezeur meer over mijn/jouw speelgoed maar gewoon ieder zijn eigen plekje. Deurtjes dicht en alles uit het zicht. We hebben ook open kasten (gehad) en ik kom daar echt op terug. Heel erg leuk voor woon accessoires, maar niet voor speelgoed. Ik vind het dan toch altijd zo’n gedoe om alles netjes te zetten. Weet je, pleur het lekker in een bak en je ziet er niets meer van. Ideaal!

Meer interieur blogs lezen?

19 gave speelhuisjes die tot de verbeelding spreken!

Het bohemian & industrieel interieur van Mariska

Moderne twist in een fijn jaren 30 huis

Posters die je interieur opfleuren in enkele minuten

De natuur in huis halen met deze inspiratie

DIY pompoms voor in je interieur, voor interiorjunkies met ballen

Binnenkijken bij interieurstylist Petra thuis